Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Η «πολύφερνη νύφη» ... και οι χρεοκοπημένοι ...








του Αριστοτέλη Βασιλάκη
    

Είναι αλήθεια πως η « μικρή ΔΕΗ »ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ πολύφερνη ΝΥΦΗ ΓΙΑ ΤΗΝ οποία σφάζονται ΟΛΑ ΤΑ διαπλεκόμενα παλικάρια ... Βαρεθήκαμε ΝΑ βλέπουμε έγκυρα Ρεπορτάζ Των χρεοκοπημένων ΚΑΙ υπερδανεισμένων ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ανάγκη ΝΑ πουληθεί Η. ΔΕΗ (μικρή και μεγάλη) για να σωθεί η χώρα ! !        
    Είναι προφανές πως το συγκεκριμένο έργο βολεύει όλα τα αφεντικά της επιχειρηματικής ελίτ.   Αφεντικάρες με κρατικοδίαιτες δουλειές, που έφτιαξαν με δανεικά από τράπεζες που χρεοκόπησαν και στη συνέχεια ανακεφαλαιοποίησαν ...  Μην τσιμπάτε ... Όλοι αυτοί οι « τεράστιοι επιχειρηματίες »επί της ουσίας είναι άφραγκοι ... Ναι φίλοι ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ μπατιράκια ολοι αυτοί ... Χειρότεροι και από εσένα και από εμένα ... ΚΑΙ επειδή ΟΙ Γερμανοί πιέζουν ΓΙΑ ιδιωτικοποιήσεις , νομίζουν Πως βρήκαν Πορτα ΓΙΑ ΝΑ χωθούν ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ Μεγάλη αεριτζήδικη ΜΑΣΑ ... Προσπαθούν να χωθούν και να φάνε τζάμπα ή με δανεικά από κρατικοδίαιτες τράπεζες για να πάρουν προμήθειες από το κράτος.    
    Δηλαδή, δάνεισε με, ή μάλλον βάλε να με δανείσουν για να σε πληρώσω, αν σε πληρώσω, από δουλειές που θα μου δώσεις
    Δώστου λοιπόν τα βέλη από παντού, συγκροτήματα χερσαία και παράκτια, αλλά και μαγαζιά νεότευκτα και ευέλικτα σε θέματα διαπλοκής.
    Μάγκες, το νομοσχέδιο πέρασε . ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ σας μένει ΝΑ εύχεστε ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ έρθουν τίποτε Γερμανοί ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΤΕ γίνει Στη Μικρή ΔΕΗ 
    Διαβάζω ΣΤΑ Ρεπορτάζ Ότι ΟΙ ΔΥΟ χρεοκοπημένοι ΚΑΙ πολυδανεισμένοι μηντιάρχες , Ο Μπόμπολας ΚΑΙ Ο Ψυχάρης, αποφάσισαν να ενώσουν τα χρέη τους , λες και έτσι πρόκειται να γλιτώσουν το ναυάγιο.      
    Δεκαετίες τώρα, ακόμη κι όταν ήταν μονοπώλιο-δεν μπορούσαν να τα βγάλουν πέρα ​​και ζούσαν από τα δάνεια που τους έδιναν οι τραπεζίτες.
    ΤΟ συγκεκριμενο δίδυμο ΕΙΝΑΙ ΑΠΌ αυτούς ΠΟΥ πολυακουσμένα κρατάνε ΣΤΗΝ Ζωή ΟΙ τράπεζες ΜΕ τις Πρίζες ΣΤΗΝ εντατική. ΤΩΡΑ λοιπόν πιέζουν τις τράπεζες ΝΑ πολυακουσμένα κουρέψουν ΤΑ θαλασσοδάνεια ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ άνεση ΝΑ πάρουν Νέα . Η Alpha Bank θέτει προϋπόθεση ΣΑΝ ΝΑ ΤΑ ενωθούν μαγαζια Των ΔΥΟ ΓΙΑ ΝΑ πολυακουσμένα κουρέψει ΤΑ θαλασσοδάνεια     
     ΟΙ μερακλήδες εκδότες ΓΙΑ ΤΑ Μάτια ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ Μπροστά Χρυσή Ευκαιρία ΝΑ πολυακουσμένα κουρευτούν ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ μπορούν εναν ΕΙΚΟΝΙΚΟ γάμο - λέμε τώρα - ΚΑΙ ΣΕ ΔΥΟ Χρόνια ΝΑ ΤΑ σπάσουν  ΚΑΙ ΝΑ ξαναγίνουν ΔΟΛ ΚΑΙ ΠΗΓΑΣΟΣ όπου ΔΟΛ ΚΑΙ Ο ΠΗΓΑΣΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ Α.Ε. blog ΤΟΥ Ψυχάρη ΚΑΙ ΕΝΑ Α.Ε. ΤΟΥ Μπόμπολα ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ γράφουν γνωστά « έγκυρα »ρεπορτάζ τους ...           
    Ετσι ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ εισαι Ψυχάρης εκλιπαρείς ΝΑ ΤΑ σου κουρέψουν χρέη ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ εχεις δυνατότητα ΝΑ κανεις Νέα ΜΕΣΑ ΑΠΌ Νέα θαλασσοδάνεια.  
    ΣΤΟ ΔΙΑ ταύτα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ λίγες εταιρείες-κολοσσοί ΠΟΥ προσέφυγαν ΣΤΟ άρθρο Το 99 για να σωθούν, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΥ αυτές αναγκάστηκαν ΝΑ εγκαταλείψουν ΤΗ Χώρα προκειμένου ΝΑ εξασφαλίσουν ρευστότητα ΚΑΙ ΝΑ ΝΑ μπορέσουν επιβιώσουν . Επίσης όλοι οι κρατικοδίαιτοι και χρεοκοπημένοι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ είναι λίγο πριν το χείλος του γκρεμού ...     
    Την ίδια ώρα, Η. ΔΕΗ, κάτω από τις αντίξοες συνθήκες που δημιούργησε η παρατεταμένη οικονομική κρίση στη χώρα μας, αντιστάθηκε, συμμόρφωσε τα του οίκου της, προχώρησε σε επενδύσεις πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ, περιόρισε το λειτουργικό και μισθοδοτικό της κόστος και κατάφερε να βελτιώσει τα μεγέθη και τους χρηματοοικονομικούς της δείκτες.  
     Δεδομένα που έπεισαν τους διεθνείς επενδυτές, αλλά και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να της εξασφαλίσουν απλόχερα ρευστότητα και μάλιστα με χαμηλό κόστος, για να συνεχίσει να αναπτύσσεται. Μονο τυχαίο ΔΕΝ ΘΑ πρέπει ΝΑ ΤΟ θεωρείται γεγονός Ότι ΣΤΟΝ ενεργειακό κλάδο ολοι γνωρίζουν Ποιοι ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Πόσο διατεθειμένοι ΝΑ πληρώσουν ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ αποκτήσουν, ολόκληρη ή κομμάτια της, αφού έχει αναδειχθεί σε πολύφερνη νύφη. Είναι προφανές ότι το ενδιαφέρον που παρατηρείται για την επιχείρηση δεν άφησε ανεπηρέαστη και τη μετοχή της στο ταμπλό του χρηματιστηρίου, η οποία κατάφερε να διπλασιάσει την τιμή της κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων  
    Ελλάδα η χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας ... Την πολύφερνη νύφη, θα την πάρουν οι χρεοκοπημένοι ... Η. Νέα Μεγάλη ΜΑΣΑ ακούει ΣΤΟ Όνομα Μοντέλο δημοπρασιών Τύπου ΝΟΜΕ !!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου