Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Καιρός:για Τρίτη 31-10-2017



Λίγες νεφώσεις, πυκνότερες στη Δυτική και Νότια χώρα, με παροδικές ασθενείς βροχές σε περιοχές του Νοτίου Ιονίου, της Στερεάς, της Πελοποννήσου και της Κρήτης, περιμένουμε την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινότερα τμηματα της Κεντρικής Στερεάς και της Βόρειας Πελοποννήσου. Τις πρώτες πρωινές ώρες παγετός θα σημειωθεί στα ορεινά, σε ημιορεινά τμήματα της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδα, καθώς και σε πεδινά τμήματα της Δυτικής Μακεδονίας.

Πόσο νόμιμοι είναι όσοι ασχολούνται με τη νομιμότητα των προσφύγων;



Αντιμέτωπη με ένα παράδοξο βρίσκεται η ελληνική πολιτεία για την εφαρμογή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας κυρίως από υπηκόους τρίτων χωρών...
που φτάνουν στην Ελλάδα ως επικεφαλής ή στελέχη διεθνών οργανισμών και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που ασχολούνται με τα προσφυγικά θέματα.
Πρόκειται για ένα μεγάλο αριθμό προσώπων που βρίσκονται στη χώρα για να χειριστούν την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση,

Μετ' εμποδίων η πρόσβαση των πολιτών στα εμβόλια ιλαράς και γρίπης





Είτε πληρώνουν από την τσέπη τους οι πολίτες τα εμβόλια για τη γρίπη και την ιλαρά, είτε περιμένουν να επιλυθεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, με αποτέλεσμα να στήνονται στις ουρές στα φαρμακεία. 

Όπως καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, παρά το γεγονός ότι έγινε έκτακτη εισαγωγή εμβολίων ιλαράς λόγω της έξαρσης που παρατηρείται,

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΥΤΗ! ΚΑΛΑ! ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ! ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ! Κ Α Τ Α Λ Α Β Α Τ Ε;





ΕΙΝΑΙ ΤΑΧΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ; Ε;

Ξεκινούν την Τρίτη οι εργασίες κατασκευής του σταθμού Βενιζέλου του Μετρό

Ξεκινούν την Τρίτη 31 Οκτωβρίου οι εργασίες για την κατασκευή και του τελευταίου σταθμού της βασικής γραμμής του Μετρό Θεσσαλονίκης, του σταθμού Βενιζέλου, όπως γνωστοποιεί με σημερινή της ανακοίνωση η Αττικό Μετρό ΑΕ.
Οι πρώτες εργασίες που θα εκτελεστούν αφορούν τη δημιουργία των απαραίτητων εργοταξιακών χώρων και τις παρακάμψεις των δικτύων των οργανισμών κοινής ωφελείας βόρεια της οδού Εγνατίας και νότια, στην πλατεία Καπνεργάτη.

Μπορώ να ενοικιάσω σπίτι με αυθαιρεσία;

«Δεν επιτρέπεται η μίσθωση και παραχώρηση ακινήτων στα οποία έχει εκτελεστεί αυθαίρετη κατασκευή ή έχει εγκατασταθεί αυθαίρετη αλλαγή χρήσης». Νόμο του κράτους αποτελεί εδώ και μερικές ημέρες η συγκεκριμένη απαγόρευση η οποία ενσωματώθηκε στον καινούργιο σχέδιο «τακτοποίησης» των αυθαιρέτων.
Πρόκειται για ακόμη έναν μοχλό πίεσης προς τους ιδιοκτήτες να σπεύσουν στα γραφεία των μηχανικών και να υποβάλλουν δηλώσεις νομιμοποίησης καταβάλλοντας φυσικά το ανάλογο πρόστιμο.

Οι 28 κατηγορίες εισοδημάτων που θα πληρώσουν χαράτσι… αλληλεγγύης


rjeprioj-800x600.jpg

Στις 28 φθάνουν οι περιπτώσεις εισοδημάτων που απαλλάσσονται από το φόρο εισοδήματος ή φορολογούνται αυτοτελώς με ένα συντελεστή φόρου 15% ή 20% και θα επιβαρυνθούν και το 2018 με ειδική εισφορά αλληλεγγύης κλιμακούμενη από 2,2% έως και 10%, εφόσον ο δικαιούχος των εισοδημάτων αυτών έχει αποκτήσει κατά τη διάρκεια του 2017 συνολικό ετήσιο ατομικό εισόδημα άνω των 12.000 ευρώ.

Φυλακή φάντασμα στην Δράμα: Έχει ολοκληρωθεί, αλλά η κυβέρνηση αρνείται να παραλάβει το έργο

Δεν έχει σωφρονιστικό προσωπικό - Ο Κοντονής ξέχασε να εντάξει την φυλακή στον οργανισμό  του υπουργείου Δικαιοσύνης

Σε φυλακή φάντασμα έχει μετατραπεί  εδώ και 13 χρόνια το νέο κατάστημα κράτησης Δράμας, το οποίο ακόμη και ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής ξέχασε να το εντάξει στις υπηρεσίες του   όταν συνέταξε το νέο κανονισμό του υπουργείου στο οποίο  προΐσταται.

Συμφωνία: «Κούρεμα» ως και 80% στις προσαυξήσεις οφειλών σε Ταμεία



«Η αξιολόγηση κινείται με ταχείς και εποικοδομητικούς ρυθμούς.Τα θέματα ολοκληρώνονται και πολλά από αυτά και σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων» επεσήμανε η υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου χαρακτηρίζοντας παραγωγικές τις συναντήσεις που έγιναν μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των εκπροσώπων των δανειστών για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης.

Πότε ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για τις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας


Πότε ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για τις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας

Μέχρι τη Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 15:00 θα υποβάλλονται οι αιτήσεις συμμετοχής στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας (ΚΠΓ) για την εξεταστική περίοδο Δεκεμβρίου 2017, ενώ η οριστικοποίηση τους θα λήξει,την Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας.
Πιο αναλυτικά, οι εξετάσεις αυτές θα διεξαχθούν στις 16 και στις 17 Δεκεμβρίου 2017 για τα παρακάτω επίπεδα:

Οι πολιτικές εφημερίδες 30/10/2017

                                      

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων