Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ: Σε ετοιμότητα όλοι για να σωθεί το νερό


Σε πλήρη ετοιμότητα για την οργάνωση και τη διενέργεια δημοψηφίσματος κατά της πώλησης της ΕΥΑΘ βρίσκονται δήμοι και φορείς της πόλης, δίνοντας τη δυνατότητα στους πολίτες να εκφράσουν τη γνώμη τους για το επίμαχο θέμα του νερού.

 Την Κυριακή οι Θεσσαλονικείς θα κληθούν να απαντήσουν αν συμφωνούν ή όχι με την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ, ψηφίζοντας σε κάλπες που θα στηθούν έξω από κάθε εκλογικό κέντρο στους έντεκα από τους δεκατέσσερις δήμους του νομού στους οποίους παρέχονται υπηρεσίες από την ΕΥΑΘ.
Το δημοψήφισμα, που είναι το πρώτο στη χώρα για ένα μείζον ζήτημα, όπως η επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ, πρόκειται να διενεργηθεί με κινηματικούς όρους, καθώς δεν υπάρχει θεσμικό πλαίσιο. Οι δήμαρχοι αποφάσισαν ομόφωνα στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής Μακεδονίας να προετοιμάσουν όσο το δυνατόν καλύτερα την όλη διαδικασία με τη συμμετοχή δεκάδων εθελοντών, πολιτών και φοιτητών, που θα συγκροτήσουν ομάδες σε κάθε δήμο.
Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας Θεόδωρο Παπαδόπουλο τη διενέργεια του δημοψηφίσματος θα αναλάβουν αποκλειστικά οι δήμοι της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι θα διαθέσουν όλο το υλικό για τη διαδικασία (κάλπες, παραβάν, καθιστικά κ.ά.), ενώ ήδη έχουν επιστρατεύσει και δεκάδες εθελοντές από κάθε περιοχή, προκειμένου να βοηθήσουν στις προετοιμασίες. Επίσης οι δήμοι θα είναι οι υπεύθυνοι για τη μεταφορά των αποτελεσμάτων στην κεντρική εφορευτική επιτροπή, που θα φιλοξενηθεί σε αίθουσα του κεντρικού δήμου Θεσσαλονίκης, όπου θα γίνει η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων. “Το εγχείρημα είναι τεράστιο και χρειάζεται προσοχή και ενεργοποίηση στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό”, σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος.
Ήδη χθες το μεσημέρι το προεδρείο της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας με επικεφαλής τον πρόεδρο Σ. Δανιηλίδη και τον αντιπρόεδρο Θ. Παπαδόπουλο συναντήθηκε με τον προϊστάμενο του πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Παυλίδη, με τον οποίο συζητήθηκαν τα διαδικαστικά ζητήματα, όπως το στήσιμο των καλπών έξω από κάθε εκλογικό κέντρο και η ενημέρωση των εφόρων. Σήμερα το προεδρείο της ΠΕΔ καλεί σε τελευταία ευρεία σύσκεψη τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής διενέργειας του δημοψηφίσματος για το νερό, όπως και τα μέλη των τοπικών ανά δήμο συντονιστικών επιτροπών. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 9 το βράδυ στα γραφεία της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας.
http://www.makthes.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου