Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Οι… «παράξενοι» του Μουντιάλ









    Ποιος είπε πως είναι μόνον οι ντίβες του διεθνούς πενταγράμμου που εγείρουν τις πιο απίθανες απαιτήσεις στα ξενοδοχεία όπου διαμένουν στις τουρνέ τους; Τις παραξενιές και τις ιδιοτροπίες τους φαίνεται ότι ζήλεψαν και αρκετές από τις εθνικές ομάδες που έχουν κατακλύσει για το Μουντιάλ τη Βραζιλία, αξιώνοντας πολλά παράξενα. Εκ πρώτης όψης, μάλιστα, ορισμένα δεν έχουν να κάνουν σε τίποτε με την αθλητική αποστολή τους…
Ας τα δούμε!
1. ΓΑΛΛΙΑ
    Με το που πάτησαν τα «χρυσά» πόδια τους στο Hotel JP,  στην φιλήσυχη πόλη Ριμπεϊράο, οι «Μπλε» έκαναν σαφές και με το παραπάνω ότι δεν θα αφήσουν το προσωπικό σε… ησυχία!
    Κατ’ αρχήν, απαγόρευσαν τη χρήση κινητών στους υπαλλήλους. Προσέλαβαν φρουρούς που δεν θα μεριμνούν απλά για τους ακριβοπληρωμένους παίκτες, αλλά επιπλέον θα προσέχουν κάθε κίνηση που κάνουν οι καμαριέρες, κάθε φορά που μπαίνουν στα δωμάτια για να τα καθαρίσουν. Αυτά παρεμπιπτόντως απαιτήθηκε να είναι πανομοιότυπα, ακόμη και στο χρώμα στους τοίχους! Από τους πιο αυστηρούς όρους ήταν, πάντως, το… σαπούνι! Ζήτησαν να υπάρχει μόνον σε υγρή μορφή στα μπάνια τους, ξεχωριστά σε σύνθεση για τα χέρια και το σώμα.
2. ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ
    Η ηρεμία και η ησυχία φαίνεται ότι μετρά πολύ για την εθνική Ουρουγουάης, που ζήτησε αθόρυβα air condition στα δωμάτια των παικτών, ώστε να απολαμβάνουν διπλά τον ύπνο…
3. ΕΚΟΥΑΔΟΡ
    Με το φάγητο και τη διασκέδαση πρώτα-πρώτα στη σκέψη, οι παίκτες της εθνικής Εκουαδόρ (Ισημερινού) ζήτησαν ένα μπάρμπεκιου για το καλωσόρισμα, ένα καλάθι μπανάνες από τη χώρα τους κάθε πρωί στα δωμάτιά τους και τέλος μία ξεχωριστή αίθουσα, αποκλειστικής χρήσης, γεμάτη με κονσόλες πάσης φύσης video game για τη χαλάρωσή τους.
4. ΒΟΣΝΙΑ-ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ
    Στην πρώτη «παρθενική» της σε Μουντιάλ, η εθνική ομάδα της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης είχε μάλλον την πιο περίεργη απαίτηση: ένα πάνελ ηχομόνωσης την ώρα των γευμάτων, που θα χωρίζει τους παίκτες από την τεχνική ομάδα, προκειμένου να μην ακούει τι έχει να πει η μία πλευρά για την άλλη!
5. ΙΡΑΝ
    Οι Ιρανοί είχαν έναν όρο κι απλό: να υπάρχει η δωρεάν παροχή στεγνού καθαρίσματος για τα ρούχα των παικτών, για τις εμφανίσεις τους εντός, αλλά και εκτός γηπέδων…
6. ΕΛΒΕΤΙΑ
    Ούτε λίγο, ούτε πολύ η εθνική ομάδα της Ελβετίας απαίτησε να δημιουργηθεί στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου όπου διαμένει ένα τηλεοπτικό στούντιο στην παραλία, προκειμένου οι παίκτες να δίνουν τις συνεντεύξεις τους στα απανταχού τηλεοπτικά κανάλια. Έθεσαν επίσης όρο να υπάρχει γρήγορο Internet και τουλάχιστον δύο ελβετικά κανάλια συντονισμένα στις τηλεοράσεις των δωματίων.
7. ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
    Όπως για τους Γάλλους, έτσι και για τους Πορτογάλους μέγα ζητούμενο φαίνεται ότι είναι η προσωπική ασφάλεια των παικτών, για την οποία απαιτήθηκε ομάδα 6 ιδιωτών security. Εξ αυτών, οι 4 θα είναι αποκλειστικά για -ποιον άλλο;- τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Έτερος απαράβατος όρος προς τους υπευθύνους του ξενοδοχείου είναι να υπάρχουν κονσόλες video games σε όλα τα δωμάτων των παικτών της εθνικής ομάδας.
 8. ΙΑΠΩΝΙΑ
    Στους «Μπλε Σαμουράι» φαίνεται πως αρέσει η καλοπαίρεση, καθώς η βασική απαίτησή τους είναι να υπάρχουν ξεχωριστές αίθουσες spa για κάθε παίκτη και απαραιτήτως σε κάθε δωμάτιο από μία μπανιέρα με jacuzzi.
9. ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
    Στο Hotel Ilha do Boi στη Βιτόρια, όπου διαμένουν, οι Αυστραλοί είχαν δύο όρους για το πρωινό τους: δύο μεγάλες μηχανές καφέ και καθημερινές εφημερίδες από ολόκληρο τον κόσμο. Επίσης, δόθηκαν αυστηρές οδηγίες για τα γεύματα των παικτών, που θα πρέπει να έχουν ως βασικά συστατικά το κόκκινο κρέας, το κοτόπουλο ή το ψάρι.
10. ΧΙΛΗ
    Επειδή η άνεση μετρά, η εθνική ομάδα της Χιλής απαίτησε στα δωμάτια των παικτών να μπουν ολοκαίνουργια κρεβάτια και από μία τεράστια τηλεόραση plasma.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου