Τρίτη 13 Μαΐου 2014

«Αυτά θέλω να δω πριν τυφλωθώ» – Συγκλονίζει ο 9χρονος που χάνει το φως του


benΚάθε μέρα που περνάει, χάνει το φως του. Ο 9χρονος Μπεν Πιρς από το Τέξας δεν χάνει ωστόσο του κουράγιο του. Εκμεταλλεύεται την κάθε ημέρα της ζωής του κι έχει καταρτίσει μια λίστα από πράγματα και τοποθεσίες που θέλει να δει με τα μάτια του πριν τυφλωθεί οριστικά.
«Είναι πολύ περίεργος να δει τον Νιαγάρα» δήλωσε η μητέρα του στην εφημερίδα Toronto Stars.
Την περασμένη εβδομάδα επισκέφθηκε το μουσείο στο οποίο εκτίθεται μεταξύ άλλων ο πίνακας του Βαν Γκογκ "The Starry Night".

«Κοιτούσε τον πίνακα επί πέντε λεπτά συνεχώς. Ήταν πραγματικά εντυπωσιακό να βλέπει κανείς την αντίδρασή του μπροστά σε ένα έργο τέχνης».
Ανάμεσα στα μνημεία που έχει ζητήσει να δει ο 9χρονος Μπεν είναι το Άγαλμα της Ελευθερίας και το Γκραν Κάνυον. Επίσης θέλει να επισκεφθεί ένα παρατηρητήριο κι ένα εργαστήριο σοκολάτας.
«Σχεδόν κάθε μέρα ξυπνάει, έρχεται στο δωμάτιο μας και μας ρωτάει: "μπορώ να μια φωτογραφία ενός παγετώνα" ή "θέλω να δω την Καπέλα Σιξτίνα"» λέει η μητέρα του στο blog της.
«Ένας από τους θεραπευτές του εξήγησε ότι καθώς μεγαλώνει , θα είναι ευκολότερο για αυτόν να περιγράψει τα πράγματα και να αλληλεπιδρούν με τον κόσμο που βλέπει αν έχει αναμνήσεις από τα πράγματα - όπως το χιόνι ή τον ωκεανό ή το βουνό».
Του αρέσει να διαβάζει και προσπαθεί να τελειώσει τη σειρά του Χάρι Πότερ.
Οι γονείς του τον θέλουν να ξεκινήσει άμεσα την εκμάθηση Braille και ήδη έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί ένα μπαστούνι για να τον καθοδηγεί καθώς περπατά.
Η μητέρα του λέει ότι οι γιατροί δεν έχουν ακόμη καμία αξιόπιστη εκτίμηση για το πόσο χρονικό διάστημα θα περάσει μέχρι ο μικρός Μπεν να χάσει οριστικά την όρασή του και αυτή εξακολουθεί να ελπίζει ότι έχουν κάνει λάθος.
Οι γονείς του Μπεν άλλωστε έζησαν ακόμη ένα θαύμα όταν γεννήθηκε αφού είχε ελάχιστες πιθανότητες επιβίωσης καθώς ζύγιζε μόλις 1,6 ουγκιές.
Η μητέρα του νόμιζε ότι επρόκειτο να πεθάνει στο νοσοκομείο και το μόνο που ήθελε ήταν να μπορέσει να του πει αντίο, αλλά ο Μπεν τελικά τα κατάφερε και έζησε.
Τα πέντε αδέλφια του κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να βοηθούν τον Μπεν να εκπληρώνει τις επιθυμίες του. Του προσφέρουν το χαρτζιλίκι τους και πωλούν ακόμη και σπιτικό ψωμί και γλυκά στους γείτονες για να μαζεύουν χρήματα.
http://www.spirospero.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου