Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Καιρός: για Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018



Την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018 στις Σποράδες, στην Ανατολική Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα, στην Εύβοια, και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο αναμένονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές στην Εύβοια, στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και στην Κρήτη. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και στο Βόρειο Αιγαίο αναμένονται αρχικά αραιές νεφώσεις που κατά τόπους θα είναι πυκνότερες, από απόγευμα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί.

Για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μας !


ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 14:00 μ.μ. - ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΟΛΟΙ!!!

Ελλάδα σημαίνει Μακεδονία! 

Μεγάλο Συλλαλητήριο 

Αθήνα Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018 14:00 μ.μ. Σύνταγμα.

Να είμαστε όλοι εκεί!


Ο ΜΟΝΟΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ!
Συγκροτήθηκε και επίσημα η Συντονιστική Επιτροπή, η οποία θα φέρει εις πέρας την διεξαγωγή του δεύτερου συλλαλητηρίου στην Αθήνα, για το θέμα της μη παραχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας στην ονοματολογία του κράτους των Σκοπίων.

Γαϊδουράγκαθο, βότανο που αποτοξινώνει το συκώτι, κάνει καλό στη δίαιτα, στο σάκχαρο, την ψωρίαση και ως αντίδοτο σε δηλητηριάσεις

της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακής βιολόγου

Το γαϊδουράγκαθο (Silybum marianum) ανήκει στην οικογένεια των αστεροειδών και πήρε την ονομασία του από τα αγκαθωτά φύλλα του.

Το γαϊδουράγκαθο, βρίσκεται παντού στον κόσμο. Είναι θα έλεγε κανείς ένα κοινό βότανο. Αγαπάει όμως ιδιαίτερα τα μεσογειακά εύκρατα κλίματα και το συναντάμε σε μορφή θάμνου.

Το Μανιφέστο της Κρήτης για το συλλαλητήριο στην Αθήνα (4 Φλεβάρη 2018)


Σήμερα 25 Γενάρη 2018 εμεις η συντονιστικη επιτροπή Κρήτης που μαζευτήκαμε στον Αποκορωνα Χανίων αποφασίσαμε την συμμετοχή της Κρήτης στο πανελλαδικό συλλαλητήριο την 4η Φλεβάρη του 2018 για την μοναδικότητά και την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Διαβάστε το άρθρο μιας νεαρής Ελληνοπούλας για το Σκοπιανό και τη Μακεδονία

«Μακεδονία ξακουστή του Αλεξάνδρου η χώρα που έδιωξες τους βάρβαρους και ελεύθερη είσαι τώρα;» 
Tης  Μαρίας  Στάγκου 
Λίγες σειρές χαρτί είναι ελάχιστες ώστε να μπορέσω να περιγράψω τα ανάμικτα συναισθήματά μου… Πόνος, οδύνη, θυμός, οργή, ντροπή είναι μερικές από τις άπειρες λέξεις που διαθέτει η ελληνική γλώσσα και ίσως μου δώσουν την δυνατότητα να εξωτερικεύσω όλα όσα νιώθω και κρύβω μέσα στην καρδιά μου.

Ένα υπαίθριο γυμναστήριο δημιουργήθηκε στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης


undefined

Ένα υπαίθριο γυμναστήριο, με σύγχρονα όργανα γυμναστικής και ειδικά σχεδιασμένα ώστε να γυμνάζουν κάθε μυϊκή ομάδα του σώματος, «ξεφύτρωσε» στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης.
Πρόκειται για το πρώτο ανοιχτό αθλητικό κέντρο του κεντρικού δήμου, το οποίο στήθηκε στο παραλιακό μέτωπο, μεταξύ του Μεγάρου Μουσικής και των γηπέδων τένις, με θέα προς τη θάλασσα.

Το ευρωπαϊκό παράδειγμα δείχνει το δρόμο για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την 8η Νοεμβρίου 2017 την πρόταση νέων στόχων για τη μείωση των συνολικών εκπομπών CO2 στα νέα επιβατικά αυτοκίνητα. Οι στόχοι αυτοί έρχονται να συμβάλουν στην υλοποίηση των δεσμεύσεων της ΕΕ, όσον αφορά την συμφωνία του Παρισιού (μείωση των εκπομπών CO2 κατά 40%, ως το 2030).

Διαρκής Ιερά Σύνοδος :Δεν αποδεχόμαστε τον όρο "Μακεδονία" για τα Σκόπια - Κατά συνείδηση η συμμετοχή στα συλλαλητήρια


undefined

Ανακοίνωση σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους εξέδωσε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, η οποία συνήλθε σήμερα και διήρκησε σχεδόν πέντε ώρες.
Η ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος αφήνει αιχμές σε όσους όπως αναφέρει παρερμήνευσαν την θέση της. «… ορισμένοι ούτε ανέγνωσαν ορθά το γράμμα, ούτε αντελήφθησαν ουσιαστικά το πνεύμα της ξεκάθαρης θέσης Της,

Οχι στον όρο «Μακεδονία» από το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας

Στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας εγκρίθηκε με αυξημένη πλειοψηφία η πρόταση ψηφίσματος που κατέθεσε η περιφερειακή παράταξη της διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας «Αλληλεγγύη», για τη διαπραγμάτευση με τα Σκόπια.

Το ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας είναι το εξής:

Παγκόσμια πρωτιά για ξενοδοχείο της Χαλκιδικής! (ΦΩΤΟ + VIDEO)



Την 1η και την 3η θέση στην κατηγορία «Top All-Inclusive Resorts» στον κόσμο κατέκτησαν τα IkosOlivia Ikos Oceaniaστα φετινά Travelers’ Choice™ Awards του TripAdvisor, της μεγαλύτερης ταξιδιωτικής πλατφόρμας στο χώρο του παγκόσμιου τουρισμού. Στα μόλις 3 χρόνια της λειτουργίας τους, τα δύο ελληνικά resort όχι μόνο βρέθηκαν στην κορυφή της κατηγορίας τους στην Ευρώπη, αλλά ήταν και τα μοναδικά ευρωπαϊκά resort τα οποία κατάφεραν να μπουν στο παγκόσμιο top-10.

Οι Αλβανοί των Σκοπίων προτείνουν νέο όνομα για τα Σκόπια

Το Κίνημα της Ιλλυρίδας, ένα πολιτικό κίνημα ελάχιστα γνωστό στο ευρύ κοινό, το οποίο εκφράζει μια μερίδα των Αλβανών των Σκοπίων, ανακοίνωσε την δική του πρόταση για την ονομασία των Σκοπίων, σύμφωνα με την ιστοσελίδα netpress και το αλβανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι πολιτικές εφημερίδες 27/1/2018

                                                            

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων