Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018

Καιρός: για Σαββάτο 6 Ιανουαρίου 2018



Το Σαββάτο 6 Ιανουαρίου 2018 στα δυτικά ηπειρωτικά, στο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο, στη Ανατολική Στερεά Ελλάδα και στη Δυτική Κρήτη αναμένονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα για παροδικές τοπικές βροχοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Τζιτζικώστας: Ευνοϊκές οι συνθήκες για λύση χωρίς τον όρο Μακεδονία

Στις εξελίξεις στο σκοπιανό ζήτημα αναφέρθηκε σήμερα το πρωί ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΠρακτορείοFM» και στη δημοσιογράφο Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου.
«Η χρονική συγκυρία και οι συνθήκες που επικρατούν στα Σκόπια και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων ευνοούν την κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση για να διεκδικήσει και να φέρει το βέλτιστο αποτέλεσμα, δηλαδή μία πλήρη συμφωνία που δεν θα εμπεριέχει τον όρο Μακεδονία στην ονομασία του γειτονικού κράτους.

Σκοπιανό: Εκατοντάδες Καθηγητές Πανεπιστημίου καλούν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να εφαρμόσει την απόφαση των πολιτικών αρχηγών του 1992

Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης

Εκατοντάδες Καθηγητές Πανεπιστημίων από ολόκληρο τον κόσμο και άλλα σημαντικά μέλη του International Hellenic Assosiation, ενός μη κυβερνητικού, μη κερδοσκοπικού οργανισμού με έδρα το Delaware των Ηνωμένων Πολιτειών υπέγραψαν, εκφράζοντας τις προσωπικές τους απόψεις, ανοικτή επιστολή προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο για το θέμα των Σκοπίων.

«Αιμορραγεί» η Υγεία: Μέσα σε δέκα χρόνια έφυγαν για την Ευρώπη 12.408 Έλληνες γιατροί - Οι ανάγκες σε ειδικευμένους γιατρούς στο ΕΣΥ ξεπερνούν τις 6.000



Αγγλία, Γερμανία, Κύπρος, Σουηδία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Γαλλία τους «υποδέχονται» - Είμαστε «μήτρα» παραγωγής ιατρικού δυναμικού για άλλες χώρες, τονίζει ο πρόεδρος του ΙΣΑ
Ακατάσχετη «αιμορραγία» διαπιστώνεται στο ζωτικό πεδίο της Ιατρικής επιστήμης στη χώρα μας. Χιλιάδες γιατροί, κυρίως ειδικευμένοι, διαρρέουν προς ευρωπαϊκές και άλλες χώρες, αναζητώντας μια -καθόλου αυτονόητη πλέον στη χώρα μας- θέση εργασίας. Την ίδια ώρα, το δημόσιο σύστημα υγείας της χώρας δοκιμάζεται από την έλλειψη ιατρικού προσωπικού και «στέκεται όρθιο» όπως υπογραμμίζει συχνά πυκνά ο υπουργός Υγείας χάρη στους επικουρικούς (συμβασιούχους) γιατρούς…

Παιδί και εθισμός στο διαδίκτυο: Τεστ 20 ερωτήσεων για τους γονείς

εθισμός στο διαδίκτυοΜε τα παιδιά ηλικίας 8-18 ετών να δαπανούν κατά μέσο όρο 44,5 ώρες την εβδομάδα μπροστά από οθόνες, οι γονείς ανησυχούν όλο και περισσότερο, ότι ο χρόνος μπροστά σε μια οθόνη, και ειδικά στο διαδίκτυο, εγκυμονεί κινδύνους για την ψυχική (και όχι μόνο) υγεία των παιδιών.
Ο εθισμός στο διαδίκτυο και στους υπολογιστές είναι μια σύγχρονη “μάστιγα”. Σχεδόν το 23% των νέων, παραδέχεται ότι αισθάνεται “εξάρτηση” από τα βιντεοπαιχνίδια (31% στα αγόρια και 13% στα κορίτσια).

Κι όμως υπάρχει μισθός των 1100 ευρώ στην Ελλάδα χωρίς να χρειάζονται προσόντα και προϋπηρεσία!



Kαι όμως υπάρχουν δουλειές στην Ελλάδα που ακριβοπληρώνονται χωρίς να υπάρχει χρεία ιδιαίτερων προσόντων

«Σε μια δύσκολη περίοδο όπου κυριαρχούν ισοπεδωτικές λογικές κρατήσαμε ζωντανό, στα λιμάνια, τον θεσμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων, διατηρώντας την δυναμική των αγώνων, που απαιτείται για κάθε διαπραγμάτευση»

Οι τέσσερις γλώσσες που πρέπει να μάθουν τα παιδιά σας

Η εκμάθηση ορισμένων ξένων γλωσσών θεωρείται ότι είναι σωστή επένδυση για την επόμενη δεκαετία

Ποιες γλώσσες θα ενθαρρύνατε τα παιδιά σας να μάθουν, για να αποκτήσουν εφόδια για το μέλλον;

Φυσικά, η πιο διαδεδομένη γλώσσα παραμένει η αγγλική. Πολλοί θεωρούσαν μέχρι πρότινος ότι ακολουθούν τα ισπανικά, δεδομένου ότι τα μιλούν σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο.

Ποιες σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό καταργούνται – Τι ισχύει

Διευκρινίσεις έδωσε νωρίτερα σήμερα, Πέμπτη, το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, σχετικά με τον περιορισμό των εκπαιδευτικών εκδρομών στο εξωτερικό.
Το υπουργείο ξεκαθαρίζει ότι, σύμφωνα με τη σχετική Υπουργική Απόφαση που υπεγράφη το Μάρτιο του 2017, οι μόνες εκπαιδευτικές εκδρομές στο εξωτερικό που δεν επιτρέπονται, είναι εκείνες που εντάσσονται στο πλαίσιο προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων, πολιτιστικών ή περιβαλλοντικών.

Οι ανατροπές στις συντάξεις



Ο επανυπολογισμός όλων των καταβαλλόμενων συντάξεων που θα οδηγήσει σε μειώσεις εντός του 2019 βρίσκεται στο επίκεντρο, ενώ στις αρχές της επόμενης εβδομάδας πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με το οποίο θα κλείσουν τα 110 προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης.

Η Μεγαλύτερη Αξία Της Χώρας Είναι Το Δημόσιο

H υπέρτατη αξία στην Ελλάδα δεν είναι  η πατρίδα, ούτε η θρησκεία, ούτε η οικογένεια, ούτε o πολιτισμός ή η ιστορία μας.

 Είναι το Ελληνικό Δημόσιο. Μπορεί η χώρα να σαρώνεται απο την οικονομική κρίση, να μειώνονται μισθοί και εισοδήματα, να δίνουμε λόγω των συνεχών περικοπών μηνιαίως μεταβαλλόμενες συντάξεις, οι έλληνες να υπομένουν καρτερικά  κεφαλικούς και κάθε λογής εξοντωτικούς φόρους, τα νοσοκομεία να γονατίζουν  από τις ελλείψεις, αλλά πάνω απο όλα και όλους, η μοναδική αρχή που καταφέραμε να προστατέψουμε αποτελεσματικά στη διάρκεια της κρίσης είναι το Δημόσιο.

Παγκόσμιος συναγερμός: Όλοι οι υπολογιστές και τα κινητά τηλέφωνα στο έλεος των χάκερ

Συναγερμός έχει σημάνει σε όλο τον κόσμο. Ερευνητές της Google, σε συνεργασία με άλλους ειδικούς ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν δύο σοβαρά κενά ασφαλείας σχεδόν σε όλους τους επεξεργαστές που χρησιμοποιούνται σε υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, ταμπλέτες και στις άλλες ηλεκτρονικές συσκευές!

Οι πολιτικές εφημερίδες 5/1/2018

                                                                      

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων