Τρίτη 10 Απριλίου 2018

Καιρός:για Τετάρτη του Πάσχα 11 Απριλίου 2018.



Καλό και ζεστό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα, με λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας κατά τόπους θα είναι πυκνότερες, περιμένουμε την Τετάρτη του Πάσχα 11 Απριλίου 2018. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες. Παράλληλα, οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική, με τοπικά αυξημένες συγκεντρώσεις από το απόγευμα στη Δυτική Ελλάδα.

Η Εβδομάδα της Διακαινησίμου: Πώς προέκυψε η ονομασία


Ξεκινά η Εβδομάδα της Διακαινησίμου: Πώς προέκυψε η ονομασία

Εβδομάδα της Διακαινησίμου ονομάζεται η εβδομάδα που αρχίζει από την Κυριακή του Πάσχα και λήγει την Κυριακή του Θωμά ή Αντίπασχα.

Κατά την Εβδομάδα της Διακαινησίμου, η κάθε μέρα της αναφέρεται ως εξής: Δευτέρα της Διακαινησίμου, Τρίτη της Διακαινησίμου,κ.ο.κ.

Η μεγαλύτερη θαλάσσια γέφυρα στον κόσμο με μήκος 55 χιλιόμετρα

Έχει μήκος 55 χιλιόμετρα, χρειάστηκαν ειδικοί από 14 χώρες για την κατασκευή της και οκτώ χρόνια για να ολοκληρωθεί. Ο λόγος για τη μεγαλύτερη θαλάσσια γέφυρα στον κόσμο που θα συνδέει την ηπειρωτική Κίνα με το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο.
Τα εγκαίνιά της θα πραγματοποιηθούν μέσα στις επόμενες μέρες.

Για αυτές τις παραβάσεις αφαιρούνται πινακίδες & δίπλωμα!

Δείτε ποιες είναι οι 6+1 παραβάσεις για τις οποίες η Τροχαία μπορεί να αφαιρέσει τις πινακίδες και την άδεια κυκλοφορίας και διπλώματος.

Σε ισχύ ήδη από τις 30 Μαρτίου έχει τεθεί ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας που προβλέπει την αφαίρεση διπλώματος και πινακίδων κυκλοφορίας, ανάλογα με το αν η παράβαση κατατάσσεται σε κάποια κατηγορία:

Ζάεφ: Χωρίς Λύση Στο Όνομα Δεν Μπαίνουμε Στο ΝΑΤΟ

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ απέκλεισε το ενδεχόμενο ένταξης της χώρας του στο ΝΑΤΟ, αν προηγουμένως δεν επιλυθεί το ζήτημα της ονομασίας.

«Αυτό που λένε ορισμένοι ότι μπορούμε να μπούμε στο ΝΑΤΟ ως FYROM ανεξάρτητα από την επίλυση του θέματος της ονομασίας, 
νομίζω ότι δεν είναι δυνατόν. Γιατί; Όταν ήρθε εδώ (σ.σ στα Σκόπια) ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ είπε ότι αυτό δεν γίνεται. Και αυτό ήταν μία έντιμη στάση.

ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΟΤΙ: ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ;;;

Με νόμο του κράτους απαλλάσσονται της καταβολής κάθε φόρου στο ελληνικό δημόσιο όλοι οι Εβραϊκής καταγωγής Έλληνες υπήκοοι και όλες οι Εβραϊκών συμφερόντων γνωστές τεράστιες βιομηχανίες που λειτουργούν στην Ελλάδα και δεν πληρώνουν κανέναν φόρο!
Με βάση το υπ’ αριθμόν 182 Προεδρικό Διάταγμα (22-3-1978), βάσει του οποίου το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο, όντας Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου(!) έχει (και ασκεί) δικαιώματα, τα οποία μόνο το Κράτος κατέχει. Ειδικότερα, με αυτό το Π.Δ.!

Γιατί οι χειρουργοί φοράνε πράσινα ή μπλε;

Οι ρόμπες και οι ποδιές των γιατρών ήταν κατά κανόνα λευκές, το χρώμα της καθαριότητας. Στη συνέχεια, στις αρχές του εικοστού αιώνα, ένας σημαντικός γιατρός άλλαξε την ρόμπα του από λευκή σε πράσινη και σιγά-σιγά η απόφασή του αυτή... εξαπλώθηκε σε όλο τον ιατρικό κόσμο.

Σύμφωνα με άρθρο στο ιατρικό περιοδικό Today’s Surgical Nurse (1998), ο εν λόγω γιατρός έκανε αυτή την αλλαγή, επειδή πίστευε ότι το πράσινο χρώμα ήταν πιο “ξεκούραστο” για τα μάτια ενός χειρουργού την ώρα μιας επέμβασης.

Τη χούντα δεν την υπακούς… Με τους προδότες δε συζητάς… Μήνυμα προς όλους

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΕΛΛΗΝΕΣ.....
Με τους προδότες δε συζητάς............

Σταματήστε πολλοί από εσάς να φέρεστε σα να ζούμε σε δημοκρατία και τίποτα να μην έχει αλλάξει… Αυτό που ζούμε δεν είναι απλά μία κακή διακυβέρνηση ανίκανων ανθρώπων! Είναι η επιβολή μίας χούντας με ξεκάθαρο σκοπό την καταστροφή της Ελλάδας και την υποδούλωση του Ελληνικού λαού, ώστε να νιώθουν ασφαλείς και να δρουν ανενόχλητα στο έργο της απόλυτης λεηλασίας της…

Ξεκινούν οι αιτήσεις για αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς

Από τη Δευτέρα 16 Απριλίου έως και την Παρασκευή 27 Απριλίου θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις για ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΕΠ και ΕΒΠ), για το ερχόμενο σχολικό έτους (2018-19).

Σύμφωνα με τη σχετική Υπουργική Απόφαση, η πρόσκληση αφορά τους κλάδους:

Πανελλαδικές 2018: Ξεκινούν 8 Ιουνίου -Τι Πρέπει Να Γνωρίζουν Οι Υποψήφιοι

Δύο μήνες πριν από την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων, που φέτος θα ξεκινήσουν στις 8 Ιουνίου για τα γενικά λύκεια και μία ημέρα νωρίτερα για τα ΕΠΑΛ, μαθητές, καθηγητές και γονείς μετρούν ήδη αντίστροφα.
Φέτος, στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, οι υποψήφιοι θα διεκδικήσουν 74.692 θέσεις στα ΑΕΙ (46.663 στα πανεπιστήμια -πλην Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής-, 23.396 στα ΤΕΙ και 4.633 στο ΠΔΑ).

Πώς δηλώνονται οι ιατρικές δαπάνες στις φετινές φορολογικές δηλώσεις

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων του 2018, του γνωστού εντύπου Ε1, για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2017.

Πάνω από 6,2 εκατομμύρια νοικοκυριά και φορολογούμενοι θα κληθούν στα μέσα Απριλίου να υποβάλουν ηλεκτρονικά, στην ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, τις δηλώσεις για τη φορολόγηση των εισοδημάτων που απέκτησαν το 2017.

Οι πολιτικές εφημερίδες 10/4/2018

                                                              

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων