Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Πρωτομαγιά εν μέσω ευρω-αθλιότητας

Πρωτομαγιά εν μέσω ευρω-αθλιότητας

http://www.efenpress.gr/
    Μέσα σε κλίμα οικονομικής εξαθλίωσηςπλήρους απογοήτευσης από την ευημερία που του έταζαν με το ευρώ καιενορχηστρωμένης εξαπάτησης του από τα κυρίαρχα ΜΜΕ, ο ελληνικός λαός γιόρτασε χθες την Εργατική Πρωτομαγιά.
    128 χρόνια από τη θυσία των εργατών στο Σικάγο και μετά από δεκαετίες κατακτήσεων με σκληρούς αγώνες που βάφτηκαν με αίμα, βρισκόμαστε μπροστά σε μια πραγματικότητα που ακόμα και σε τριτοκοσμική χώρα, με αυταρχικό καθεστώς δύσκολα συναντά κανείς:
             - Όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων για αξιοπρεπείς αμοιβές, ωράρια, συλλογικές συμβάσεις, δώρα, επιδόματα, αποζημιώσεις, απαγόρευση αυθαίρετων και μαζικών απολύσεων κλπ -για τα οποία κόπτεται η ΕΕ- σαρώθηκαν με τα μνημόνια στο όνομα του ευρώ.
              - Το ένα τρίτο του ενεργού πληθυσμού έχει χάσει τη δουλειά του.
              - Το 70% των νέων μας είναι χωρίς απασχόληση και εισόδημα και ψάχνει απεγνωσμένα ελπίδα στη ξενιτειά.
              - Ακόμα και όσοι εξακολουθούν να έχουν μια δουλειά βλέπουν διαρκώς τα εισοδήματα τους να μειώνονται είτε με κυβερνητικές αποφάσεις, είτε με διαρκή αύξηση της φορολογίας, είτε με αυθαιρεσίες εργοδοτών που επωφελούνται από την αντεργατική λαίλαπα που σαρώνει την ευρωζώνη.
             - Το δικαίωμα στην περίθαλψη και στην αξιοπρεπή σύνταξη εξανεμίζεται με τα απανωτά μνημόνια που είναι προαπαιτούμενα για τις χώρες που θέλουν το ευρώ.
            - Κράτος και αποθρασυμένες τράπεζες κυνηγούν ένα φτωχοποιημένο λαό να του κατάσχουν το σπίτι, το μισθό, τη σύνταξη
    Αυτή την Πρωτομαγιά, που πλέον ένα πολύ μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού έχει αντιληφθεί την καλοστημένη απάτη του ευρώ και το ποιοι άμεσα ή έμμεσα την στηρίζουν, το σύνθημά μας πρέπει να είναι ένα: Όχι στο ευρώ, ναι στην Ελλάδα. Και αυτό το σύνθημα πρέπει να καταγραφεί στις κάλπες της 25ης Μαρτίου, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για επάνοδο στη δραχμή και ανάκτηση της εθνικής μας ανεξαρτησίας και αξιοπρέπειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου