Παρασκευή, 4 Ιουλίου 2014

Σε ισχύ οι διατάξεις για δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών στους φοροφυγάδες - Άντε να τις εφαρμόσουμε κιόλας

ap1Εξακολουθούν να βρίσκονται σε ισχύ οι διατάξεις για τη δήμευση τραπεζικών λογαριασμών σε περιπτώσεις μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή τονίζει σε γνωμοδότησή του ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και προϊστάμενος των οικονομικών εισαγγελέων Νίκος Παντελής.

Ειδικότερα, οι εισαγγελείς του οικονομικού εγκλήματος ζήτησαν από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου τη γνώμη της για τον εάν μετά τη ψήφιση του νόμου 4223/2013 που τροποποίησε το προγενέστερο νόμο 3296/2004, το ΣΔΟΕ έχει την αρμοδιότητα σε περιπτώσεις που διαπιστώνει μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή να προβαίνει σε δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων των φοροφυγάδων.
Ο κ. Παντελής απάντησε ότι από τη γραμματική διατύπωση του νόμου προκύπτει «σαφώς και ανενδοιάστως» ότι εξακολουθεί να «υφίσταται η αρμοδιότητα του προϊσταμένου της περιφερειακής διεύθυνσης του ΣΔΟΕ να προβαίνει σε δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων των ελεγχομένων προσώπων, σε περιπτώσεις μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγής.
Πέρα από όλα αυτά όμως, σημειώνει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, η δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών στις περιπτώσεις μεγάλης φοροδιαφυγής πρέπει να γίνεται από το ΣΔΟΕ προς διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου.
spirospero.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου