Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Κάθειρξη 12 ετών επέβαλε το δικαστήριο στον Παπαγεωργόπουλο

Picture 0 for Κάθειρξη 12 ετών επέβαλε το δικαστήριο στον Παπαγεωργόπουλο



του Μάρκου Γεωργίου
Ποινή κάθειρξης 12 ετών για το κακούργημα της απλής συνέργειας στην υπεξαίρεση επέβαλε η έδρα του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο. Νωρίτερα του είχε αναγνωρίσει το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την τέλεση της πράξης του.

Ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Μιχάλης Λελούσιας καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών για την υπεξαίρεση και 15 μηνών για πλαστογραφία σε βαθμό πλημμελήματος, με την τελική ποινή να είναι 13 χρόνια και πέντε μήνες. Ο βασικός κατηγορούμενος Παναγιώτης Σαξώνης καταδικάστηκε σε 18χρόνια κάθειρξη για την υπεξαίρεση, 2 χρόνια  για την πλαστογραφία και 6 χρόνια για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, με την τελική ποινή να διαμορφώνεται σε 20 χρόνια και έξι μήνες.  Και στους δύο αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.
Υπενθυμίζεται ότι τον Φεβρουάριο του 2013, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων είχε καταδικάσει σε ισόβια τον πρώην δήμαρχο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, τον πρώην γενικό γραμματέα Μιχάλη Λεμούσια και τον Παναγιώτη Σαξώνη.
Επίσης, το δικαστήριο  επέβαλε ποινή φυλάκισης, με αναστολή, δύο ετών στον πρώην διευθυντή της ταμιακής υπηρεσίας Γιώργο Γκαϊδατζή και ενός έτους στον επίσης πρώην διευθυντή Θωμά Γκόλα,  για την παράβαση του ελλιπούς ελέγχου των υφισταμένων τους. Να σημειωθεί ότι ο κ. Γκόλας είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε 15 χρόνια κάθειρξη και ο κ.Γκαϊδατζής σε 10 χρόνια κάθειρξη, αλλά είχαν αφεθεί ελεύθεροι καθώς η έφεσή τους είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα.
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου