Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

Καιρός: για Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018



Την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018 αναμένονται νεφώσεις με βροχές, όμβρους και καταιγίδες στα πελάγη, αρχικά στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο, και από το μεσημέρι στην Πελοπόννησο, στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα, στο Αιγαίο και στην Κρήτη. Τα φαινόμενα το μεσημέρι και απόγευμα στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο θα είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ προς το βράδυ θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν έως και το μεσημέρι στα ορεινά της κεντρικής και νότιας χώρας, καθώς και στα ημιορεινά της βόρειας.

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι ΕΛΛΑΔΑ

               

Χαλκιδική: Αναβιώνουν τα έθιμα της «Καμήλας, του «Γάμου της Μανιώς» και των «Φωταρών»



Τα δρώμενα σε Γαλάτιστα και Παλαιόκαστρο

Στη Γαλάτιστα κάθε χρόνο στις 5, 6 και 7 Ιανουαρίου αναβιώνει το έθιμο της «Καμήλας» και του «Γάμου της Μανιώς». Το έθιμο έχει τις ρίζες του στα χρόνια της Τουρκοκρατίας και βασίζεται στο γεγονός της αρπαγής της πεντάμορφης Μανιώς από τον Αγά του χωριού με σκοπό να την κλείσει στο χαρέμι του.        
Τα παλικάρια του χωριού, με επικεφαλής τον αγαπημένο της Μανιώς, μη μπορώντας να ανεχτούν την αρπαγή και την προσβολή, αντέδρασαν και αποφάσισαν να πάρουν πίσω την κοπέλα! 

Η Μακεδονία θα μας σώσει …


Άρθρο Γνώμης του Ευάγ. Αθανασιάδη

Βρισκόμαστε σε μία περίοδο, που θα διαπραγματευθούμε για το όνομα της ΠΓΔΜ.
Το θέμα είναι σημαντικό. Είναι σημαντικό για το μέλλον.
Θα είναι απαρχή επερχομένων εξελίξεων, γεγονότων και συνεπειών.

ΑΝΟΙΧΤΟΣ Λογαριασμός! Δε θα πιστέψετε ΠΟΣΑ χρωστάνε οι Γερμανοί στην Ελλάδα



Οι ελληνικές διεκδικήσεις για πολεμικές επανορθώσεις δεν έχουν παραγραφεί, υποστηρίζουν δύο Γερμανοί ερευνητές σε βιβλίο που παρουσιάζει η Süddeutsche Zeitung. Από τα 185 δισ. ευρώ που χρωστάει η Γερμανία, λένε οι ερευνητές δεν έχει επιστραφεί ούτε το 1% στην Ελλάδα.

Στο θέμα των γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων εστιάζει η Süddeutsche Zeitung με αφορμή το φετινό ιστορικό βιβλίο δύο Γερμανών ερευνητών, οι οποίοι τάσσονται υπέρ της αναγνώρισης της γερμανικής ευθύνης για καταβολή επανορθώσεων στην Ελλάδα και άλλες χώρες.

Συντάξεις: Αυτά είναι τα νέα όρια ηλικίας για το 2018

Νέα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης ισχύουν από την 1η/1/2018 για τους ασφαλισµένους όλων των Ταµείων που συµπληρώνουν µέσα στη νέα χρονιά το 50ό ως το 60ό έτος. Οι αλλαγές του 2018 επιφέρουν αυτόµατη αύξηση των ορίων ηλικίας ως και 2 έτη σε σχέση µε το 2017 για 45 κατηγορίες ασφαλισµένων.

Ποιοι δικαιούνται το ΕΚΑΣ το 2018


undefined

Νέες διευκρινίσεις για την αναπροσαρμογή ποσού και εισοδηματικών κριτηρίων για τη χορήγηση του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ) έτους 2018 παρέχονται σε απόφαση του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιου Πετρόπουλου, η οποία δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια.
Το καταβαλλόμενο μηνιαίως ποσό του ΕΚΑΣ στους δικαιούχους ανέρχεται σε 35 ευρώ.
Το ανωτέρω ποσό επιδόματος χορηγείται στους συνταξιούχους, λόγω γήρατος και αναπηρίας, που λαμβάνουν πλήρη σύνταξη.

Τι γίνεται με τις αποδείξεις το 2018. Τι ισχύει για πλαστικό χρήμα και αφορολόγητο

Με μία σημαντική αλλαγή στις αποδείξεις ήρθε το 2018, καθώς οι φορολογούμενοι θα πρέπει να ξέρουν ότι δεν έχουν μεγάλη αξία οι αποδείξεις που πήραν μέσα στο 2017 για ιατροφαρμακευτικά έξοδα και νοσήλια.

Η έκπτωση φόρου 10% για τις δαπάνες αυτές καταργήθηκε και οι αποδείξεις μετράνε μόνο για το χτίσιμο του αφορολόγητου ορίου το οποίο οι περισσότεροι έχουν καλύψει με τα υπόλοιπα έξοδα, δηλαδή σούπερ μάρκετ, ΔΕΗ, σταθερή και κινητή τηλεφωνία, βενζίνες, ασφάλιστρα και άλλα.

Πόνος στα γόνατα: Τι δείχνει για την υγεία σας



Ο πόνος στα γόνατα μπορεί να μην οφείλεται στα... γόνατα!

Ερευνητές από τη Δανία διαπίστωσαν ότι ο πόνος στο συγκεκριμένο σημείο του σώματος μπορεί να πηγάζει από την αδυναμία άλλης μυϊκής ομάδας.

Όπως έδειξε σχετική μελέτη, εάν τα γόνατα πονούν κατά τη διάρκεια της σωματικής άσκησης είναι πιθανό να ευθύνονται οι αδύναμοι μύες του ισχίου.

Γερμανικό πρακτορείο: Επώδυνες οι τελευταίες μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα - 500.000 νέοι εγκατέλειψαν την χώρα

Μια ζοφερή εικόνα της ελληνικής πραγματικότητας την ώρα που η χώρα δεν ήταν ποτέ άλλοτε τόσο κοντά στην έξοδο από την κρίση, παρουσιάζει το DPA, χαρακτηρίζοντας ως επώδυνες τις τελευταίες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να υλοποιήσει η Αθήνα.

Ποτέ το τέλος της οικονομικής κρίσης για την Ελλάδα δεν ήταν τόσο κοντά αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο σημειώνοντας ότι  «ο Αλέξης Τσίπρας,

Την Δευτέρα 8 Ιανουαρίου ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις

Από την Τετάρτη ανοίγουν ξανά τα εμπορικά καταστήματα καθώς θα παραμείνουν κλειστά σήμερα Τρίτη, 2 Ιανουαρίου, αν κάποιες μεγάλες εμπορικές αλυσίδες έχουν ανακοινώσει ότι θα είναι κλειστά και στις 6 Ιανουαρίου 2018.

Από την επόμενη Δευτέρα, 8 Ιανουαρίου, θα ξεκινήσουν οι χειμερινές εκπτώσεις οι οποίες θα διαρκέσουν έως και 28 Φεβρουαρίου.

Τα 9+1 μέτρα που θα πλήξουν ιδιαίτερα τα πιο χαμηλά εισοδήματα

Νέες μεθόδους, με στόχο την αφαίμαξη των εισοδημάτων μισθωτών και συνταξιούχων, θέτει σε εφαρμογή από 1/1/2018 η κυβέρνηση. Πρόκειται κυρίως για νέους άμεσους και έμμεσους φόρους, αλλά και περικοπές συνολικού ύψους 1,9 δισ. ευρώ που θα πλήξουν ιδιαίτερα τα πιο χαμηλά εισοδήματα.

Με τα νέα μέτρα, εκατοντάδες χιλιάδες μισθοσυντήρητοι θα χάσουν πάνω από 500 ευρώ τον χρόνο.

Οι πολιτικές εφημερίδες 3/1/2018

                                                             

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων