Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Οι Τούρκοι παραχώρησαν και πάλι το δημοτικό σχολείο της Ιμβρου στην ελληνική κοινότητα


dfdfsdfsd





Τo δημευμένο εδώ και σχεδόν 50 χρόνια κτίριο του ελληνικού δημοτικού σχολείου στα Αγρίδια της Ιμβρου παραχωρήθηκε και πάλι από τις τουρκικές αρχές, με τη μορφή της προσωρινής αμισθί και επ' αόριστο παραχώρησης, στην ελληνική κοινότητα, με σκοπό να λειτουργήσει γυμνάσιο - λύκειο.

Σύμφωνα με το Έθνος η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά την επαναλειτουργία από την αρχή της σχολικής χρονιάς, με έναν μικρό αριθμό μαθητών, του δημοτικού σχολείου στους Αγίους Θεοδώρους, που είναι και η πατρίδα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.
Η υπογραφή της παραχώρησης έγινε από τον Τούρκο έπαρχο της Ιμβρου προς τον νεοϊδρυθέντα Εκπαιδευτικό και Πολιτιστικό Σύνδεσμο Ιμβρου, παρουσία του προέδρου του Συνδέσμου και εκπρόσωπου των μειονοτικών ιδρυμάτων στη Γενική Διεύθυνση Βακουφιών της Τουρκίας, Λάκη Βίγκα, και του αντιπροέδρου του Συνδέσμου και αντιπροέδρου του Συλλόγου Ιμβρίων Ιωακείμ Καμπουρόπουλου.
Η παραχώρηση αυτή ανοίγει τον δρόμο για την επαναλειτουργία μετά σχεδόν 50 χρόνια, όταν οι τουρκικές αρχές πήραν τα μέτρα που οδήγησαν στον αφανισμό των Ελλήνων της Ιμβρου, του δευτεροβάθμιου ελληνικού σχολείου στην Ιμβρο.
spirospero.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου