Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

Καιρός:για Τετάρτη 4-10-2017



Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρώτες πρωινές και νυκτερινές ώρες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα περιμένουμε την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017.
Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα κυμανθεί από 10 έως 25 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2-3 βαθμούς χαμηλότερη), 14 έως 24 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 14 έως 25 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα

Μεγαλώνω και γερνάω μαμά!Και δεν έχω σχολείο αύριο, αλλά δουλειά. Και δεν μπορώ να πω πως «πονάει η κοιλίτσα μου», για να μην πάω!(Αξίζει να το διαβάσετε)

Γερνάω μαμά.
Δεν είμαι πια παιδί.
Και δεν χωράω πια να κρυφτώ.
Πουθενά κι από κανέναν.
Δεν κρύβομαι πια για να με βρούνε.
Δεν κρύβομαι όταν κάνω μια ζημιά.
Δεν κρύβομαι όταν φοβάμαι τον μπαμπούλα.
Ούτε έρχομαι πια το βράδυ στο κρεβάτι σας όταν φοβάμαι και όταν βλέπω εφιάλτες.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ !!!



ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ !!!

Προσοχή: Σας ζήτησαν φωτοτυπία της ταυτότητας σας; Ορίστε τι να προσέξετε πριν τη δώσετε!

Οι καταναλωτές που τους ζητείται φωτοτυπία της ταυτότητας από διάφορες ιδιωτικές εταιρείες ή από το Δημόσιο για να προστατεύονται από τυχόν πλαστογραφία της ταυτότητάς τους με όλες τις δυσάρεστες συνέπειες, πρέπει να ενεργούν ως εξής

• Αν τους ζητείται φωτοτυπία. Επάνω στην φωτοτυπία της ταυτότητας και στις δύο πλευρές να γράφουν την εταιρεία που συναλλάσσονται και την ημερομηνία πχ: «μόνο για χρήση εταιρείας τάδε, ημερομηνία... ». Τα γραφόμενα να τίθενται και στις 2 όψεις της ταυτότητας.

Συνεχίζουν την αποχή από τους πλειστηριασμούς οι συμβολαιογράφοι της Θεσσαλονίκης!

Σύμφωνα με το Iskra, στη σημερινή συνέλευσή τους, Κυριακή 1 Οκτώβρη, οι συμβολαιογράφοι της Θεσσαλονίκης
αποφάσισαν τη συνέχιση της πλήρουςαποχής τους από τη διεξαγωγή πλειστηριασμών, μέχρι 4 Δεκέμβρη 2017, και μάλιστα με συντριπτική πλειοψηφία. Ταυτόχρονα, η Γενική Συνέλευση αποφάσισε αποχή από οποιαδήποτε πράξη για πιστοποίηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Αποφάσισε, επίσης, να αναλάβει, εφόσον η κυβέρνηση επιμένει στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, το Υπουργείο την ηλεκτρονική πλατφόρμα και τόπος των πλειστηριασμών να παραμείνουν τα ειρηνοδικεία.

Πετρέλαιο θέρμανσης: Ακριβότερο φέτος. Πότε ξεκινά η διάθεσή του

Στις 15 Οκτωβρίου ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, η τιμή του οποίου για φέτος αναμένεται να είναι ακριβότερη κατά 3 με 5 λεπτά το λίτρο σε σχέση με πέρσι.

Σύμφωνα με πηγές της αγοράς και με βάση τα τωρινά δεδομένα των διεθνών τιμών και της ισοτιμίας του δολαρίου, αναμένεται να κυμανθούν στα 95 - 99 λεπτά το λίτρο. Δηλαδή 3 - 5 λεπτά ακριβότερα από πέρυσι τον Οκτώβριο.

Θεσσαλονίκη: Όχι άλλα κυπαρίσσια λόγω… αλλεργιών – Τι λένε οι ειδικοί

Τα κυπαρισσοειδή προκαλούν αύξηση στις αλλεργίες
Τέλος στις φυτεύσεις κυπαρισσοειδών πρέπει να μπει στη Θεσσαλονίκη καθώς η γύρη που παράγουν έχει ξεπεράσει τα όρια προστασίας της δημόσιας υγείας. Την επισήμανση έκανε η καθηγήτρια του Τμήματος Βιολογίας του ΑΠΘ, Δέσποινα Βώκου, μιλώντας σε ημερίδα με θέμα "Αστικό Περιβάλλον και Βιώσιμη Ανάπτυξη", που διοργάνωσε η Κοσμητεία της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου, στο πλαίσιο εορτασμού των 90 χρόνων της Σχολής.

ΒΕΘ: Λουκέτο σε περισσότερες από μία βιοτεχνίες την ημέρα στη Θεσσαλονίκη


undefined

Πληγές μετρά από την αρχή του έτους η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα στη Θεσσαλονίκη. Όπως προκύπτει από το μητρώο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, από την αρχή της τρέχουσας χρονιάς μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου σε αναστολή εργασιών οδηγήθηκαν 450 επιχειρήσεις, ενώ έναρξη πραγματοποίησαν μόλις 273 επιχειρήσεις.

Κέντρο τηλεφωνικής υποστήριξης ηλικιωμένων προωθεί η ΠΚΜ



Κέντρο διαχείρισης κρίσεων με κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό - Τι θα περιλαμβάνει η λειτουργία του
Η δημιουργία κέντρου 24ωρης τηλεφωνικής υποστήριξης ηλικιωμένων προωθείται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Περιφέρειας, το τηλεφωνικό κέντρο διαχείρισης κρίσεων θα διαθέτει κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό (κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους), το οποίο θα έχει άμεση πρόσβαση στο αρχείο κάθε ηλικιωμένου και θα ανταποκρίνεται άμεσα σε οποιαδήποτε ανάγκη του.

Επιστολή της ΠΕΔ-ΚΜ σε Σκουρλέτη και Τσακαλώτο για την κατάργηση της μεταφοράς των ταμειακών διαθεσίμων των δήμων


undefined

Την κατάργηση της απόφασης για τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των δήμων προς επένδυση στην Τράπεζα της Ελλάδος, ζητά η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, με επιστολή της στους υπουργούς Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη και Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Περισσότεροι από 3.500 πρόσφυγες στα νησιά τον Σεπτέμβριο


Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό αφίξεων σε Λέσβο, Χίο και Σάμο από τις αρχές του 2017
Συνολικά 3.519 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου τον Σεπτέμβριο. Ειδικότερα, στη Λέσβο έφτασαν 2.170, στη Χίο 567 και στη Σάμο 881.
Σημειώνεται ότι ο αριθμός των αφίξεων του Σεπτεμβρίου είναι ο μεγαλύτερος κατά μήνα, από την αρχή του 2017.

Οι πολιτικές εφημερίδες 3/10/2017

                                      

                  Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων