Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Καιρός: για Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018



Βροχές και καταιγίδες περιμένουμε έως και τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 14 Φεβρουαρίου 2018, στη Δυτική Ελλάδα, στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και κυρίως στα νησιωτικά τμήματα του Ανατολικού Αιγαίου όπου τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα δυτικά και κυρίως στα βόρεια ορεινά.

Άνθρωποι Χειριστικοί



Υπάρχουν άνθρωποι, που προσπαθούνε με κάθε τρόπο να σε χειριστούν.
Άνθρωποι, που αν και το φταίξιμο είναι δικό τους, προσπαθούν να κάνουν εσένα να νιώσεις ενοχές.
Άνθρωποι που έχουν έναν τρόπο μοναδικό, ξεχωριστό, να σε γεμίζουν τύψεις κάθε φορά που έρχεσαι σε επαφή μαζί τους. Άνθρωποι που παρεξηγούνται με το παραμικρό, που είναι όλη την ώρα με τα μούτρα μέχρι κάτω.

Δήμαρχος Σκοπίων: "Ο Μέγας Αλέξανδρος δεν ήταν ποτέ κομμάτι της κανονικής ιστορίας μας" (Ενώ, αντίθετα, σκεφτείτε τι λέει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και... στα μούτρα σας Θεσσαλονικείς που τον ψηφίσατε...)

«Ο Μέγας Αλέξανδρος δεν ήταν ποτέ κομμάτι της κανονικής ιστορίας μας. Εντάχθηκε στην ιστορία μας τα τελευταία δέκα χρόνια» τονίζει ο δήμαρχος των Σκοπίων και στενός συνεργάτης και φίλος του πρωθυπουργού της πΓΔΜ, Πέτρε Σιλέγκοφ.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Documento, ο Σιλέγκοφ εξηγώντας την άποψή του, λέει πως όταν μιλά κάποιος για τέτοιου είδους εθνότητες, κράτη και λαούς, αναφέρεται στα τελευταία τριακόσια χρόνια, ενώ ο Μέγας Αλέξανδρος υπήρξε δυο χιλιάδες τριακόσια πριν, και υπογραμμίζει πως ο ίδιος προτιμά να τον βλέπει περισσότερο ως τον ηγέτη που εκπολίτισε όλο τον κόσμο.

ο εκπαιδευτικός κατήφορος της μεταπολίτευσης


Ποιός νά τό ἔλεγε πῶς ἡ ἑλληνική παιδεία τῆς μεταπολίτευσης μετά :

τήν κατάργηση τῆς καθαρεύουσας, ἐπί ΝΔ,

τήν κατάργηση τοῦ πολυτονικοῦ, ἐπί παλαιο-ΠΑΣΟΚ,

τήν κατάργηση τοῦ ἐθνικοῦ προσδιορισμοῦ της, ἐπί νεο-ΠΑΣΟΚ,

τήν κατάργηση τῆς ἀριστεῖας καί τήν ἐπιμόλυνση τῶν θρησκευτικῶν μέ ξένες αἰρέσεις καί θρησκεῖες, ἐπί ΣΥΡΙΖΑ... 

Πώς φορολογείται η αποζημίωση λόγω απόλυσης

Εάν το ποσό δεν υπερβαίνει τις 60.000 ευρώ, η αποζημίωση που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι λόγω απόλυσης ή διακοπής της σχέσης εργασίας για οποιονδήποτε λόγο ή άλλης σύμβασης, είναι αφορολόγητη.
Ουσιαστικά για την πλειονότητα των εργαζομένων η αποζημίωση δεν φορολογείται. Αντίθετα οι αποζημιώσεις που λαμβάνουν στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων και τραπεζών για να αποχωρήσουν, οι οποίες υπερβαίνουν συνήθως τις 60.000 ευρώ φορολογούνται με συντελεστές από 10% έως 30%.

ΦΑΡΜΑΚΑ: ΒΙΛΕΣ ΜΕ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΧΤΙΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΑΙΜΑ...

Δυο δολοφονίες και θάνατοι γιατί τα φάρμακα είναι ακριβά...

Γιάννης Ντάσκας  
Μια απο τις πολλές συγκλονιστικές στιγμές της ταινίας "Η ΠΙΟ ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΩΡΑ"(πραγματεύεται το ΟΧΙ του Τσώρτσιλ στον Χίτλερ είναι η στιγμή κατά την οποία είναι πρωθυπουργός, μετά πολλά χρόνια οικογενειακής παρουσίας στην πολιτική και η συζυγός του Κλημεντίνη του λέει, καθώς τρέχει προς τα ανάκτορα: 

Έως 2.508 ευρώ οι παράνομες κρατήσεις για χιλιάδες συνταξιούχους -Πώς θα επιστραφούν

Αναδρομικά ποσά επιστροφών από παράνομες μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις που φτάνουν τα 1.868 ευρώ και 640 ευρώ αντίστοιχα για 20 μήνες που γίνονται λάθος κρατήσεις μπορούν να διεκδικήσουν χιλιάδες συνταξιούχοι.

Οσοι έχουν παράνομες μειώσεις μπορούν να κάνουν αιτήσεις στον ΕΦΚΑ, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και στο ΕΤΕΑΕΠ, ανάλογα με την περίπτωση, να διεκδικήσουν τις επιστροφές των παρακρατηθέντων ποσών.

ΔΕΗ Κοινωνικό Τιμολόγιο: Τα δικαιολογητικά για την υποβολή της αίτησης



Από τις 15 Φεβρουαρίου 2018 ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για το νέο Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ, όμως για ακόμη μια φορά ο όρος «φιλοξενούμενος» θα προκαλέσει αντιδράσεις. Την 1η Φεβρουαρίου δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η Υπουργική Απόφαση για το νέο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), με την οποία αλλάζουν οι κατηγορίες δικαιούχων και τα κριτήρια ένταξης στο ΚΟΤ.

Δείτε αν το αυτοκίνητό σας είναι ασφαλισμένο

Νέοι έλεγχοι ξεκινούν για χιλιάδες ανασφάλιστα οχήματα και μοτοσυκλέτες που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους.

Τους ελέγχους θα κάνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες, με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) να είναι έτοιμη να στείλει νέα πρόστιμα στους ιδιοκτήτες.

Μανώλης Γλέζος προς Σκόπια: Βγάλτε από τον νου σας τη λέξη Μακεδονία



Παρέμβαση σχετικά με το Σκοπιανό έκανε ο Μανώλης Γλέζος με άρθρο του στην εφημερίδα «Καθημερινή».

Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι αμφότεροι υπογράφουν γραμμάτια που δεν μπορούν να εξoφλήσουν, ενώ επισημαίνει ότι οι Σκοπιανοί θα πρέπει να βγάλουν τη λέξη «Μακεδονία» από το μυαλό τους. 

Το δικαίωμα του πολίτη να ΜΗΝ έχει τραπεζικό λογαριασμό


Του Νίκου Σταθόπουλου*

Διαβάζω: «Πονοκέφαλο στους κεντρικούς τραπεζίτες προκαλεί ο ποταμός ρευστότητας (31 δισ. €), που παραμένει εκτός τραπεζικού συστήματος, δυσχεραίνοντας την άρση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων» (Σοφοκλέουςin, 29/01/2018).

Ο συντάκτης εννοεί ότι συνεχίζεται η επιβολή των «capital controls», ΕΠΕΙΔΗ οι πολίτες δεν τοποθετούν το ρευστό χρήμα τους  στις τράπεζες. Δηλαδή αντιστρέφει πλήρως την πραγματικότητα! Η αλήθεια είναι ακριβώς αντίθετη: ο κόσμος δεν τοποθετεί τα χρήματά του στις τράπεζες ΕΠΕΙΔΗ συνεχίζεται η επιβολή των capital controls!

Οι πολιτικές εφημερίδες 13/2/2018

                                                                       

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων