Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Καιρός: για Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017



Την Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2017 αναμένονται νεφώσεις, αρχικά στα κεντρικά και νότια και στο Βόρειο Αιγαίο, οι οποίες σταδιακά και έως το βράδυ θα επεκταθούν σε όλη την χώρα. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στην Χαλκιδική, στις Σποράδες, στην Εύβοια, στην Ανατολική Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα, στην Πελοπόννησο, και στην Κρήτη. Λίγοι σποραδικοί όμβροι θα εκδηλωθούν στις Σποράδες και την Εύβοια. Τοπικές χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά και ημιορεινά των παραπάνω περιοχών. Η ορατότητα στα ορεινά και ημιορεινά όλης της χώρας θα είναι κατά τόπους περιορισμένη έως το πρωί αλλά και προς το βράδυ.

Πώς διαχειρίζεσαι την μελαγχολία των γιορτών;



Μην σας ακούγεται καθόλου περίεργο το γεγονός πως τα Χριστούγεννα και οι γιορτές γενικότερα δεν μοιάζουν με αυτό που θα περιγράφαμε ως “χαρούμενες” για αρκετό κόσμο.
Τα Χριστούγεννα λειτουργούν ως ένα άκρως στρεσογόνο και φορτισμένο πεδίο για ανθρώπους που δεν τους βρίσκουν οι χρυσόσκονες στα καλύτερά τους. Οι πιο ευάλωτοι, εξαιτίας αυτού εκδηλώνουν συμπτώματα όπως τάσεις απομόνωσης, στρες, έντονης αίσθησης μοναξιάς, άγχους ακόμα και σχετικά με την απόκριση σε γιορτινές συνευρέσεις, παραμέλησης του εαυτού τους, αρνητικών σκέψεων και πολλά ακόμα.

Πάρτι με τα δανεικά και αγύριστα (;) χρέη των πολιτικών!


Την ώρα που οι τράπεζες είχαν κλείσει τις κάνουλες για επιχειρήσεις και ιδιώτες,

εκείνοι είχαν πρόσβαση σε χορηγήσεις «μαμούθ». Πρώτος σε οφειλές ο Π. Χαΐκάλης με 961.622 και δεύτερη η Μαρία Σπυράκη με χρέη άνω των 700.000 ευρώ

Θεσσαλονικείς εκδρομείς σε προορισμό… «έκπληξη» φέτος τα Χριστούγεννα!

Πού θα ταξιδέψουν οι Βορειοελλαδίτες φέτος τις γιορτές
Περισσότεροι σε ποσοστό 20% καταγράφονται φέτος οι Βορειοελλαδίτες εκδρομείς, που θα ταξιδέψουν εκτός ελληνικών συνόρων για τις εορτές των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων μέσω τουριστικών πρακτορείων, αφού όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Μακεδονίας και Θράκης, Βύρων Θεολόγης, ο αριθμός τους διαμορφώνεται σε 13.000, έναντι των 10.000 πέρυσι.

Η κρίση θα “φάει” σωτήρες και κόμματα… μέχρι να κυβερνήσει, το παιδί σου

Κάποιοι στα Ελληνικά κόμματα νομίζουν ότι η κρίση δεν άλλαξε τίποτε. Νομίζουν ότι οι Έλληνες είναι ο ίδιος λαός που κυβερνιόταν
εσαεί από τέσσερις-πέντε οικογένειες, καμιά 20αριά επιχειρηματίες και καμιά 500αριά κομματικές κλίκες. Κάποιοι νομίζουν ότι οι Έλληνες είναι οι ίδιοι αγράμματοι ψηφοφόροι τους οποίους οι πρόγονοι των διάφορων ελίτ τους έκαναν ό,τι ήθελαν. Υπάρχουν νέα λοιπόν: αυτά τέλειωσαν.

Τι ισχύει τελικά με την εξαγορά ενσήμων και το κόστος τους ανά ταμείο: Mυστικά για σύνταξη από τα 55

Σύνταξη ακόμη και στο 55ο έτος της ηλικίας τους κλειδώνουν χιλιάδες ασφαλισμένοι με εξαγορά ενσήμων από Ταμεία μισθωτών,
ενώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες η έξοδος μέσω πλασματικών ετών έρχεται από το 60ό έτος.
Οι αναγνωρίσεις πλασματικού χρόνου συμφέρει να γίνουν πριν από την υποβολή αίτησης, ώστε να κατοχυρώσουν τα απαιτούμενα έτη συνταξιοδότησης και κυρίως προκειμένου να αποφύγουν οποιονδήποτε μελλοντικό κίνδυνο περιορισμού στις εξαγορές ενσήμων από ενδεχόμενες νέες νομοθετικές παρεμβάσεις.

Σοκ από τις δηλώσεις Γερμανού αναλυτή: Μόνο αν βγει από το ευρώ θα τα καταφέρει η Ελλάδα!

Πεπεισμένος ότι μόνο χωρίς ευρώ και με διαγραφή ολόκληρου του δημοσίου χρέους η Ελλάδα θα καταφέρει να ορθοποδήσει, παραμένει ο γερμανός αναλυτής Ρόμπερτ Χάλβερ.

Ο Ρόμπερτ Χάλβερ, ένας από τους πιο τηλεοπτικά προβεβλημένους αναλυτές στη Γερμανία, μίλησε στη Deutsche Welle και δήλωσε πως επιμένει στην πάγια θέση του για αποχώρηση της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ.

Αλλάζουν από το Μάρτιο οι "όροι εισαγωγής" σε νοσοκομεία και κλινικές



Μόνο μετά από έγκριση του οικογενειακού γιατρού και ηλεκτρονικά η παραπομπή των ασφαλισμένων στο ΕΣΥ.
Το ίδιο θα ισχύει και για τις επισκέψεις σε ειδικούς γιατρούς.
Αλλάζει από τον ερχόμενο Μάρτιο ο τρόπος εισαγωγής στα δημόσια νοσοκομεία, αλλά και οι επισκέψεις σε ειδικούς γιατρούς, με τους ασφαλισμένους να πρέπει να έχουν λάβει πρώτα το "πράσινο φως" από τον οικογενειακό γιατρό στον οποίο θα υπάγονται. Από την ανωτέρω διαδικασία θα εξαιρούνται τα επείγοντα περιστατικά.

ΑΣΕΠ: Την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου λήγει η προθεσμία για 7.180 προσλήψεις σε 34 δήμους

Την Τετάρτη στις 27 Δεκεμβρίου λήγει η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων για την απασχόληση 7.180 ανέργων σε κοινωφελείς υπηρεσίες 34 δήμων.

Το Πρόγραμμα αφορά εγγεγραμμένους στο μητρώο του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ανέργους, ηλικίας 18 ετών και άνω και είναι 8μηνης διάρκειας.

Έρευνα: Ο εφηβικός εγκέφαλος δεν μπορεί να ξεχωρίσει τα ασήμαντα από τα σημαντικά





Οι έφηβοι γνωρίζουν πολύ καλά πόσο σημαντικά είναι κάποια πράγματα, όπως για παράδειγμα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις, ωστόσο αυτό δεν τους σταματά από το να καταβάλλουν ορισμένες φορές την ελάχιστη δυνατή προσπάθεια. 

Τετρακόσιες πλαστικές σακούλες χρησιμοποίησε ο κάθε καταναλωτής το 2017

Ενημερωτική καμπάνια προς το κοινό για την εφαρμογή της νέας νομοθεσίας για τη μείωση της χρήσης πλαστικής σακούλας η οποία τίθεται σε ισχύ από 1/1/2018 πραγματοποιεί το Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών σε συνεργασία με οκτώ αλυσίδες σουπερμάρκετ, στο πλαίσιο της ενημερωτικής προσπάθειας «Νοιαζόμαστε Σήμερα - Ζούμε Καλύτερα Αύριο».

Οι πολιτικές εφημερίδες 19/12/2017

                                                              

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων