Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Πανηγυρίζουν που έχασαν!

Πανηγυρίζουν που έχασαν!Μόνο στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, θα μπορούσαν να πανηγυρίζουν οι ηττημένοι.

Και όσο το πράττουν τόσο θα θυμώνουν τον ελληνικό λαό, που βλέπει ότι το μήνυμα που έστειλε στους συγκυβερνήτες, τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο, διαστρεβλώνεται, προς χάριν των προσωπικών και μικροκομματικών τους συμφερόντων.
Είναι αν μη τι άλλο έξω από κάθε λογική να μην διαβάζει σωστά το μήνυμα των ευρωεκλογών η σημερινή ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Γιατί αυτή ηγείτο του κόμματος όταν πήρε το χαμηλότερο ιστορικά ποσοστό της λίγο πάνω από 18% στις εκλογές του Μαΐου του 2012 και είναι η ίδια ηγεσία που για πρώτη φορά στην ελληνική πολιτική ιστορία, λόγω της πολιτικής που εφαρμόζει δίνει τη δυνατότητα σε ένα αριστερό κόμμα να αναδειχθεί πρώτη δύναμη και φυσικά βασικός ρυθμιστής των επόμενων πολιτικών εξελίξεων.
Και βέβαια το ίδιο ισχύει και για τη σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, που καταβαράθρωσε τα ποσοστά του πάλαι ποτέ κραταιού κόμματος στο 12% στις εκλογές του Ιουνίου του 2012 και σήμερα ακόμη χαμηλότερα στο 8%, χάνοντας από τους ελάχιστα εναπομείναντες οπαδούς τον έναν στους τρείς.
Αν αυτά τα εκλογικά αποτελέσματα των τελευταίων χρόνων κρίνονται ικανοποιητικά από τις σημερινές ηγεσίες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τότε σίγουρα και μαθηματικά δεν ξέρουν για να μετρήσουν τα αποτελέσματα και κυρίως έχουν κλειστά τα μάτια και τα αυτιά τους στα ηχηρότατα μηνύματα που τους στέλνει ο ελληνικός λαός.
Έτσι, όμως, είναι βέβαιο ότι δεν θα μακροημερεύσουν. Αν εξακολουθήσουν να κάνουν τους «κινέζους», αν συνεχίσουν να μην βλέπουν τα τεράστια τους λάθη τους, αν εξακολουθήσουν να μιλούν για συνέχιση της ίδιας πολιτικής και μάλιστα με περισσότερη πυγμή, αν έμπρακτα δεν αλλάξουν πολιτικές, τότε το μόνο που θα καταφέρουν είναι να θυμώσουν ακόμη περισσότερο τον ελληνικό λαό. Και να τον στρέψουν ακόμη περισσότερο προς τα αριστερά. Ήδη τα πρώτα βήματα έχουν γίνει …
tsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου