Σάββατο 14 Απριλίου 2018

Καιρός:για Κυριακή 15 Απριλίου 2018.



Παροδικά αυξημένες νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων τοπικού χαρακτήρα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες κυρίως στα δυτικά και σημαντική υποχώρηση των συγκεντρώσεων σκόνης στην ατμόσφαιρα, περιμένουμε την Κυριακή 15 Απριλίου 2018. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, ιδιαίτερα τις πρωινές ώρες οπότε και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες.

Οι άθεοι θα στείλουν την Ελλάδα ξανά στο σκαμνί - Έχουν βάλει στο... μάτι το μάθημα των Θρησκευτικών


Η Ένωση Αθέων επιχειρεί να συντηρήσει στη δημοσιότητα το ζήτημα της διδασκαλίας των Θρησκευτικών στα σχολεία λίγες ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έβαλε «ταφόπλακα» στην υπουργική απόφαση Φίλη και στο νέο πρόγραμμα σπουδών, και διατυμπανίζει μια νέα προσφυγή κατά της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με αφορμή τη διδασκαλία του μαθήματος στα σχολεία.

Ναύαρχος Γκόρτζης: Αν δεν μπορείτε να αναλάβετε τις ευθύνες σας, βγάλτε τουλάχιστον τον σκασμό…

Ναύαρχος Γκόρτζης: Αν δεν μπορείτε να αναλάβετε τις ευθύνες σας, βγάλτε τουλάχιστον τον σκασμό…

Έχοντας «δουλέψει» στον αέρα και στη θάλασσα του Αιγαίου, και γνωρίζοντας καλά τις συνθήκες «εργασίας», αφόρητη θλίψη νοιώθω για την απώλεια ακόμα ενός νέου ανθρώπου στο καθήκον.
Η θλίψη γίνεται οργή όμως όταν οι «αρμόδιοι» και «υπεύθυνοι» για την διαμόρφωση των συνθηκών «εργασίας»,

ΚΙ ΑΝ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΘΥΣΙΕΣ ΘΕΛΕΙ, ΣΑΝ ΘΥΣΙΕΣ ΝΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ …

Του Γιώργου Νούτσου ...

Βαθυστόχαστοι αναλυτές και ειδήμονες και ξερόλες έχουμε καταστεί όλοι ανεξαιρέτως, μετά τον αδόκιμο χαμό του αεροπόρου μας.
Διασταυρώθηκαν τα ξίφη των «ψύχραιμων» εθνομηδενιστών με αυτά των «υπερπατριωτών», πάνω στο άταφο ακόμα κορμί του, απομοιώνοντας, χλευάζοντας και λοιδορώντας από την μια ή υπερτονίζοντας και δημαγωγώντας ασύστολα, από την άλλη.

Μειωμένο εισιτήριο στον ΟΑΣΘ για τους σπουδαστές σε δημόσια ΙΕΚ


undefined

Υπογράφηκε η σύμβαση μεταξύ του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) και του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης  (ΟΑΣΘ), προκειμένου οι σπουδαστές των δημοσίων ΙΕΚ και των δημόσιων Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης, να μετακινούνται με μειωμένο εισιτήριο.

Το πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2018

Την Παρασκευή 8 Ιουνίου, με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, θα ξεκινήσουν φέτος οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τα ημερήσια και εσπερινά Γενικά Λύκεια, ενώ μία ημέρα νωρίτερα, στις 7 Ιουνίου θα αρχίσουν οι εξετάσεις στα ΕΠΑΛ.
Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ.

Μετρό Θεσσαλονίκης: Τα νέα 2 έργα από δυτικά μέχρι αεροδρόμιο (ΦΩΤΟ)

Παράλληλα θα τρέξουν οι επεκτάσεις στη Δυτική Θεσσαλονίκη και προς το «Μακεδονία»
Τις επεκτάσεις του μετρό στη Δυτική Θεσσαλονίκη και προς το αεροδρόμιο "Μακεδονία", ώστε να προχωρήσουν και να ολοκληρωθούν εκ παραλλήλου, θέτει ως βασικό στόχο η "Αττικό Μετρό ΑΕ", όπως είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM" ο πρόεδρος της εταιρείας, Γιάννης Μυλόπουλος.

125 ψυχές θρηνεί η Πολεμική μας Αεροπορία από το 1990

Την περίοδο 1990 – 2018, η Πολεμική Αεροπορία έχει χάσει 81 μαχητικά αεροσκάφη και μεταγωγικά με απώλεια 125 ψύχων.

Οι μισές σχεδόν από τις απώλειες (63 άνθρωποι) σημειωθήκαν σε ένα και μόνο συμβάν, όταν C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, γεμάτο με σμηνίτες, κατέπεσε στο Όρος Όθρυς το 1991.

ΑΠΟΦΑΣΗ - Η Βουλή «υιοθετεί» τα 2 παιδιά του Γιώργου Μπαλταδώρου



Τη θλίψη του για την απώλεια του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης, ο οποίος ενημέρωσε ότι το Κοινοβούλιο θα στηρίξει έμπρακτα την οικογένειά του, «υιοθετώντας» τα δύο ανήλικα παιδιά του. Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Βουλής εκφράζει τη θλίψη του για την αδόκητη απώλεια του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου,

Συντάξεις Μαΐου 2018: Οι ημερομηνίες πληρωμής για όλα τα Ταμεία

Την Παρασκευή 27 Απριλίου θα αρχίσει η καταβολή στους συνταξιούχους για τις συντάξεις του Μαΐου του 2018. Η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι Πέμπτη 03 Μαΐου.

Αναλυτικά:

- Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 27 Απριλίου 2017 ημέρα Παρασκευή.

850.000 "ελληνοποιήσεις" ...για ψηφοθηρικούς σκοπούς



Την απόδοση ελληνικής ιθαγένειας σε αριθμό που μπορεί να φτάσει και τους 850.000 μετανάστες, ετοιμάζει η κυβέρνηση μέσα από ένα μπαράζ αλλαγών στο συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο, τις οποίες έχει ήδη ξεκινήσει και θα έχει ολοκληρώσει τον ερχόμενο Ιούνιο.
Οι αλλαγές αυτές, τις οποίες έχει δρομολογήσει το Υπουργείο Εσωτερικών, απλουστεύουν και επισπεύδουν σε εξαιρετικό βαθμό σε νομικό,

Τι ισχύει με τους κακοπληρωτές ενοικιαστές- Ολα όσα πρέπει να ξέρουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων

Λίγες ημέρες πριν το άνοιγμα του taxis για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων το θέμα των ανείσπρακτων ενοίκιων και πως θα αποφευχθεί  η φορολόγηση των ιδιοκτητών ακινήτων είναι άκρως επίκαιρο.
Τους τρόπους για να προστατευτούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων από κακοπληρωτές ενοικιαστές, τις συνέπειες που έχουν όσοι δεν πληρώνουν αλλά και τι πρέπει να ξέρουν ενόψει υποβολής φορολογικής δήλωσης, οι ιδιοκτήτες αναλύει η δικηγόρος της ΠΟΜΙΔΑ, Βασιλική Παραδιά.

Οι πολιτικές εφημερίδες 14/4/2018

                                                          

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων