Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Εκδήλωση σήμερα στην πλατεία Αριστοτέλους για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του καπνίσματος

Το κάπνισμα, ενεργητικό ή παθητικό, ενοχοποιείται για την εμφάνιση απειλητικών ασθενειών για την υγεία και τη ζωή του ανθρώπου. Παρά τη δυνατότητα της πρόληψης, ωστόσο το 10% των θανάτων παγκοσμίως στους ενήλικες οφείλεται στο κάπνισμα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Π.Ο.Υ.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού ο Π.Ο.Υ έχει ορίσει την 31η Μαΐου ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του καπνίσματος. Υπό το πρίσμα αυτό, η Διοίκηση του Γ. Ν. Θ. “Γ. Παπανικολάου” Διασυνδεόμενου Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, διοργανώνει, μέσω του Γραφείου Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Έρευνας & Καινοτόμων Δράσεων του ΨΝΘ, σε συνεργασία με την 3η & 4η Υ.ΠΕ., το Κ.Ε.Ε.Λ.Π.Ν.Ο. και τον Δήμο Θεσσαλονίκης, ανοιχτή εκδήλωση για το κοινό στην Πλατεία Αριστοτέλους (συμβολή με οδό Βασ. Ηρακλείου), την Παρασκευή 30 Μαΐου 2014, από τις 10:00πμ. έως τις 16:00μμ.
Ειδικότερα, θα υπάρχει σταντ ενημέρωσης του φορέα μας και θα διατίθενται στο κοινό λίστα με τα Ιατρεία Διακοπής Καπνίσματος των Νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, ενημερωτικό φυλλάδιο του Υπουργείου Υγείας καθώς και προβολή σχετικού video του Υπουργείου Υγείας.
thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου