Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Όλος ο άξονας της Εγνατίας Οδού, στις έξυπνες συσκευές των τουριστών

Όλος ο άξονας της Εγνατίας Οδού, στις έξυπνες συσκευές των τουριστώνΣυνεργασία ΥΜΑΘ, Εγνατίας Οδού και Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας για την πρωτοπόρα διαδικτυακή εφαρμογή mobile egnatia
της Άννης Καρολίδου 
 
Μία νέα διαδικτυακή εφαρμογή, τη mobile egnatia, θα αναπτύξουν το υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης, η Εγνατία Οδός ΑΕ και η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, που σήμερα υπέγραψαν σχετικό Μνημόνιο Συνεργασίας προκειμένου να παρέχουν ένα δυναμικό εργαλείο ανάπτυξης του τουρισμού κατά μήκος του άξονα της Εγνατίας Οδού αλλά και των καθέτων της. 
 
Οι τρεις φορείς προχωρούν μαζί για τη δημιουργία μίας σύγχρονης υπηρεσίας, της πρώτης που θα αναπτυχθεί στη χώρα μας, μέσω της οποίας θα παρέχονται πλήθος πληροφοριών σε όσους κινούνται πάνω στον άξονα της Εγνατίας Οδού. 
 
To mobile egnatia θα βασιστεί πάνω στην πολύ μεγάλη βάση πληροφοριών, γεωγραφικών, που έχει το σύστημα GIS της Εγνατίας Οδού ΑΕ. Οι πληροφορίες αυτές (αποτυπωμένες σε ψηφιακά χαρτογραφικά υπόβαθρα), ενοποιούνται σε μία Γεωπύλη/ Geoportal της Ε.Ο.Α.Ε., που θα είναι προσβάσιμη και σε εξωτερικούς χρήστες. Αυτή λοιπόν η Γεωπύλη, έργο που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ‘Ψηφιακή Σύγκλιση’ και θα είναι έτοιμο και σε λειτουργία στο τέλος του 2014, θα αποτελέσει τη βάση για το mobile egnatia. 
 
Οι χρήστες της Εγνατίας, κατεβάζοντας την εφαρμογή στις έξυπνες συσκευές που τυχόν διαθέτουν, δηλαδή σε κινητά με 3G και 4G, σε ταμπλέτες αλλά και από wi-fi spots, θα λαμβάνουν πάμπολλες πληροφορίες, ξεκινώντας από τα διόδια, τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες και τυχόν αιφνίδια συμβάντα, μέχρι τα ποικίλα σημεία τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, όπως μουσεία, τουριστικές εγκαταστάσεις, εκδηλώσεις κα.
tsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου