Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Καιρός:για Παρασκευή 20 Απριλίου 2018



Την Παρασκευή 20 Απριλίου 2018 αναμένεται αίθριος καιρός, όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και το Βόρειο Αιγαίο και θα σημειωθούν παροδικές βροχές τοπικού χαρακτήρα και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες ή όμβροι, κυρίως στα ηπειρωτικά, τις Σποράδες, και την Εύβοια. Οι συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα θα παραμείνουν σχετικά αυξημένες μόνο στη νότια χώρα.

Πρόγραμμα Καταπολέμησης Κουνουπιών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Ξεκίνησε το Πρόγραμμα Καταπολέμησης Κουνουπιών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, που υλοποιεί η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Κ.Μ., με επίγειες δράσεις καταπολέμησης στην ευρύτερη περιοχή.
Οι σχετικές δράσεις ξεκίνησαν το Σάββατο 14 Απριλίου 2018 και περιλαμβάνουν την παρακολούθηση από εδάφους των προνυμφών των κουνουπιών και τη διενέργεια παρεμβάσεων προνυμφοκτονίας,

Πότε θα χτυπήσει το τελευταίο κουδούνι της χρονιάς στα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας



Την Πέμπτη 31 Μαΐου θα χτυπήσει το τελευταίο κουδούνι της χρονιάς για μάθημα στα γυμνάσιακαι στις 25 Μαΐου για τα λύκεια -σηματοδοτώντας την έναρξη της εξεταστικής περιόδου- σύμφωνα με τη σχετική υπουργική απόφαση.
Η απόφαση, που εκκρεμούσε για να συμπληρωθεί το παζλ του χρονοδιαγράμματος της φετινής σχολικής χρονιάς, δημοσιεύθηκε σήμερα στο ΦΕΚ (1322/18-4-2018).

Σύγχυση με την φορολόγηση των αναδρομικών των συνταξιούχων

Σύγχυση και αβεβαιότητα για τον τρόπο με τον οποίο θα φορολογηθούν φέτος τα ποσά των εισφορών υγειονομικής περίθαλψης που επιστράφηκαν σε 1.000.000 συνταξιούχους με τις συντάξεις του μηνός Δεκεμβρίου 2017, αναδρομικά για τα έτη 2012-2016, προκύπτει από τις οδηγίες
για τον τρόπο συμπλήρωσης των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων του φορολογικού έτους 2017, οι οποίες περιλαμβάνονται σε απόφαση του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ),

Die Welt: H Eλλάδα παραμένει Νο 1 παγκοσμίως στην εμπορική ναυτιλία παρά την κρίση





«Η Ελλάδα, παρά την οικονομική κρίση, με στόλο αξίας 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων, είναι η υπ΄αριθμόν ένα χώρα στην παγκόσμια κατάταξη των εμπορικών στόλων - ακολουθούμενη από κοντά από την Ιαπωνία και την Κίνα. 




Στην κατάταξη ακολουθούν οι ΗΠΑ, η Σιγκαπούρη, η Νορβηγία και η Γερμανία. Ιδιαίτερα, τα ελληνικά πετρελαιοφόρα (35,7 δισ. δολάρια) συμβάλλουν στο αποτέλεσμα αυτό», σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία πλοίων της "Vesselsvalue", γράφει η "Die Welt"

Η Περιστέρα Μπαζιάνα από διοικητική υπάλληλος έγινε καθηγήτρια στο Πολυτεχνείο - Μ. Δευτέρα, με ΦΕΚ

Η σύντροφος του πρωθυπουργού Περιστέρα Μπαζιάνα ανήκει πλέον στο Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό του ΕΜΠ, σύμφωνα με ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε τη Μεγάλη Δευτέρα.

Υπενθυμίζεται πως η κυρία Μπαζιάνα ήταν διοικητική υπάλληλος.

Το ΦΕΚ αναφέρει:

Πρόωρες εκλογές στις 24 Ιουνίου στην Τουρκία ανακοίνωσε ο Ερντογάν. Ποιους λόγους επικαλέστηκε.



Στις 24 Ιουνίου θα γίνουν οι εκλογές στην Τουρκία, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πολύ νωρίτερα δηλαδή από τις προγραμματισμένες για τον Νοέμβριο του 2019.

Η ημερομηνία αυτή είναι πιο πρόωρη  και από τη χθεσινή πρόταση του αρχηγού του Εθνικιστικού Κόμματος, Μπαχτσελί που πρότεινε σαν ημερομηνία εκλογών τον Αύγουστο. 

Διαρρήκτες αποκαλύπτουν τα 2 μεγάλα λάθη των ιδιοκτητών και τα 10 πράγματα που τους απωθούν από το να ανοίξουν ένα σπίτι ή ένα αυτοκίνητο

Τα κυριότερα σημεία που αφήνουν το σπίτι σας και το αμάξι σας εκτεθειμένο αποκάλυψαν 25 πρώην διαρρήκτες.

Η Ασφαλιστική Εταιρία Co-operative αποφάσισε να κάνει μία πρωτότυπη έρευνα κι έτσι μίλησε με 25 πρώην διαρρήκτες για να βρει τα τρωτά σημεία που λαμβάνουν υπόψιν τους πριν ληστέψουν ένα σπίτι ή ένα αυτοκίνητο.

Οι πολιτικές εφημερίδες 19/4/2018

                                                         

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων