Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Οι σάκοι με τα ψηφοδέλτια άργησαν τρεις μέρες


DCB46695B2FF5503A53BB3A96ADABDF5Μέχρι και το βράδυ της Τετάρτης, τρεις δηλαδή ημέρες μετά τις εκλογές, συνολικά 11 δικαστικοί αντιπρόσωποι δεν είχαν παραδώσει στο Πρωτοδικείο της Αθήνας τους σάκους με τα ψηφοδέλτια από τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Έθνους», το πρωτοφανές περιστατικό κινητοποίησε τους αρμόδιους, που έφτασαν στο σημείο να τηλεφωνούν στους δικαστικούς αντιπροσώπους, που δεν είχαν παραδώσει το εκλογικό υλικό, ζητώντας τους να προσέλθουν άμεσα.

Η καθυστέρηση της παράδοσης των σάκων με τα ψηφοδέλτια ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, ο λόγος για τον οποίο δεν είχε ολοκληρωθεί η καταμέτρηση ψηφοδελτίων και σταυρών μέχρι χτες το βράδυ, προκειμένου να αναρτηθεί και η λίστα με τη σειρά κατάταξης επιτυχόντων και μη, σε δήμους και περιφέρεια.
Οι ξεχασμένοι σάκοι αφορούσαν τρία εκλογικά τμήματα από τον Πειραιά, με ψηφοδέλτια υποψηφίων της περιφέρειας και οκτώ εκλογικά τμήματα με τα ψηφοδέλτια από δήμους της Αττικής.
Ειδικό συνεργείο, που απαρτιζόταν από έναν δικαστή και δύο γραμματείς, περίμενε μέχρι αργά το βράδυ στο Πρωτοδικείο τους καθυστερημένους σάκους, ενώ επρόκειτο να γίνει ειδικός έλεγχος των βιβλίων των δικαστικών αντιπροσώπων, για το ενδεχόμενο να υπάρχουν αλλοιώσεις στα πρακτικά, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν ενδείξεις νόθευσης των αποτελεσμάτων.
Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, δεν αποκλείεται να υπάρξουν ευθύνες για τους δικαστικούς αντιπροσώπους, που δεν παρέδωσαν εγκαίρως τους σάκους με το εκλογικό υλικό, καθώς, όπως τόνισαν στην εφημερίδα «ο νόμος είναι σαφής και ορίζει ότι η παράδοση πρέπει να γίνει αμέσως».
Μετά την παράδοση και των τελευταίων σάκων, επρόκειτο να ολοκληρωθεί η καταμέτρηση ψηφοδελτίων και σταυρών, προκειμένου να αναρτηθεί σήμερα η λίστα με τη σειρά κατάταξης, ώστε να ακολουθήσουν τυχόν ενστάσεις.
spirospero.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου