Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Απεργία στα νοσοκομεία την Τετάρτη



BD8CF3C4CFE785C46297B4B9C18FE02E




Σε πανελλαδική απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας την ερχόμενη Τετάρτη, 18 Ιουνίου. Για τον λόγο αυτό, μάλιστα, πραγματοποιήθηκε και σύσκεψη συντονισμού και με άλλους κλάδους εργαζομένων.
Το σκεπτικό των αντιδράσεων των υγειονομικών εκφράζεται σε ανακοίνωση του συντονιστικού τους, που μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής:
«Η "αξιολόγηση" του Μητσοτάκη έχει προκαλέσει την καθολική αντίδραση των συναδέλφων στα νοσοκομεία, πυροδοτώντας τη μαζική συμμετοχή τους στις γενικές συνελεύσεις και την υιοθέτηση αγωνιστικών αποφάσεων. Το ίδιο έδειξε και η απεργιακή κινητοποίηση που προκήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ στις 14/5 μετά από πρόταση των μελών του συντονιστικού στη σύσκεψη των σωματείων της υγείας που είχε προηγηθεί».
Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ οι εργόμενοι «αρνούνται να συμπράξουν με την υπογραφή τους "στην αξιολόγηση της καταδίκης του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της υγείας και στην αξιολόγηση της καθιέρωσης ατομικών μισθών, διαρκούς κινητικότητας, νέων διαθεσιμοτήτων-απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων"».
spirospero.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου