Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Καιρός:για Τετάρτη 26-7-2017



Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά, με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στα δυτικά ηπειρωτικά, το Ιόνιο και τα βόρεια ηπειρωτικά κυρίως ορεινά τμήματα περιμένουμε την Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017. Η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία πτώση, ενώ παράλληλα σταδιακή ενίσχυση θα παρουσιάσουν οι δυτικοί άνεμοι.

Αυτά είναι τα νέα ειδικά μισθολόγια! Τι θα ισχύσει για γιατρούς, πανεπιστημιακούς, ένστολους

Τσεκούρι στους μισθούς των νέων ενστόλων

Τις εκ βάθρων αλλαγές στη δομή των ειδικών μισθολογίων των στρατιωτικών, των αστυνομικών, των λιμενικών, των πυροσβεστών, των ιατρών του ΕΣΥ, των πανεπιστημιακών, των ερευνητών και άλλων κατηγοριών αποκαλύπτει εγκύκλιος 77 σελίδων που απέστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης σε όλες τις συναρμόδιες για την εφαρμογή των σχετικών διατάξεων υπηρεσίες των υπουργείων.

Βίλα Αλλατίνι, ένα κόσμημα με αβέβαιο μέλλον - Η βαριά ιστορία των Εβραίων της Θεσσαλονίκης (εικόνες)

Η Βίλα Αλλατίνι είναι τριώροφο νεοκλασικό οικοδόμημα στην περιοχή Ντεπώ, στα ανατολικά του δήμου Θεσσαλονίκης και επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Όλγας. Ενα κόσμημα που χτίστηκε από την μεγάλη, ομώνυμη εβραϊκή οικογένεια.

Χτίστηκε το 1898 από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Βιταλιάνο Ποζέλι, ο οποίος σχεδίασε και τους Μύλους της οικογένειας Αλλατίνι που εγκαινιάστηκαν το 1890. Εκείνη την εποχή η περιοχή στην οποία βρίσκεται χτισμένη η Βίλλα ονομαζόταν συνοικία των "Εξοχών" ή "Πύργων", και αποτελούσε το ανατολικότερο όριο της Θεσσαλονίκης.

Η μαγειρική σόδα η… θαυματουργή: 10 χρήσεις της στην κουζίνα



Η μαγειρική σόδα είναι ένα πολύ αποτελεσματικό (αλλά ήπιο) λειαντικό –φαντάσου κάτι σαν το scrub που έχεις για το …
δέρμα σου– και εξαιρετικό φυσικό αποσμητικό, λύνοντας σου τα χέρια σε πολλές περιπτώσεις.

Συγκεκριμένα:
1. Τάπερ με λεκέδες και δυσάρεστες μυρωδιές.
Τα υπολείμματα του φαγητού έχουν τον τρόπο να αφήνουν το σημάδι τους. Για να φρεσκάρεις τα τάπερ σου, σκούπισέ τα με ένα καθαρό σφουγγάρι που θα έχεις πασπαλίσει με μαγειρική σόδα.

ΙΔΟΥ ΟΙ ΜΕΙΟΨΗΦΙΕΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Στα δημοκρατικά καθεστώτα κυβερνούν οι πλειοψηφίες. Οι μειοψηφίες βεβαίως έχουν δικαιώματα και διακριτή παρουσία, αλλά δεν κυβερνούν. Έτσι συμβαίνει παντού εκτός από την Ελλάδα, όπου οι λίγοι καθορίζουν τις τύχες των πολλών.

Που οφείλεται, νομίζετε, το πρόβλημα με τα κόκκινα δάνεια, που καλούνται να πληρώσουν όλοι οι Έλληνες; Οφείλεται, άραγε, μόνο σ' αυτούς που έχουν πληγεί από την κρίση και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους ή και σε αυτούς που έχουν και δεν πληρώνουν;

ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ … Όσα δεν σας είπαν τα ΜΜΕ



Ως γνωστόν οι υδρογονάνθρακες είναι τα πετρέλαια, φυσικό αέριο, και άλλα παράγωγα, που παράγονται από τα κατά τόπους διϋλιστήρια.
Στην Ελληνική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, (Α.Ο.Ζ.), Αιγαίου, Ιονίου, & Κρητικού Πελάγους, ανεκαλύφθησαν υδρογονάνθρακες πολλών τρις. ευρώ.
Δηλαδή η Ελληνική Α.Ο.Ζ. έγινε ο νέος Περσικός Κόλπος.
Οι Κυβερνήτες των χωρών του Περσικού Κόλπου, φρονίμως ποιόντες, υπέγραψαν με τις διεθνείς εταιρείες πετρελαίων συμβάσεις επωφελείς για τις χώρες τους.

Ένωση Δικαστών-Εισαγγελέων: Η κυβέρνηση θέλει να υποτάξει τη Δικαιοσύνη

  • Aυτά που συμβαίνουν δεν έχουν προηγούμενο σε δημοκρατική χώρα.
  • Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κινείται πλέον στα βήματα απολυταρχικών καθεστώτων

"Συστηματικά και μεθοδικά επιχειρείται εδώ και καιρό η πλήρης υποταγή και χειραγώγηση της Δικαιοσύνης ώστε να λειτουργεί όχι ως ανεξάρτητη εξουσία αλλά ως... κυβερνητικός μηχανισμός", τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Εισαγγελέων και Δικαστών. 

ΤΟΥΡΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ-ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ : ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 1922 ΑΛΛΑ… ΑΠΟ ΤΟ 1912!!!


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Την σαφή αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με το ζήτημα των νησιών του ανατολικού Αιγαίου που κάποιοι εθνικιστικοί κύκλοι στην Τουρκία τα διεκδικούν σαν παράνομα δοθέντα στην Ελλάδα, κάνει σήμερα ο πολύ γνωστός Τούρκος δημοσιογράφος και ιστορικός, ο Murat Bardakçı, δηλώνοντας πως τα νησιά αποδόθηκαν στην Ελλάδα όχι με την συνθήκη της Λοζάνης το 1922, αλλά ήδη μετά τους πολέμους του 1912.

Μ.Σφακιανάκης:Προσοχή με τις φωτογραφίες των παιδιών σας στο Facebook

  • "Η έκθεση των παιδιών στα social media τα κάνει εύκολο στόχο για τους επίδοξους κακοποιούς καθόσον υπάρχουν αυτά ονομαστικοποιημένα στα δίκτυα με αποτέλεσμα να εντοπίζονται πολύ εύκολα & άμεσα για οποιαδήποτε χρήση.."

Ο πρώην προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αποκαλύπτει τους...κινδύνους που διατρέχουν οι γονείς με το να δείχνουν τις φωτογραφίες των παιδιών τους στα socia media.

Παράταση 60 ημερών για την τακτοποίηση αυθαιρέτων



Παράταση στην προθεσμία υπαγωγής στον νόμο 4178/2013, περί της «Αντιμετώπισης της Αυθαίρετης Δόμησης-Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο και άλλες διατάξεις», δόθηκε με Κοινή Υπουργική Απόφαση του υπουργού Οικονομικών και του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Πρόεδρος ΣτΕ: Να μπει τέλος στις απρόκλητες επιθέσεις κατά της Δικαιοσύνης

Βαρυσήμαντη παρέμβαση από τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Νικόλαο Σακελλαρίου, ο οποίος σε δημόσια δήλωσή του ζητά να μπει τέλος στον πόλεμο της κυβέρνησης με την Δικαιοσύνη, προειδοποιώντας ότι πλήττεται το κράτος Δικαίου και η εμπιστοσύνη των πολιτών προς τον θεσμό.
Πρόκειται για την πρώτη δημόσια τοποθέτηση τέτοιου είδους από  Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη παρέμβαση έρχεται σε μια στιγμή που η αντιπαράθεση κυβέρνησης-δικαστών δείχνει να οδηγείται στα άκρα με εκατέρωθεν ανακοινώσεις. Μόλις χθες η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελλέων με ανακοίνωσή της κατηγόρησε την κυβέρνηση για επιχείρηση υποταγής της δικαιοσύνης, ενώ το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού στην απάντησή του κάλεσε την μεγαλύτερη δικαστική ένωση της χώρας να μην παρασύρεται σε γραφείο Τύπου της ΝΔ.

Οι πολιτικές εφημερίδες 25/7/2017

          

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων