Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Καιρός:για Τρίτη 25-7-2017



Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2017 αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα, όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στο ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, σε όλα τα δυτικά ηπειρωτικά, και στο Ιόνιο. Πιθανότητα τοπικών βροχοπτώσεων υπάρχει στη δυτική χώρα από το μεσημέρι.
Η θερμοκρασία στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και Θράκη θα κυμανθεί από 20 έως 38 βαθμούς, στην δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο από 19 έως 34, στη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο από 20 έως 39, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 34, και στα νησιά του Αιγαίου από 20 έως 39.

Πώς να καταστρέψεις μια γενιά.






Έστω ότι έχεις καταφέρει να καταστρέψεις μια χώρα, και δη μια χώρα όμορφη, ευλογημένη από τη γεωγραφική, γεωλογική και γεωπολιτική τύχη. 
Συγχαρητήρια και μπράβο.. 





Αυτό που κατάφερες, όμως, θα είναι πρόσκαιρο. Εφήμερο. Θνησιγενές κι ημιτελές, αν δεν σιγουρευτείς ότι...οι επόμενες γενιές θα είναι τόσο ηττημένες, παθητικές και αμόρφωτες ώστε να αποδειχτούν ανίκανες να σώσουν τη χώρα από εσένα.

Η στάση των Ελλήνων έναντι των προδοτών στην αρχαιότητα



Η ΑΝΙΕΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ    
Παίρνοντας για βάση το έντονο πολιτειακό αίσθημα των Αρχαίων Ελλήνων και τις ιεροπραξίες τους, καταλαβαίνουμε, γιατί ή προδοσία χαρακτηριζόταν σαν το πιο βαρύ έγκλημα. Κι αν εμβαθύνουμε στο γεγονός, ότι όλοι οι προδότες, μετά την ατιμωτική εκτέλεση τους, δεν επιτρεπόταν να ταφούν, θα καταλάβουμε πόσο μεγάλη, πόσο συντριπτική ήταν η ποινή πού τους επιβαλλόταν.
Με την προδοσία στην αρχαία Ελλάδα προσβαλλόταν, ανίερα κι ανεπανόρθωτα, η βαθύτατη ηθική αντίληψη για την πολιτειακή ευδαιμονία και σταθερότητα. Ακόμα κι αν δεν είχε έμπρακτα αποτελέσματα η προδοσία. Έφτανε η πρόθεση, η απλή διάθεση.

Tο μεγαλύτερο τεχνικό έργο της Ελλάδας που οι προσπάθειες για τον σχεδιασμό και την ολοκλήρωση του κράτησαν 2.300 χρόνια!…



Ίσως να φαίνεται απίστευτο σήμερα, αλλά έτσι ήταν η περιοχή του Ισθμού της Κορίνθου, όταν ξεκίνησαν οι εργασίες για τη διάνοιξη της διώρυγας, τον Απρίλιο του 1882. Αποτέλεσε ένα δύσκολο και πολύπαθο εγχείρημα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι προσπάθειες για την ολοκλήρωση της διώρυγας που ενώνει τον Σαρωνικό με τον Κορινθιακό κόλπο, διήρκεσαν 2.300 χρόνια!

«Οι Τούρκοι πυροβολητές δεν μας πετύχαιναν ούτε από τα 80μ….Η μαρτυρία ενός λοχία για το ηθικό των Ελλήνων στρατιωτών στη μάχη της Κύπρου!


Η αρχική φωτογραφία δείχνει τούρκικο άρμα Τ-47 να έχει καταληφθεί από Έλληνες στρατιώτες και να οδηγείται πίσω στη μάχη. 

Σήμερα σώζεται και εκτίθεται στο μουσείο της Εθνικής Φρουράς στη Λεμεσό. Παρόμοιες στιγμές ηρωισμού και αυτοθυσίας διηγείται ένας μαυροσκούφης της μάχης της Κύπρου κατά την τουρκική εισβολή τέτοιες ημέρες του 1974.

Γέμισε με μπλε μέδουσες και φυτοπλαγκτόν ο Θερμαϊκός!

Το σταχτί φυτοπλαγκτόν που έκανε την επανεμφάνισή του στον Θερμαϊκό Κόλπο επηρεάζεται από τις αλλαγές των καιρικών
συνθηκών που επικρατούν τον τελευταίο καιρό στην Θεσσαλονίκη.

Αυτό δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο καθηγητής Χημείας Περιβάλλοντος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Κώστας Φυτιάνος. Μπορεί να είναι γαλαζοπράσινο, κόκκινο, καφέ, καφέ ανοιχτό όπως την αμέσως προηγούμενη φορά ή σταχτί όπως τώρα, πρόσθεσε.

Επίδομα χειρισμού … σφραγίδας!! για τους υπαλλήλους του Δημοσίου ανακοίνωσε η Όλγα Γεροβασίλη!!!

Επίδομα χειρισμού … σφραγίδας!! για τους υπαλλήλους του Δημοσίου ανακοίνωσε η Όλγα Γεροβασίλη!!!


Σάλο έχει προκαλέσει η απόφαση της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγας Γεροβασίλη να συμπεριλάβει επίδομα χειρισμού σφραγίδας για τους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα, σε νομοσχέδιο που έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή.

Σκυλιά κάνουν… αναδάσωση σε καμμένη έκταση!

Τον Ιανουάριο του 2017, μια σειρά πυρκαγιών στην περιοχή La Maue της Χιλής έκαψαν πάνω πολλά στρέμματα δάσους, αφήνοντας πίσω τους μια τεράστια καμένη έκταση. Τώρα, τρία σκυλιά θα κάνουν αναδάσωση, απολαμβάνοντας παράλληλα την βόλτα τους. Ο Das, η Olivia και ο Summer, εργάζονται σκληρά από τον Μάρτιο για να δώσουν ξανά ζωή στο δάσος. Στην ουσία βέβαια δεν ξέρουν πόσο σημαντική είναι η δουλειά τους, αφού ουσιαστικά τρέχουν και παίζουν.

Το προσδόκιμο ζωής... άλλο ένα θύμα της κρίσης.


  • Επιβραδύνεται ο ρυθμός ανόδου του προσδόκιμου ζωής των Ελλήνων, λόγω της κρίσης.

Από το 1960 έως και τις αρχές της τρέχουσας δεκαετίας, η... καμπύλη για τη χώρα μας διαγράφει ανοδική πορεία, ωστόσο τα τελευταία χρόνια σημειώνεται μικρότερη αύξηση. Το 2012, για τις γυναίκες το προσδόκιμο ήταν τα 83 έτη και για τους άνδρες τα 78, αναφέρει δημοσίευμα της Καθημερινής.

Γνωρίζεις ότι αν πληκτρολογήσεις *#06# στο κινητό σου μπορείς να δεις το...



Συμβουλές για την ασφάλεια από κλοπή, ληστεία, απώλεια κινητών τηλεφώνων από την Ελληνική Αστυνομία

Κατάγραψε και διατήρησε σε ασφαλές μέρος τον αριθμό ΙΜΕΙ της συσκευής σου. Κάθε κινητό τηλέφωνο έχει έναν 15ψήφιο ΙΜΕΙ αριθμό, ο οποίος είναι μοναδικός και προσδιορίζει την ταυτότητα της συσκευής. Μπορείς να δεις αυτόν τον αριθμό στην οθόνη του κινητού σου τηλεφώνου πληκτρολογώντας *#06# (Αστέρι-Δίεση-Μηδέν-Έξι-Δίεση) .

Τι αλλάζει σε πρόστιμα για ανασφάλιστα, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ αγροτών και σε εισοδήματα σωμάτων ασφαλείας

Με διατάξεις του νομοσχεδίου ακυρώνονται τα παράβολα που αναρτήθηκαν μετά την διασταύρωση της 6ης Ιουνίου για τα ανασφάλιστα ΙΧ. Επιπλέον επιστρέφονται τα ποσά σε όσους τα έχουν ήδη πληρώσει.

Το κόστος για το δημόσιο υπολογίζεται σε 3,2 εκατ. ευρώ από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Υπολογίζονται έτσι σε 12.800 οι ιδιοκτήτες ΙΧ που είχαν σπεύσει να πληρώσουν το παράβολο των 250 ευρώ.

Οι πολιτικές εφημερίδες 24/7/2017

          

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων