Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Τριήμερη γιορτή οικολογικής γεωργίας και χειροτεχνίας στη Νικήτη Χαλκιδικής








Άρχισε χθες και συνεχίζεται στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στη Νικήτη της Χαλκιδικής η 1η Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας. Στο λιμάνι της Νικήτης, από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 11 το βράδυ, δεκάδες καλλιεργητές
και χειροτέχνες της Χαλκιδικής αλλά και άλλων περιοχών της χώρας περιμένουν τους επισκέπτες για να παρουσιάσουν τα οικολογικά προϊόντα τους. Παράλληλα, στον χώρο της γιορτής διοργανώνονται διάφορες εκδηλώσεις, όπως εργαστήρια και σεμινάρια για την οικολογική γεωργία και τη χειροτεχνία, αλλά και συναυλίες.
Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας "Μακεδονία", απόψε το βράδυ θα παρουσιαστεί ο τρόπος παρασκευής του παραδοσιακού γλυκού μαντέμια. Μετά τις 9.30 θα αρχίσει συναυλία έντεχνης μουσικής με τη συμμετοχή των Αντώνη Κωνσταντινίδη, Μαρινέλας Χερτζούγκ και Ιρένας Κοσανόβιτς. Το απόγευμα της Κυριακής θα παρουσιαστεί η παρασκευή της θεραπευτικής κεραλοιφής.
Τη διοργάνωση ανέλαβε η τοπική ομάδα οικογιορτής Χαλκιδικής, η οποία κάθε καλοκαίρι τα τελευταία έξι χρόνια έχει πραγματοποιήσει αντίστοιχες εκδηλώσεις με μεγάλη επιτυχία στα Ψακούδια. Η φετινή οικογιορτή διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης "Σιθωνία".
thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου