Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Στον «αέρα» τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης

Στον «αέρα» τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησηςΟρατός είναι πλέον ο κίνδυνος να μπει λουκέτο σε περισσότερα από 100 κέντρα δημιουργικής απασχόλησης σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς η χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ έληξε το 2013 και οι επιδοτήσεις για τη λειτουργία τους έχουν ήδη περιοριστεί στο μισό.
Σύμφωνα με επιστολή που απέστειλε στους υπουργούς Εργασίας και Εσωτερικών αλλά και την ΚΕΔΕ ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων ΚΔΑΠ τονίζεται πως στην περίπτωση που υπάρξει και άλλη μείωση, τότε τα κέντρα δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν, με αποτέλεσμα χιλιάδες παιδιά να μείνουν στο δρόμο.
«Αν με τη νέα χρονιά, λοιπόν, επιχειρηθεί η παραμικρή μείωση της χρηματοδότησης των ΚΔΑΠ (μείωση voucher), θα έχουμε, με μαθηματική ακρίβεια, το κλείσιμο περίπου 100 Δομών ΚΔΑΠ σε όλη την Ελλάδα», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην επιστολή.
Όπως αναφέρει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων στα ΚΔΑΠ, «σε αυτά τα ΚΔΑΠ ο συνδυασμός του πολύ χαμηλού voucher και του μικρού αριθμού επιδοτούμενων παιδιών θα σημάνει στην ουσία την υποχρηματοδότησή τους με άμεσα αποτελέσματα τις απολύσεις προσωπικού, την υποβάθμιση του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών και σε πολλές περιπτώσεις το κλείσιμο του ΚΔΑΠ επειδή ο Δήμος δεν θα δύναται να καλύψει τα έξοδα λειτουργίας του. Οι μικρές, απομακρυσμένες κοινωνίες, εκεί που το ΚΔΑΠ είναι μία όαση πολιτισμού, παιδείας, δημιουργίας και αποτελεί πραγματική ανάγκη για την ελληνική οικογένεια θα είναι αυτές που θα πληρώσουν πρώτες το τίμημα μιας τέτοιας εσφαλμένης πολιτικής επιλογής».
Σημειώνεται πως το θέμα της χρηματοδότηση των κοινωνικών δομών των δήμων (βρεφονηπιακοί σταθμοί, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ ΜΕΑ κ.λπ.). θα συζητηθεί σήμερα, Τετάρτη, στις 12 το μεσημέρι κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ.
Σήμερα, λειτουργούν στους δήμους της χώρας 375 ΚΔΑΠ και 81 ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, φιλοξενώντας αντίστοιχα 12.901 και 1.706 παιδιά, ηλικίας 5-12 ετών. Οι αιτήσεις συμμετοχής ανήλθαν σε 18.957 για ΚΔΑΠ και 2.087 για ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, αυξημένες σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά κατά 1.552 και 192 αντιστοίχως.
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου