Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Αρχίζει αύριο η β΄ περίοδος του 2014 για το κοινωνικό παντοπωλείο Θεσσαλονίκης

Η περίοδος του δεύτερου εξαμήνου για το 2014, του προγράμματος "Κοινωνικό Παντοπωλείο" από το Δήμο Θεσσαλονίκης, ξεκινά αύριο Δευτέρα 7 Ιουλίου.
Η συγκεκριμένη δομή λειτουργεί στο Δήμο από το 2010 σε συνεργασία με την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία "Κοινωνικό Παντοπωλείο" που ίδρυσε η εταιρία γενικού εμπορίου Μαρινόπουλος Α.Ε.
και στεγάζεται σε χώρο επί της οδού Μοναστηρίου 124, παρέχοντας δωρεάν είδη παντοπωλείου, απορρυπαντικά, κατεψυγμένα προϊόντα, ενδύματα, είδη οικιακού εξοπλισμού και παιχνίδια σε οικογένειες και μεμονωμένα άτομα που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.
Κάθε εξάμηνο εξυπηρετούνται 200 άπορες οικογένειες, με την επίδειξη ειδικής κάρτας. Από την ερχόμενη Δευτέρα θα λάβουν μέρος στο πρόγραμμα οι νέοι δικαιούχοι, οι αιτήσεις των οποίων έγιναν δεκτές από το Δήμο Θεσσαλονίκης, μετά από σχετική ανακοίνωση που προηγήθηκε για την εκδήλωση ενδιαφέροντος.
"Με το πρόγραμμα του ''Κοινωνικού Παντοπωλείου'' δίνεται η δυνατότητα σε συνανθρώπους μας που πλήττονται από την οικονομική κρίση να έχουν την πρόσβαση με αξιοπρέπεια σε είδη πρώτης ανάγκης και μάλιστα σε ποσότητες ανάλογες με τις ανάγκες των οικογενειών" αναφέρει σχετικά η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Καλυψώ Γούλα και προσθέτει: "ο Δήμος Θεσσαλονίκης, εκτός από το πρόγραμμα αυτό, φροντίζει με δράσεις και ανάπτυξη δομών τη στήριξη και ανακούφιση των κοινωνικά ευπαθών ομάδων πληθυσμού".
thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου