Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ-ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ… ΠΑΠΟΥΑ!!!



   



 Μου είναι ιδιαίτερα συμπαθείς όλες οι φυλές των ιθαγενών, που ζουν σε τροπικές ζούγκλες, σε απροσπέλαστες σαβάνες, σε αχανείς ερήμους και λοιπά περιβάλλοντα, μέσα στα οποία προσπαθούν να επιβιώσουν από ένστικτο κυρίως. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν έναμεγάλο πλεονέκτημα, συγκριτικά με μας τους «πολιτισμένους». Δεν «ενημερώνονται» αρμοδίως, από τα μέσα μαζικής «ενημέρωσης».
    Θα αντιτείνει κάποιος: μα οι ιθαγενείς αυτοί ζουν στην πλήρη άγνοια σε αντίθεση με εμάς που ζούμε στην απόλυτη γνώση.
    Ξέρουν αυτοί, αν πήρε ή έδωσε το «μήνυμα» των εκλογών ο Σαμαροβενιζέλος;
    Ξέρουν αυτοί, αν προχωρά η «ανασύσταση» της Κεντροαριστεράς απ’ τους «πεμπτοφαλαγγίτες» Πασόκους και τα ρετάλια της ΔΗΜΑΡ;
    Ξέρουν αυτοί ότι οι οίκοι αξιολόγησης αναβάθμισαν την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας;
    Ξέρουν αυτοί πως παραιτήθηκε ο Θεοχάρης, πως ο Άδωνις έκανε γιο, πως ο βασιλιάς της Ισπανίας παραιτήθηκε επ’ ωφελεία του… υιού του;
    Έχουν την παραμικρή ιδέα για το πάρτι που διοργάνωση η κόρη του Ρώσου μεγιστάνα στο Σκορπιό κι είναι μες στην τρελή χαρά άπαντες Επτανήσιοι, Δωδεκανήσιοι, Κυκλαδονήσιοι, Σποραδονήσιοι, μηδέ της …Όλγας εξαιρουμένης;
    Ενημερώνονται οι ιθαγενείς αυτοί για τους λογοτεχνικούς και φιλολογικούς διαλόγους που διαμείβονται στοΚ(υ)νοβούλιο της χώρας μας μεταξύ τραμπούκων Χρυσαυγιτώνπρώην αρσιβαριστώνσυγγραφέων-επιβητόρων,Τζαμτζήδων και λοιπών «δημοκρατικών» -πάντα -δυνάμεων;
    Ούτε καν που υποψιάζονται πως η Έλενα Ράπτη είναι ερωτευμένη,( χεστήκαμε…) πως η Μισέλ κατακεραύνωσε τονΣκουρλέτη( ξαναχεστήκαμε… ) ότι η Ριάνα βγήκε για ψώνια στο Παρίσι ( ματαξαναχεστήκαμε…) και ότι η αποθεραπεία του Ρονάλντο είναι φυσιολογική( εδώ, ξεκωλοθήκαμε…).
    Βέβαια αγνοούν και κάποια άλλα που αγνοούμε και ημείς και σ’ αυτό το σημείο ομοιάζουμε λίγο. Είμαστε δηλαδή εμείς ολίγον «Παπούα» ή εκείνοι ολίγον «Έλληνες πολίτες» που ενίοτε είναι το ίδιο και το αυτό.
    Για παράδειγμα ούτε εκείνοι οι Παπούα, ούτε εμείς οι Έλληνες «πολίτες» εμπεδώσαμε επαρκώς ότι αφού ο Βενιζέλος το 2003 έδωσε άδεια στον όμιλο Λάτση για ένα εμπορικό κέντρο 70.000τμ , τώρα νομιμοποιήθηκε ως «αυθαίρετο» με παράβολο των 10.000 ευρώ!!! Ναι, όσο θα πληρώσεις εσύ φόρο και χαράτσι, Έλληνα Κάφρε, ιδιοκτήτη ενός κ@@@σπιτου που θα έλεγε και ο σοσιαλιστής Ευάγγελος πριν κάποια χρόνια, εσύ που ψήφισες «σταθερότητα» πριν λίγες μέρες.
    Ούτε ο Παπούα, ούτε εγώ θα μάθουμε εν τέλει, πότε θα γίνει η ακίνδυνη –όπως με διαβεβαιώνει ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης- «υδρόλυση» των χημικών της Συρίας.
    Μαζί με τον Παπούα και τον Αβορίγινα, θα μάθω κι εγώ πού ξεπουλιούνται βουνά, κάμποι, ακτές, θάλασσες και νησιά από τον ΤΑΙΠΕΔ.
    Παρέα με τους Βεδουίνους και τους Τουαρέγκ θα μ’ ενημερώσει το MEGA για τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων, για τους φοροφυγάδες επιχειρηματίες και τις διάφορες λίστες, τις μίζες και τα λοιπά άκρως καφροειδή Ελληνικά φιανόμενα.
    Παρά τις φαινομενικές λοιπόν διαφορές μας με τους απανταχού «ιθαγενείς», έχουμε πολλά «κοινά» σημεία, με πρώτο και καλύτερο την γνώση και την πληροφόρηση- αν εξαιρέσουμε την ανασύσταση της Κεντροαριστεράς και το πρωτογενές πλεόνασμα- που αυτά τα εμπεδώσαμε πλήρως!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου