Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Ωμός εκβιασμός Βενιζέλου

Είναι δυνατόν ένας πολιτικός αρχηγός να λέει: «Η ψηφίζετε αυτό που θέλω η σας ρίχνω στο χάος»;

Ωμός εκβιασμός Βενιζέλου
Σε ένα πρωτοφανή πολιτικό εκβιασμό με στόχο την αρπάγη της ψήφου του πολίτη, ο Βαγγέλης Βενιζέλος μας λέει : «Ή ψηφίζετε την Ελιά ή αποχωρεί το ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση και πάμε σε εκλογές» (με πολύ πιθανή μία παρατεταμένη ακυβερνησία).
Ένας ωμός εκβιασμός, με πρωτοφανή κυνισμό από έναν πολιτικό αρχηγό που προφανώς τρέμει για το εκλογικό αποτέλεσμα του Μαΐου.
Από τη μια «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ συμμετέχοντας στην κυβέρνηση για τη σωτηρία της χώρας» και από την άλλη «το ΠΑΣΟΚ δεν είναι εδώ αν δεν ψηφίσετε Ελιά» (την μετάλλαξη δηλαδή του ΠΑΣΟΚ).
Μέσα σε αυτή την αποκρουστική πολιτική αντίφαση ο Βαγγέλης Βενιζέλος οριοθετεί μία συμπεριφορά εκβιασμού της λαϊκής θέλησης, που είναι ανεπίτρεπτο να εκφράζεται μέσα από τις συμπληγάδες τέτοιων δραματικών διλημμάτων και πολιτικής τρομοκρατίας.
Γιατί αν δεν ψηφίσουμε Ελιά και δεν ικανοποιηθεί από το εκλογικό αποτέλεσμα ο κύριος Βενιζέλος, θα αποσύρει την υποστήριξή του στην κυβέρνηση και άρα μπαίνουμε στην περιπέτεια των εκλογών.
Με ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία  να παλεύουν γύρω στο 20% και με τα υπόλοιπα κόμματα να αγκομαχάνε σε μονοψήφια νούμερα, είναι βέβαιη η ακυβερνησία στη χώρα για μεγάλο διάστημα.
Ένας υπεύθυνος ηγέτης δεν εκβιάζει τη λαϊκή θέληση. Αλλά «μωραίνει Κύριος όν βούλεται απολέσαι» που λένε και τα θρησκευτικά βιβλία.


Read more: http://www.newsbomb.gr/bloggers/kwstas-chardabellas/story/441833/omos-ekviasmos-venizeloy#ixzz30xPwl86F

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου