Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Σκουριές-Εκδηλώσεις ενάντια στα μεταλλεία χρυσού

Σκουριές-Εκδηλώσεις ενάντια στα μεταλλεία χρυσού





Σκουριές-Εκδηλώσεις ενάντια στα μεταλλεία χρυσού
Δεκαήμερο εκδηλώσεων ενάντια στα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές διοργανώνουν, από τις 22 έως τις 31 Αυγούστου, οι επιτροπές αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού.

Το 10ήμερο περιλαμβάνει κατασκήνωση 10 ημερών στο δάσος των Σκουριών (στο όρος Κάκαβος, στη Μ. Παναγία) με κεντρικό σκοπό, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, "τη συνεχή παραμονή στο κέντρο του περιβαλλοντικού και κοινωνικού εγκλήματος που επιβάλλεται από το σχέδιο της Ελληνικός Χρυσός – Eldorado Gold και την επανασύνδεση με το κύριο χωρικό επίκεντρο του αγώνα". Στις εκδηλώσεις περιλαμβάνονται εξορμήσεις στο βουνό - που θα οργανώνονται από καθημερινές συνελεύσεις - προς τις εγκαταστάσεις της εταιρείας και ενημέρωση του κόσμου για την κατάσταση της εξέλιξης του έργου, καθημερινές εκδηλώσεις και workshops, συναυλίες, προβολές και άλλα δρώμενα.
"Είναι σημαντικό να αναλογιστούμε όλες και όλοι ότι τα περιθώρια έχουν στενέψει ασφυκτικά: αν δεν σταματήσουμε το έργο όσο το δυνατόν νωρίτερα, τότε το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας θα περιέχει ολοένα και περισσότερο θάνατο…" τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση των επιτροπών αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου