Παρασκευή 16 Μαΐου 2014





manolis-mavrommatis2


Τον Ιούλιο του 2006, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έπαιρνε μια από τις σημαντικότερες αποφάσεις του, στήριξης των κοινωνικών ομάδων, σε θέματα καταναλωτών και πιο συγκεκριμένα στη μείωση των τιμών περιαγωγής κινητής τηλεφωνίας, δράση στην οποία συμμετείχε ενεργά ο Μανώλης Μαυρομμάτης, υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.
Ο κοινοτικός κανονισμός, εισηγητής του οποίου ήταν ο κ. Μαυρομμάτης, εγκρίθηκε και μπήκε σε εφαρμογή άμεσα.

Η ολοκλήρωση της βελτιωμένης λειτουργίας πραγματοποιήθηκε πριν από ένα μήνα με την απόφαση σταθμό, σύμφωνα με την οποία το 2015, τα τέλη τιμών περιαγωγής θα είναι ισότιμα με την χρέωση αστικής κλήσης και σταθερού τηλεφώνου από χώρα σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης!
Ως εισηγητής από την Επιτροπή Πολιτισμού - Παιδείας- Μ.Μ.Μ.- Αθλητισμού και Πολυγλωσσίας, ο Μανώλης Μαυρομμάτης εκτίμησε ότι «οι πολίτες που διασχίζουν τα εσωτερικά σύνορα εντός της Ε.Ε. θα έπρεπε να είναι σε θέση να επικοινωνούν μέσω κινητής τηλεφωνίας σε οικονομικά προσιτές και διαφανείς τιμές».
Όπως ανέφερε οι «πολύ υψηλές διεθνείς τιμές περιαγωγής επηρέαζαν τουλάχιστον 147 εκατομμύρια πολίτες της Ε.Ε. (37 εκατομμύρια τουρίστες και 110 εκατομμύρια επαγγελματίες).
Και φυσικά ότι τα τέλη περιαγωγής στις κινητές επικοινωνίες δεν θα είναι αδικαιολόγητα υψηλότερα από τα εγχώρια τέλη κινητών επικοινωνιών.
Με γνώμονα τις αποστάσεις των κρατών μελών της Ε.Ε., το τουριστικό ρεύμα στη διάρκεια των διακοπών, αλλά και τις πολλαπλές επαγγελματικές μετακινήσεις, οι πολίτες, αλλά και οι υπηρεσίες εργασίας τους απαιτούσαν ένα δικαιότερο σύστημα επαφής, Και σταδιακά μετά την μείωση των τιμών να φτάσουμε στο τελικό μηδενικό αποτέλεσμα περιαγωγής.»
Στις αρχικές ενστάσεις, αντιδράσεις και αντεγκλήσεις της Κομισιόν και των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, διαπιστώθηκε ότι η κατάργηση τελών περιαγωγής θα φέρει στις εταιρίες τηλεφωνίας 300 εκατομμύρια νέους πελάτες! Όσα δηλαδή υπολογίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι χάνουν οι εταιρίες τηλεπικοινωνιών στην αγορά χρηστών εξαιτίας των σημερινών στρατηγικών τιμολόγησης. Κάτι που έχει αρνητικές επιπτώσεις και σε άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες, όπως η ανάπτυξη εφαρμογών.
Το έτος-ορόσημο, λοιπόν, είναι το 2015 οπότε ανοίγει μια νέα εποχή στην κινητή τηλεφωνία και τα παράγωγά της.
spirospero.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου