Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Καιρός: για Σαββάτο 27 Ιανουαρίου 2018



Το Σαββάτο 27 Ιανουαρίου 2018 αναμένονται νεφώσεις στις Σποράδες, στην Εύβοια, στην Ανατολική Θεσσαλία, στην Κεντρική και Ανατολική Στερεά Ελλάδα, και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, ενώ ασθενείς τοπικές βροχές θα σημειωθούν στην Εύβοια, στην Ανατολική Στερεά, και κυρίως στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, όμως σταδιακά από το μεσημέρι έως το βράδυ θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις σε όλα τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, το Ιόνιο και το Βόρειο Αιγαίο. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη, κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά.

Ένα εξαιρετικό αφιέρωμα για τους 60αρηδες...


2342324cdsf243sfg4252

Σύμφωνα με τις στατιστικές, αυτοί από εμάς που ήμασταν παιδιά τις δεκαετίες του 40 50 60 και 70 πιθανόν δεν θα έπρεπε να είχαμε επιζήσει.

Οι κούνιες μας ήταν βαμμένες με γυαλιστερή λαδομπογιά με βάση το μόλυβδο. Τα πατώματα είχαν μωσαϊκό που σου περόνιαζε τα κόκκαλα κι οι κρεβατοκάμαρες ξύλινα πατώματα που τα γυάλιζαν με παρκετίνη, με κάτι βαρειές παρκετέζες και κάθε τόσο αγκίθες καρφωνόντουσαν στις ξυπόλητες πατούσες μας.

Εφιαλτικό - Δείτε τι διδάσκουν τα σχολικά βιβλία της ΠΓΔΜ για τη μακεδονική ιστορία



Το Thessnews.gr πραγματοποίησε αποστολή στα Σκόπια προκειμένου να διαπιστώσει τι διδάσκεται στα σχολικά βιβλία.Ακολουθεί το ρεπορτάζ:
Συζητώντας κανείς με τους Σκοπιανούς αντιλαμβάνεται ότι ζουν σε μία απίστευτη πλάνη, την οποία φυσικά και δεν παραδέχονται, κάτι που κάνει αυτήν την πλάνη πραγματικά ακατανίκητη σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο.

Λύσσαξαν με τα συλλαλητήρια…

του Θανάση Κ.

    Μέτρο της απαιδευσίας και της ρηχότητας είναι η ευκολία γενικεύσεων.

    Στο δημόσιο λόγο κι όχι μόνο…
Που είναι κι αυτό μορφή δημαγωγίας και σύμπτωμα λαϊκισμού.
Πάρτε παράδειγμα την υπόθεση των συλλαλητηρίων…

Επείγον - Για το συλλαλητήριο της Αθήνας



Το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης πέτυχε, γιατί τα άτομα που πήραν την πρωτοβουλία και η οργανωτική επιτροπή δεν έδωσαν το δικαίωμα στα "πιστόλια" της κυβέρνησης και του συστήματος να το πολεμήσουν και να το λοιδορήσουν.
Η κοινωνία, οι πολίτες, παρά το σατανικό σχέδιο της κυβέρνησης να απαξιώσει το συλλαλητήριο, ακριβώς επειδή δεν έβλεπε πίσω από τους διοργανωτές κάτι επιλήψιμο, πίστεψε, κατανίκησε το φόβο και τους ενδοιασμούς που προκάλεσε η κυβερνητική προπαγάνδα και έκανε μια μικρή δημοκρατική επανάσταση.

Έτσι, θα φακελώσουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς 1,4 εκατομμυρίων επαγγελματιών

Οριστικοποιείται εντός των επόμενων ημερών το έντυπο Ε3 της εφορίας το οποίο θα υποβληθεί φέτος από περίπου 1,4 ελεύθερους επαγγελματίες, επιτηδευματίες και αγρότες. Το έντυπο βρίσκεται εδώ και αρκετές εβδομάδες σε δημόσια διαβούλευση και πλέον ήρθε η ώρα των αποφάσεων.

Αφορολόγητο: Έρχεται «χαράτσι» 650 ευρώ για όλους τους πολίτες



«ΨΑΛΙΔΙ» ΣΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΑΠΟ ΤΟ 2019 ΜΕ ΤΗ… ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΝΤ
Σοβαρές συνέπειες στα εισοδήματα των Ελλήνων πολιτών αναμένεται να επιφέρει η διάταξη για τη μείωση του αφορολογήτου ορίου, σε περίπτωση που το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) απαιτήσει την ενεργοποίησή της από το 2019 και όχι το 2020, όπως είχε προβλεφθεί βάσει της συμφωνίας κυβέρνησης - Θεσμών τον περασμένο Μάιο.

Παραλύει η Κεντρική Μακεδονία: Ξεκίνησαν να στήνουν μπλόκα οι αγρότες

Την ανάπτυξη των αγροτικών τους μπλόκων στον κόμβο της Κουλούρας Ημαθίας και σε αυτόν στο Γυψοχώρι Πέλλας, ξεκίνησαν σήμερα οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα της Κεντρικής Μακεδονίας, που συντάσσονται με την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων του αγροτοσυνδικαλιστή Βαγγέλη Μπούτα.

Στο Δήμο Καλαμαριάς η χρήση εκτάσεων του πρώην στρατοπέδου Κόδρα



Την παραχώρηση, στο Δήμο Καλαμαριάς, της χρήσης των εκτάσεων ιδιοκτησίας του υπουργείου Οικονομικών, στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα, για 99 χρόνια και χωρίς αντάλλαγμα, προβλέπει σχετική τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή ως προσθήκη σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών.
 Συγκεκριμένα, θα παραχωρηθεί, κατά χρήση, στο Δήμο έκταση εμβαδού 203 περίπου στρεμμάτων.

Κόντρα στον... Τσιπρώνυμο ο Σύνδεσμος Κληρικών: Θα συμμετάσχουμε στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία

Την απόφαση να παραστούν τόσο στο συλλαλητήριο της 4ης Φεβρουαρίου 2018 στην Αθήνα για το Σκοπιανό, όσο και σε κάθε «αυθόρμητη και άνευ σκοπιμοτήτων και κατευθύνσεων δυναμική και σθεναρή αντίδραση του Λαού πήραν οι κληρικοί.

Οι πολιτικές εφημερίδες 26/1/2018

                                                             

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων