Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Η κυβέρνηση δεν θα πάει μακριά – Έρχονται εκλογές



didimo benny sami




Πολύ δύσκολα μπορώ να πιστέψω ότι η σημερινή κυβέρνηση θα πάει μακριά. Στην πραγματικότητα, δε νομίζω ότι θα καταφέρει να φτάσει καν έως τον Μάρτιο του 2015, οπότε και θα πρέπει να εκλεγεί νέος πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Ο πρωθυπουργός δηλώνει, σε κάθε ευκαιρία, ότι θα εξασφαλίσει τις απαιτούμενες 180 ψήφους για να αναδείξει τον διάδοχο του Κάρολου Παπούλια -δε νομίζω, όμως, ότι το εννοεί ούτε ο ίδιος πια.
Θεωρώ απίθανο να βρεθούν άλλοι 26 βουλευτές (πέραν των 154 της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ), οι οποίοι να αντέξουν το βάρος των κατηγοριών περί πολιτικής (ή και οικονομικής) συναλλαγής -κατηγορίες που ήδη έχουν αρχίσει να εκτοξεύονται.
Το πιθανότερο, κατά τη γνώμη μου, είναι ότι ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα αναγκαστούν να στήσουν κάλπες μέσα στο Φθινόπωρο. Διαλύοντας τη Βουλή με την επίκληση, ως εθνικού θέματος, τη διαπραγμάτευση για το δημόσιο χρέος.
Άλλωστε, η κυβέρνηση η οποία συγκροτήθηκε μετά τον ανασχηματισμό είναι εμφανώς προβληματική. Οι περισσότεροι υπουργοί έχουν το βλέμμα στραμμένο στις βουλευτικές εκλογές που (βλέπουν ότι) έρχονται και αρνούνται να πιάσουν «αναμένα κάρβουνα» – υπουργοί όχι μόνο «πράσινοι» αλλά και «γαλάζιοι».
Στο δε ΠΑΣΟΚ τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα. Όλοι πιέζουν τον Ευάγγελο Βενιζέλο να πάρει αποστάσεις από τη ΝΔ, αρκετοί τον προτρέπουν να ανοίξει το δρόμο για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ για κάθε 5 «πράσινους» βουλευτές μπορεί εύκολα να διακρίνει κανείς… 6 υποψήφιους αρχηγούς.
Οπότε;
Με δεδομένο ότι στις αρχές του Φθινοπώρου στην Αθήνα θα σουλατσάρουν οι τροϊκανοί, απαιτώντας απελευθέρωση των μαζικών απολύσεων, νέο ασφαλιστικό κλπ, η κατάσταση τόσο στο εσωτερικό της κυβέρνησης όσο και εντός του ΠΑΣΟΚ, θα γίνει εκρηκτική.
Οπότε;
Οπότε, εκλογές, οσμίζομαι…
Πηγή: aixmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου