Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Μέχρι το τέλος του 2015 ολοκληρώνονται τα έργα στη δυτική εσωτερική περιφερειακή της Θεσσαλονίκης







Μέχρι το τέλος του 2015 εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα αναβάθμισης της εσωτερικής περιφερειακής οδού στη Θεσσαλονίκη. Αυτό επεσήμανε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος, κατά την επίσκεψή του σήμερα, στα εργοτάξια.
Οι δύο εργολαβίες στην εσωτερική περιφερειακή στη δυτική Θεσσαλονίκη, που εκτελούνται από τις εταιρείες "Δομοτεχνική" και "Ιντρακάτ", υπό την εποπτεία της Εγνατίας Οδού, έχουν συνολικό προϋπολογισμό €50 εκατ. και αφορούν το τμήμα της οδού μετά τον ανισόπεδο κόμβο 16 (Λαχαναγορά) και μέχρι λίγο μετά το νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Ο ίδιος ο κόμβος 16 είναι άλλο έργο, το οποίο επιβλέπει η Περιφέρεια.
"Τα έργα αφορούν την υπογειοποίηση, κατά κανόνα, της εσωτερικής περιφερειακής και σε μία περίπτωση την κατασκευή γέφυρας στην οδό Λαγκαδά, έτσι ώστε να μην υπάρχουν ισόπεδες διαβάσεις με σηματοδότες. Στη Λαγκαδά θα σηκωθεί μια γέφυρα 13-14 μέτρα πάνω από την υφιστάμενη [...] Υπάρχει συνεργασία με την ΕΥΑΘ και τη ΔΕΗ για τη μεταφορά δικτύων τους σε χρονοδιάγραμμα που ελπίζουμε ότι θα τηρηθεί", επισήμανε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού ΑΕ, Πάρις Σαββαΐδης και πρόσθεσε ότι στην περίπτωση της ΕΥΑΘ ετοιμάζονται δυο μικροί διαγωνισμοί για τη μεταφορά δικτύων, ενώ σε ό,τι αφορά τη ΔΕΗ η συνεργασία σχετίζεται, μεταξύ άλλων, με το δίκτυο υψηλής τάσης στην οδό Λαγκαδά.
Η επίσκεψη του κ.Σιμόπουλου στα εργοτάξια ξεκίνησε από τον κόμβο της Ευκαρπίας, ο οποίος και αναμένεται να ολοκληρωθεί πρώτος. Όπως επισήμανε ο κ.Σαββαΐδης, στον συγκεκριμένο κόμβο έχει ήδη ολοκληρωθεί το 70% των έργων, που αφορούν στην τοποθέτηση πασσάλων και ξεκίνησε η κατασκευή τοιχίων για την υπογειοποίηση.
Θα ακολουθήσουν τα έργα στο ύψος της οδού Μακρυγιάννη και η κατασκευή νέας γέφυρας στην οδό Λαγκαδά. Στην περίπτωση του τρίτου αυτού έργου, που ο κ.Σαββαΐδης χαρακτήρισε ως εντυπωσιακό, οι παρεμβάσεις βρίσκονται στο στάδιο της κατασκευής των βάθρων για τη γέφυρα.
thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου