Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Πως να καθαρίζετε-ξεφλουδίζετε εύκολα και γρήγορα ένα μήλο!

ξεφλούδισμα μήλου
Ας δούμε λοιπόν εδώ λίγες απλές τεχνικές ώστε να μπορούμε να ξεφλουδίσουμε και να καθαρίσουμε το μήλο εύκολα και γρήγορα! Τέρμα η ταλαιπωρία!
Επειδή μετράει πολύ στο να μην ταλαιπωρούμαστε να καθαρίσουμε-ξεφλουδίσουμε ένα μήλο για να το φάμε, μπορούμε να το κάνουμε αρκετά γρήγορα και χωρίς ταλαιπωρία!

Αυτό που μετράει πολύ, είναι τα εργαλεία που θα χρησιμοποιήσουμε.

Ξεχάστε τα μαχαίρια και όλα τα παραδοσιακά εργαλεία που μας ταλαιπωρούσαν, γιατί κακά τα ψέμματα, όσο πιο εύκολα το καθαρίζουμε-ξεφλουδίζουμε, τόσο περισσότερα μήλα θα τρώμε!

Λοιπόν, παίρνουμε έναν τέτοιο αποφλοιωτή τέτοιου τύπου που βλέπετε στη φωτογραφία και "γδέρνουμε" τη φλούδα του μήλου με γρήγορες κινήσεις:

αποφλοιωτής μήλου


Μην προτιμήστε αποφλοιωτή πατάτας, γιατί θα δυσκολευτείτε περισσότερο:

αποφλοιωτής πατάτας


Αποφλοιωτές όπως στην πρώτη φωτογραφία θα βρείτε παντού, όπως αντίστοιχα και το παρακάτω (εγώ το παρακάτω το πήρα από τα ΙΚΕΑ).


Έπειτα με αυτό το εργαλείο, καθαρίζουμε πανεύκολα το μήλο από τα κουκούτσια και αυτόματα το κόβουμε και σε φέτες, απλά με μία κίνηση!

Δείτε:

ξεφλούδισμα και καθάρισμα μήλου


Θαύμα! Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα έχετε ένα καθαρισμένο μήλο πανέτοιμο για φάγωμα!

Υπάρχουν βέβαια και πιο επαγγελματικά εργαλεία για καθάρισμα και ξεφλούδισμα μήλων, τα οποία για το σπίτι είναι υπερβολή:

επαγγελματικό εργαλείο ξεφλουδίσματος μήλου


επαγγελματικό εργαλείο καθαρίσματος μήλου


Τέλος πληροφοριακά αξίζει να αναφέρουμε πως, αν και η φλούδα των μήλων είναι πολύ θρεπτική, είναι καλό να τα ξεφλουδίζουμε επειδή η φλούδα είναι φορτωμένη με φάρμακα.

Και το εσωτερικό του μήλου είναι πολύ θρεπτικό και παίρνουμε πολλές βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά, οπότε καλύτερα έτσι!

Τώρα λοιπόν που μάθαμε πως να ξεφλουδίζουμε - καθαρίζουμε ένα μήλο στα γρήγορα, να τρώτε πολλά, κάνουν πολύ καλό στον οργανισμό μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου