Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

Υπνική παράλυση: Τι πρέπει να κάνεις όταν είσαι ξύπνιος αλλά δεν μπορείς να κινηθείς;


Αποτέλεσμα εικόνας για υπνος



H παράλυση ύπνου είναι ένα φαινόμενο που συμβαίνει όταν ένα άτομο ξυπνά από τον ύπνο του αλλά δεν είναι σε θέση να κινηθεί, να μιλήσει, ή να αντιδράσει.
Συνήθως εμφανίζεται όταν κάποιος είναι έτοιμος να αποκοιμηθεί ή πρόκειται να ξυπνήσει, και συνήθως συνοδεύεται από δυσκολία στην αναπνοή. Έχετε ξυπνήσει ποτέ στη μέση της νύχτας τρομοκρατημένος, χωρίς να μπορείτε να κινηθείτε; Αυτό μπορεί να μην ακούγεται τόσο τρομακτικό για όσους δεν το έχουν ζήσει, αλλά όσοι το έχουν βιώσει τους έχει συγκλονίσει.

Η διώρυγα που ενώνει Θερμαϊκό και Τορωναίο

Μία από τις πολύ εντυπωσιακές γωνιές της Χαλκιδικής βρίσκεται στη Νέα Ποτίδαια, τον παραθαλάσσιο οικισμό νότια των Νέων Μουδανιών, στη χερσόνησο της Κασσάνδρας.
Πρόκειται για τη μικρή διώρυγα, που ενώνει τα νερά δύο κόλπων, του Θερμαϊκού και του Τορωναίου, δημιουργώντας όμορφες εικόνες με την εναλλαγή γης στεριάς και θάλασσας και διευκολύνοντας τη ναυσιπλοΐα.

Γιατί δεν υπάρχουν ικανοί Έλληνες πολιτικοί;


Η απλή απάντηση στο ερώτημα αυτό, που όλοι μας αυθόρμητα δίνουμε, είναι “γιατί εμείς αυτούς επιλέγουμε”, δηλαδή με λίγα λόγια, ότι οι πολιτικοί μας είναι εικόνα του λαού μας. Φυσικά η απάντηση αυτή είναι σωστή, αλλά δεν εξηγεί γιατί τελικά κάνουμε εμείς αυτές τις επιλογές.

ΕΚΤΑΚΤΟ: «Απαντήστε με πυρά στην επόμενη πρόκληση από την Τουρκία» η διαταγή στα περίπολα του Έβρου – Ενισχύθηκαν με Ειδικές Δυνάμεις και οπλισμό


Αλλάζει το δόγμα επιτήρησης των συνόρων στον Έβρο από τον Ελληνικό Στρατό. Εκδόθηκαν αυστηρές εντολές μετά τη σύλληψη των δύο στρατιωτικών στις Καστανιές και τα όσα ακολούθησαν, μπαίνουν στο παιχνίδι και οι Ειδικές Δυνάμεις, ενώ φαίνεται να απελευθερώθηκαν και οι κανόνες εμπλοκής σε περίπτωση που περίπολος Τούρκων επιχειρήσει να περάσει σε ελληνικό έδαφος.

Τι αλλάζει για τις «γουρούνες» και την κυκλοφορία στους δρόμους

Στη Βουλή κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τον νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και έρχονται σημαντικές αλλαγές στην κυκλοφορία των τετράτροχων μοτοσικλετών, τις γνωστές σε όλους «γουρούνες».
Σύμφωνα λοιπόν με το άρθρο 31 του νομοσχεδίου, οι τετράτροχες μοτοσικλέτες με κινητήρες έως 125 κ.εκ. δεν επιτρέπεται να κυκλοφορούν σε ασφαλτοστρωμένες οδούς, ωστόσο επιτρέπεται να τις διασχίζουν κάθετα.

Χρυσή η ομάδα του ΑΠΘ στη 12η Μαθηματική Ολυμπιάδα

Ένα χρυσό και έξι χάλκινα μετάλλια απέσπασαν φοιτητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στη 12η Μαθηματική Ολυμπιάδα Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEEMOUS 2018), η οποία διεξήχθη  στο Ιάσιο της Ρουμανίας.
Στη 12η Μαθηματική Ολυμπιάδα Νοτιοανατολικής Ευρώπης συμμετείχαν συνολικά 83 πρωτοετείς και δευτεροετείς φοιτητές από Πανεπιστήμια της Βουλγαρίας, της Τσεχίας, της Ελλάδας, της Ρουμανίας, της Ρωσίας, του Τουρκμενιστάν, καθώς και ένας φοιτητής από την Αργεντινή, οι οποίοι εξετάστηκαν σε θέματα που εμπίπτουν στα γνωστικά αντικείμενα της Άλγεβρας, του Λογισμού και της Γεωμετρίας.

ΑΣΕΠ: Προκήρυξη 3Κ/2018 για 8.166 θέσεων στους ΟΤΑ. Διευκρινήσεις

Επισημάνσεις ανακοίνωσε ο ΑΣΕΠ για την Προκήρυξη 3Κ/2018 που αφορά στην πλήρωση 8.166 θέσεων στους ΟΤΑ. Διαβάστε αναλυτικά τι ισχύει.

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων των υποψηφίων Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης στην Προκήρυξη 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι.

Εξοικονόμηση κατ' Οίκον ΙΙ: Πότε ξεκινούν αιτήσεις – Οι 39 απαντήσεις

Κατάλογο με 39 ερωταπαντήσεις που καλύπτουν πιθανές απορίες των ενδιαφερόμενων για το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ΄ Οίκον» εκπόνησαν οι υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Να σημειωθεί πως την ερχόμενη Δευτέρα, 12 Μαρτίου, στις 12:00 μ.μ. θα ενεργοποιηθεί η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ' οίκον ΙΙ», όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Τι αλλάζει σε παραβάσεις ΚΟΚ, εισαγωγές ΙΧ, ΚΤΕΟ, κατάθεση πινακίδων, Ταξί, ΚΤΕΟ και στις... «γουρούνες»

Του Γιώργου Κ. Ανδρή
andris@enikonomia.gr
Νομοσχέδιο-μαμούθ κατέθεσε το βράδυ της Πέμπτης 8 Μαρτίου το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών το οποίο αλλάζει ριζικά τις εισαγωγές καινούριων και μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, μειώνει όλα τα διοικητικά πρόστιμα του Κ.Ο.Κ. και άλλα τα τριπλασιάζει ανάλογα με το εισόδημα του παραβάτη, θεσμοθετεί χαράτσι 30 ευρώ για την κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας, αλλάζει τη χρήση στις γνωστές «γουρούνες» ενώ αλλαγές φέρνει στα Ταξί, στα ΚΤΕΛ, στα ΚΤΕΟ, στα Φορτηγά μέχρι και στα πρατήρια υγρών καυσίμων.

Οι πολιτικές εφημερίδες 10/3/2018

                                                                 

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων