Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Δουλεύεις σε υπολογιστή; Ακολούθησε αυτά τα 6 κόλπα για να γίνεις πιο παραγωγικός

Μπορεί να δουλεύετε με τις ώρες μπροστά από μία οθόνη και να μην μπορείτε να αποδώσετε τα αναμενόμενα...
Ο,τι κι αν ευθύνεται, μπορείτε να γίνεται άμεσα πιο παραγωγικοί αν ακολουθήσετε στην καθημερινότητά σας τις παρακάτω συμβουλές:

1) Κάντε διαλείμματα ανα 90 λεπτά
Ειδικοί προτείνουν να κάνετε διαλείμματα ανα μιαμιση ώρα για να μεγιστοποιήσετε την αποδοτικότητά σας. Ο λόγος; Το ανθρώπινο σώμα, έχει συγκεκριμένο ενεργειακό κύκλο, που διαρκεί 90 λεπτά συνεχόμενα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Εάν ασχολούμαστε με κάτι για παραπάνω ώρα, η προσοχή μας θα στραφεί αλλού (π.χ. Facebook, Twitter). Ζήστε σαν δρομείς. Δουλέψτε με μεγαλύτερη ένταση στην αρχή της ημέρας και κάντε διάλειμμα μετά από 90 λεπτά, για να ξαναδώσετε παλμό στη δουλειά σας. Θα εντυπωσιαστείτε από το πόσο βοηθά.
2) Γίνετε "ασταμάτητοι"
Δεν υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από το να ασχολείστε με κάτι μεγάλο και να σας διακόπτει ένας συνάδελφος ή το αφεντικό σας για οποιονδήποτε άλλο λόγο. Έρευνες δείχνουν πως το μυαλό χρειάζεται κατά μέσο όρο 25 λεπτά για να επανέλθει στα επίπεδα αποδοτικότητας που είχε. Σε πολλές επιχειρήσεις μάλιστα του εξωτερικού, τοποθετείται ένας ειδικός κόνος στο γραφείο για να μην διακοπεί ο κάθε εργαζόμενος. Ενημερώστε λοιπόν τους γύρω σας να μην σας ενοχλήσουν για κάποιο διάστημα.
3) Διαχειριστείτε εκτός από το χρόνο σας ΚΑΙ την ενέργειά σας
Όλοι λένε για το χρόνο, όμως πιο αποδοτικό θα ήταν να καταφέρετε να ανταπεξέλθετε στη διαχείρηση της ενέργειάς σας. Τι εννοούμε με αυτό; Καλό θα ήταν τις πιιο απαιτητικές εργασίες που χρειάζονται συγκέντρωση να τις ρυθμίζετε για τις ώρες αιχμής. Σε αυτές τις ώρες, ο οργανισμός σας ανταπεξερχεται καλύτερα, καθώς τα επίπεδα ενέργειας είναι στα ύψη.
4) Μην τσεκάρετε συνεχώς τα mail σας
Καλό θα ήταν να ελέγχετε το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομίο συγκεκριμένες ώρες της ημέρας. Ο λόγος είναι πως αντί να νιώθετε πως πρέπει να απαντήσετε στα emails σας, θα μπορείτε να συγκεντρωθείτε σε έναν συγκεκριμένο φόρτο εργασίας. Μπορεί ανάλογα με τη θέση σας, να είναι απαραίτητο να το ελέγχετε, όμως δεν χρειάζεται να το κάνετε με κάθε νέο mail που σας έρχεται.
5) Φροντίστε τα emails σας να είναι λακωνικά και γλυκά
Η ανάγνωση ενός μεγάλου mail είναι ο,τι χειρότερο μπορεί να σας τύχει. Για τον λόγο αυτό, οφείλετε να κάνετε το ίδιο. Σκεφτείτε το ως ένα εναλλακτικό Twitter για να περιορίσετε τους χαρακτήρες σας. Εκτός από χρόνο, θα εξοικονομήσετε και την ενέργεια για να σκεφτείτε ένα μακρόσυρτο email.

6) SOS-Χρησιμοποιήστε βοήθεια!
Είναι όμορφο να νιώθεις καλά για όσα καταφέρνεις μόνος σου. Ωστόσο το να βοηθηθείς από άλλους είναι ο καλύτερος τρόπος να διαχειριστείς το χρόνο σου. Ασχοληθείτε με ένα project που θέλετε να επιτύχετε περισσότερο ή έχετε συγκεκριμένο στόχο και παραχωρήστε σε άλλους ή ζητήστε βοήθεια για μικρότερα.
Πρόκειται για το απόλυτο "καύσιμο" παραγωγικότητας για όσους δουλεύουν σε υπολογιστή!
thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου