Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Καιρός:για Τρίτη 19-9-2017



Την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017 αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός. Από νωρίς το πρωί θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πυκνότερες, αρχικά στα βορειοδυτικά και έως το απόγευμα σε όλα σχεδόν τα ηπειρωτικά, το βόρειο Αιγαίο και το Ιόνιο. Τοπικές βροχοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως στην Πελοπόννησο και την κεντρική και δυτική Στερεά Ελλάδα το απόγευμα. Κατά τη διάρκεια της νύχτας η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη σε πολλές νησιωτικές και παράκτιες περιοχές.

Είμαι ένας άνθρωπος που η ζωή δε μου χαρίστηκε.



Της Μαρίας Χαρίτου.
Είμαι κι εγώ ένας απ αυτούς! Είμαι ένας άνθρωπος που η ζωή δε μου χαρίστηκε. Ένας από εκείνους που από τα έντεκα μόλις χρόνια μου, δούλευα για το μεροκάματο. Είμαι κι εγώ ένας απ αυτούς, που έδινα θάρρος στον εαυτό μου λέγοντας πως θα είμαι νέος όταν πάρω τη σύνταξή μου και θα μπορώ να χαρώ τη ζωή μου με τη γυναίκα μου, να κάνουμε κανένα ταξιδάκι μόνοι, μια και τα παιδιά μας πλέον είναι αποκατεστημένα, και τελικά ένα χρόνο πριν φτάσω στη σύνταξη, έκλεισε η εταιρεία όπου δούλευα τα τελευταία σαράντα χρόνια.

Η πρώτη αεροπειρατεία στον κόσμο έγινε πριν από 69 χρόνια στην Ελλάδα (φωτογραφίες) / Δείτε εδώ και την ταινία «Ο κλοιός» (του Κώστα Κουτσομύτη – 1987)

Ήταν 12 Σεπτεμβρίου του 1948. Ο Εμφύλιος πόλεμος είχε χωρίσει την Ελλάδα στα δύο και πολλοί νέοι αναζητούσαν τρόπο διαφυγής από την χώρα. Αυτή η ανάγκη έγινε τότε αφορμή να διεξαχθεί η πρώτη αεροπειρατεία επιβατικού αεροσκάφους στον κόσμο.


Πόσοι λοιπόν γνωρίζουν πως οι πρώτοι που κατάφεραν να «κλέψουν» αεροπλάνο και να του αλλάξουν πορεία ήταν Έλληνες και συγκεκριμένα Θεσσαλονικείς; Κι όμως.

Η Θεσσαλονίκη του μέλλοντος: Έτσι θα είναι με Μετρό (ΦΩΤΟ)

Η Θεσσαλονίκη του μέλλοντος: Έτσι θα είναι με Μετρό (ΦΩΤΟ)
Στιγμές από το μέλλον, που οι Θεσσαλονικείς θα είναι κάτω από το έδαφος, στους σταθμούς του Μετρό.
Επιβάτες μπαίνουν και βγαίνουν από βαγόνι, κάθονται στα καθίσματα και πιάνονται από τις χειρολαβές. Αυτά αντικρίζεις μέσα στο βαγόνι του Μετρό που βρίσκεται στην 82η ΔΕΘ.

Δες πόσα ένσημα έχεις με ένα κλικ!

Μέσω του www.atlas.gov.gr oι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ, του ΕΤΑΑ και του ΟΓΑ μπορούν να δουν τα ένσημα τους ηλεκτρονικά με την χρήση του ΑΜΚΑ τους και τους κωδικούς του taxisnet.
Κάθε ασφαλισμένος έχει τη δυνατότητα να δει και να εκτυπώσει το χρόνο ασφάλισης που έχει τεκμηριώσει.
Μεταφερθείτε στην εφαρμογή πατώντας ΕΔΩ.

400 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΡΓΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΧΡΕΗ


Τα δύο μέχρι πρότινος κραταιά κόμματα, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που έχουν υπερδανειστεί και τα δάνεια και των δύο φτάνουν στο εξωφρενικό ποσό των 400.000.000 ευρώ θα συνεχίζουν τη δράση τους ανενόχλητα;
Θυμίζουμε ότι κατά την πρόσφατη εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα θαλασσοδάνεια αυτά σύμφωνα με την κατάθεση του διευθύνοντος συμβούλου της Attica Bank Αλέξανδρου Αντωνόπουλου προέκυψαν τα εξής στοιχεία:

Αλλάζουν όλα για εισφορές, συντάξεις χηρείας, οφειλές

Ενάμιση έτος μετά την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου, η κυβέρνηση διαπιστώνει «αστοχίες» στο τελικό παραγόμενοι οικονομικό αποτέλεσμα αλλά και δημιουργία ασφαλιστικών αδικιών σε μεγάλες κοινωνικές ομάδες.

Οι αλλαγές, όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα «Το Βήμα», επικεντρώνονται στο σύστημα των ασφαλιστικών εισφορών ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και επιστημόνων, ενώ επανασχεδιάζεται και το καθεστώς συντάξεων χηρείας.

Guardian: Γιατί η Ευρώπη δείχνει πρωτοφανή στήριξη στον Τσίπρα

Alexis-Tsipras-008
Με τίτλο «Η Ευρωζώνη μπορεί να έχει ξανασταθεί στα πόδια της. Αλλά η Ελλάδα;», η βρετανική εφημερίδα Guardian σχολιάζει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη χώρα μας.
Μεταξύ άλλων, και αφού μιλά για τις πρόσφατες επισκέψεις του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και του Ιταλού πρωθυπουργού Πάολο Τζεντιλόνι στη χώρα μας,

Η «βιομηχανία» των πληρωμένων εργασιών σε φοιτητές -Τα δίκτυα και οι τιμές

Η πρόσφατη αποκάλυψη, για τους 106 φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών που παρέδωσαν την ίδια εργασία επανέφερε μεν το ζήτημα στην επικαιρότητα, αλλά πρόκειται για διαχρονικό φαινόμενο.

Τα δίκτυα παροχής πληρωμένων εργασιών σε φοιτητές δεν είναι κάτι καινούριο. Αν όμως παλιότερα η πληροφορία αυτή κυκλοφορούσε «στόμα με στόμα», πλέον γίνεται ανοιχτά στο διαδίκτυο, αναφέρει ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου».

Ξεκινάει τον Οκτώβριο η ρύθμιση των 120 δόσεων

Η ελάχιστη καταβολή δεν μπορεί να είναι μικρότερη από 50 ευρώ Ξεκινά από τον Οκτώβριο η ρύθμιση των οφειλών σε έως 120 δόσεις για τις επιχειρήσεις που χρωστούν σε εφορία, ταμεία, τράπεζες και ιδιώτες.Μέσα στον εξωδικαστικό μπαίνουν και οι οφειλέτες με χρέη από 20.000 ευρώ έως 50.000 ευρώ, καθώς υπάρχει συμφωνία με τους θεσμούς.
Κατά πληροφορίες θα εκδοθούν δύο υπουργικές αποφάσεις, μία για τα χρέη στην εφορία και μία για τα χρέη στα ασφαλιστικά Ταμεία.

Τα αυτοκίνητα που δεν πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας

Μπορεί το όριο για την απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας να έχει γίνει αρκετά αυστηρό, στα 90 g/km πλέον, ωστόσο υπάρχουν μοντέλα στην ελληνική αγορά που αποφεύγουν το χαράτσι.

Εφόσον τα τέλη κυκλοφορίας παραμένουν ίδια για το 2017 (αναμένονται οι ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες), υπάρχουν μοντέλα στην Ελληνική αγορά που, λόγω χαμηλών ρύπων C02 δεν πληρώνουν. Θυμίζουμε οτι τα αυτοκίνητα που ταξινομούνται από την 1/11/2010 και μετά,

Οι πολιτικές εφημερίδες 18/9/2017

                                      

                  Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων