Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Καιρός:για Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018.



Παροδικά αυξημένες νεφώσεις σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, περιμένουμε την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018. Νωρίς το πρωί και αργά το η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, ενώ τις βραδινές και νυκτερινές ώρες θα σχηματιστούν ομίχλες πιθανόν κατά τόπους πυκνές .
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -1 έως 12 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 16, στην Κεντρική Ελλάδα από 5 έως 17 βαθμούς, στην Ήπειρο από 7 έως 17, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 8 έως 18 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 19, και στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου από 8 έως 16 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Το πολυτιμότερο στη ζωή είναι οι συναισθηματικοί δεσμοί, όχι τα υλικά αγαθά


Το πολυτιμότερο στη ζωή είναι οι συναισθηματικοί δεσμοί, όχι τα υλικά αγαθά

Αισθανόμαστε πραγματικά στο σπίτι μας όταν είμαστε κοντά σε ανθρώπους για τους οποίους νοιαζόμαστε πραγματικά. Το πιο πολύτιμο πράγμα στη ζωή δεν είναι τα υλικά αγαθά αλλά οι συναισθηματικοί δεσμοί.
Μπορεί να ξεχνάμε το γεγονός αυτό, ή μπορεί να υπάρχουν ορισμένες στιγμές που δεν του δίνουμε μεγάλη σημασία. Ωστόσο τελικά όλα γίνονται πιο εύκολα όταν κάποιος μας συντροφεύει.

Εθνικό Πρόγραμμα Τοξικολογίας βρίσκει ότι η ακτινοβολία του κινητού τηλεφώνου προκαλεί καρκίνο


Εθνικό Πρόγραμμα Τοξικολογίας βρίσκει ότι η ακτινοβολία του κινητού τηλεφώνου προκαλεί καρκίνο


Το Microwave News δημοσίευσε ένα άρθρο στις 23 Φεβρουαρίου, «Περισσότερο από μια σύμπτωση»: Νέα Μελέτη Μεγάλων Ζώων, συνδέει την ακτινοβολία με το Σβάννωμα

Τι προβλέπει η Απόφαση για επιστροφή ασφαλιστικών εισφορών



Την επιστροφή ασφαλιστικών εισφορών που αχρεωστήτως έχουν καταβάλει ασφαλισμένοι στον ΕΦΚΑ ή έχουν συνεισπραχθεί από τον ΕΦΚΑ για λογαριασμό τρίτων φορέων (ΕΤΕΑΕΠ, ΕΟΠΥΥ, ΟΑΕΔ κλπ), προβλέπει απόφαση που υπέγραψε ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Αναστάσιος Πετρόπουλος.
Σύμφωνα με την απόφαση:
· Επιστρέφονται ή συμψηφίζονται με τυχόν καθυστερούμενες οφειλές, χρηματικά ποσά που καταβάλλονται στον ΕΦΚΑ για οποιαδήποτε αιτία (για πρώτη φορά, ακόμη και οι εισφορές υγειονομικής περίθαλψης), εφόσον δεν προκύπτει με βάση τη νομοθεσία υποχρέωση καταβολής τους.

Δυο ελληνικά ηφαίστεια τρομοκρατούν τους επιστήμονες

Η επόμενη πολύ ισχυρή ηφαιστειακή έκρηξη θα βρει τον κόσμο απροετοίμαστο. Μπορεί να εξαφανίσει ολόκληρες πόλεις και περιοχές πολλών εκατομμυρίων κατοίκων, καθώς επίσης να προκαλέσει ευρύτερη αναστάτωση στο παγκόσμιο εμπόριο, στις διεθνείς επικοινωνίες και μεταφορές.
Επίσης, στα οικονομικά και τεχνολογικά συστήματα, στο κλίμα και στο περιβάλλον, ακόμη και στη διεθνή ειρήνη. Δύο ελληνικά ηφαίστεια, της Σαντορίνης και της Κω, βρίσκονται ανάμεσα σε αυτά που μπορεί να αποτελέσουν απειλή στο μέλλον.

Ψήφισμα κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ από το δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης



Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης κατά τη διάρκεια της τακτικής συνεδρίασης της Δευτέρας 05/03 αποφάσισε να εγκρίνει ψήφισμα του Δημάρχου σχετικά με την Ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ α.ε.-συμμετοχής στις «100 δράσεις για το νερό».
Όπως αναφέρεται στο ψήφισμα, ο δήμος:
 Εμμένει στις πάγιες αποφάσεις του και διατρανώνει την αταλάντευτη θέση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της ΕΥΑΘ  α.ε. και την αποτροπή της ιδιωτικοποίησής της.

Άνθρακες ο θησαυρός από τις λίστες Λαγκάρντ και Μπόργιανς -Πενιχρά τα έσοδα

Πενιχρές φαίνεται πως είναι οι εισπράξεις και τα ποσά που βεβαιώθηκαν από τους ελέγχους όσον αφορά τις λίστες Λαγκάρντ και Μπόργιανς με τους καταθέτες που έστειλαν εμβάσματα στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από απάντηση σε ερώτηση του Γιώργου Αμυρά για 1.934 υποθέσεις βεβαιώθηκαν 919 εκατομμύρια ευρώ και εισπράχθηκαν μόλις 107 εκατομμύρια ευρώ.

Forbes: Αυτοί είναι οι 4 πιο πλούσιοι Έλληνες



4 Έλληνες ανάμεσα στους 2.208 δισεκατομμυριούχους του πλανήτη



Τέσσερις Ελληνες περιλαμβάνει φέτος η λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, που δημοσιεύει κάθε χρόνο το περιοδικό Forbes.
Ο Σπύρος Λάτσης, ο Φίλιππος Νιάρχος, ο Αριστοτέλης Μυστακίδης και ο Βαρδής Βαρδινογιάννης είναι οι τέσσερις Ελληνες ανάμεσα στους συνολικά 2.208 δισεκατομμυριούχοι από 72 χώρες που περιλαμβάνει η λίστα του Forbes. Η συνολική περιουσία αυτών των τεσσάρων εκτιμάται στα 9,6 δισ. δολάρια.

Τεκμήρια της εφορίας: Ποιοι κινδυνεύουν

Tον κίνδυνο να κληθούν να καταβάλουν υπέρογκα ποσά φόρου εισοδήματος αντιμετωπίζουν και φέτος εκατομμύρια φορολογούμενοι εξαιτίας της εφαρμογής των διατάξεων για τα τεκμήρια διαβίωσης και απόκτησης περιουσιακών στοιχείων.

Η σημαντική συρρίκνωση των εισοδημάτων, την οποία έχει προκαλέσει η πολυετής οικονομική κρίση, θα έχει ως συνέπεια πολλά φυσικά πρόσωπα να φορολογηθούν

Σε μια ημέρα θα γίνουν πάνω από 300 πλειστηριασμοί!

Με ταχύτατους ρυθμούς αυξάνονται καθημερινά οι πλειστηριασμοί που εντάσσονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Συλλόγου των Συμβολαιογράφων. 
Σήμερα, Τετάρτη διενεργούνται περισσότεροι από 300 πλειστηριασμοί, ενώ για ολόκληρο τον Μάρτιο έχουν αναρτηθεί πάνω από 880 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. 
Ο συνολικός αριθμός που έχουν δρομολογηθεί για το επόμενο 6μηνο ανέρχεται σε 2315.

Η Καρδίτσα στο κέντρο της Σχολικής Χορωδιακής Ζωής για 18 ημέρες

Την Παρασκευή 9 Μαρτίου η διοργάνωση μεταφέρεται στο Μουζάκι
Η Καρδίτσα βρίσκεται στο επίκεντρο της σχολικής μουσικής και χορωδιακής ζωής για δεκαοχτώ (18) μέρες και βιώνει την αποθέωση της εξωστραφούς δραστηριότητας του σύγχρονου σχολείου δια μέσου της σχολικής χορωδίας στην 10η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών. 

Οι πολιτικές εφημερίδες 8/3/2018

                                                                 

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων