Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Με το δάχτυλο στην σκανδάλη για 120 ώρες το Πολεμικό μας Ναυτικό… Είχε αποκλείσει τους Τούρκους στο Αιγαίο!

Με το δάχτυλο στην σκανδάλη για 120 ώρες το Πολεμικό μας Ναυτικό… Είχε αποκλείσει τους τούρκους στο Αιγαίο!
Η προ ημερών άσκηση «BEYAZ FIRTINA 2014» της Άγκυρας στο Αιγαίο δεν ήταν τίποτα άλλο στην ουσία από μία δοκιμή στο να κινηθούν τάχιστα και να μας κάνουν ναυτικό αποκλεισμό από το νησιωτικό σύμπλεγμα.

Η τακτική που ακολούθησαν οι Τούρκοι επιτελείς μπήκε στο «μικροσκόπιο» του Ελληνικού Πενταγώνου και καταστρώθηκαν σχέδια, αντίμετρα και αντεπίθεσης . Έθεσαν σε εφαρμογή την επιχείρηση «ΚΑΤΑΙΓΙΣ 14» στα πλαίσια άσκησης που ουσιαστικά είχε στόχο την αντιμετώπιση τουρκικής εισβολής.
Αυτή τη φορά δεν βγήκαν από τα συρτάρια τα προβλεπόμενα σχέδια που έχουν συνταχθεί για το σκοπό αυτό Αποφασίσθηκε να αναθεωρηθούν πολλοί σχεδιασμοί και να δοκιμαστούν νέες τακτικές προσαρμοσμένες στα νέα δεδομένα.
Όσο περίεργο και αν φαίνεται λόγω της πλασματικής ηρεμίας , οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, προετοιμάζονται συνεχώς όπως οφείλουν εξάλλου για κάθε ενδεχόμενο. Ωστόσο ο μεγάλος αποβατικός στόλος της Άγκυρας και η πληθώρα των οπλικών συστημάτων που διαθέτουν δεν παύουν να είναι μία πραγματικότητα που συνεχώς την τονίζουν με τις παραβιάσεις των θαλάσσιων και εναέριων συνόρων μας.
Ωστόσο αυτή τη στιγμή οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι ισχυρές ,πολύ καλά εκπαιδευμένες και έτοιμες να αντιμετωπίσουν την οποιαδήποτε εχθρική ενέργεια. «Η Ασκηση ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ 14 που διεξάγεται τώρα στο Αιγαίο ειναι η μεγαλύτερη και επιτυχέστερη ανάπτυξη Μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού των τελευταίων πολλών ετών» έγραψε στο tweeter ο Έλληνας αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιαχήλ Κωσταράκος . Νωρίτερα είχε γράψει «Άσκηση Π.Ν. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ 14 αυτή τη βδομάδα στο Αιγαίο. Έχουμε γη και πατρίδα όσο έχουμε πλοία στη θάλασσα-Θεμιστοκλής…»
Οι Τούρκοι από την πλευρά τους με δύο κατασκοπευτικά αεροσκάφη CN-235 παρακολουθούσαν , όσο μπορούσαν, την εν λόγω άσκηση.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ελληνικού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού «Κατά την άσκηση, θα δοθεί η ευκαιρία δοκιμής ειδικών σχεδίων και εφαρμογής πειραματικών και καινοτόμων τακτικών. Η άσκηση «ΚΑΤΑΙΓΙΣ 14» θα συνδυαστεί με την άσκηση «ΑΕΤΟΣ Α14» της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και με τη συμμετοχή ειδικών δυνάμεων και άλλων μονάδων του Στρατού Ξηράς, ενώ σε ορισμένα αντικείμενα θα συμμετάσχουν και μονάδες του Λιμενικού Σώματος».
Σύμφωνα με τις ελάχιστες πληροφορίες που διέρρευσαν , δοκιμάστηκαν νέες τακτικές στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο, στη μάχη επιφανείας , στις συνδυαστικές επιχειρήσεις και νέο μοντέλο διοίκησης και ελέγχου. Το Πολεμικό Ναυτικό έβγαλε από το Ναύσταθμο 80 μονάδες του αποδεικνύοντας μεγάλη διαθεσιμότητα στα μέσα που διαθέτει. Συνδυασμένες επιχειρήσεις διεξήχθησαν και τις νυχτερινές ώρες.
Περιελάμβανε αποστολή Ειδικών Δυνάμεων σε στρατηγικούς στόχους ακόμα και αποβατικές ενέργειες . Τα υποβρύχια είχαν αναλάβει το κλείσιμο των κρίσιμων θαλασσίων περασμάτων για τον τουρκικό στόλο.
http://www.hellasforce.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου