Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Πρόστιμο από το ΕΣΡ για τα ομοφοβικά σχόλια του Δήμου Βερύκιου








Στη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης αποφασίστηκε να επιβληθεί πρόστιμο 40.000 ευρώ στο Star Channel για υπέρβαση νομίμου ορίου διαφημίσεων και μετάδοση παιδικών παιχνιδιών σε μη προβλεπόμενες ώρες, την 1/12/13. Πρόστιμο 20.000 ευρώ επιβλήθηκε για τους ίδιους λόγους στο Nickelodeon.

Εξάλλου, πρόστιμο 20.000 ευρώ επιβλήθηκε στο Zoom TV και την εκπομπή «Μακελειό» στις 25/10/13 για χαμηλή ποιότητα γλώσσας, ενώ σύσταση επιβλήθηκε, βάσει των στοιχείων της πολιτικής πολυφωνίας κατά το διάστημα 1/1 έως 31/3/2014, στο Star Channel για χαμηλότερη προβολή του ΚΚΕ και στον Alpha για χαμηλότερη προβολή της ΔΗΜΑΡ.
Όσον αφορά τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, πρόστιμο 3.000 ευρώ επιβλήθηκε στον Alpha 98,9 για χαμηλή ποιότητα γλώσσας και την εκπομπή «Αντίθετοι», έπειτα από σωρεία καταγγελιών για ομοφοβικά σχόλια του δημοσιογράφου Δ. Βερύκιου. Πρόστιμο 3.000 ευρώ επιβλήθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό Energy 88,6 για συγκεκαλυμμένη διαφήμιση σε ψυχαγωγική εκπομπή, ενώ σύσταση επιβλήθηκε στον Real FM και την εκπομπή του δημοσιογράφου Γιώργου Γεωργίου για χαμηλή ποιότητα γλώσσας καθώς και το «Ράδιο Ρέθυμνο» για παράνομη δικτύωση με τον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».
Παλαιότερα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί από την Ανεξάρτητη Αρχή στους σταθμούς ΑΝΤ1 και Alpha για παράνομη προβολή τηλεπαιχνιδιών, ακυρώθηκαν από το Συμβούλιο Επικρατείας, καθώς σύμφωνα με το ΣτΕ δεν υπάρχει κανονισμός από την αρμόδια Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων για το πότε ένα τηλεπαιχνίδι χαρακτηρίζεται παράνομο -και έτσι, σύμφωνα με το δικαστήριο, δεν μπορεί να επιβληθεί διοικητική κύρωση.
thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου