Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

Καιρός: για Δευτέρα 24-7-2017



Καλό καιρό και πολύ υψηλές θερμοκρασίες σε ολόκληρη τη χώρα, περιμένουμε τη Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017. Τις θερμές ωστόσο ώρες της ημέρας στα κεντρικά και βόρεια ορεινά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες σε ορεινά τμήματα της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης Νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

10 πράγματα που ανακαλύφθηκαν κατά λάθος…



Ποιος είπε ότι όλες οι μεγάλες ανακαλύψεις ήταν αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς πολλών χρόνων;
Πολλές έγιναν γιατί απλά κάποιος έτυχε να βρεθεί στο κατάλληλο μέρος την κατάλληλη στιγμή…


1. Κόλλα στιγμής
Τυχαία ανακαλύφθηκε το 1942. Προσπαθώντας να κατασκευάσει ένα όπλο μεγάλης ακριβείας ο Δρ Harry Coover δημιούργησε την cyanoacrylate. Αγνόησε τη σημασία της συγκολλητικής ουσίας για 6 χρόνια πριν συνειδητοποιήσει την δυνατότητά της.

39ο River Party στο Νεστόριο Καστοριάς –Όλο το πρόγραμμα



Το 39ο River Party, το μεγαλύτερο μουσικό και κατασκηνωτικό φεστιβάλ στην Ελλάδα επιστρέφει! Φέτος θα διεξαχθεί από 2 έως 6 Αυγούστου, στο Νεστόριο Καστοριάς, όπως πάντα. Ετοιμαστείτε για «πέντε μέρες γεμάτες συναυλίες, ατελείωτες ώρες διασκέδασης και πολλά happenings. Ένα φεστιβάλ στο οποίο χτυπά η καρδιά της μουσικής!», όπως αναφέρουν οι διοργανωτές.

Εισαγόμενo το 66% των ψαρικών που τρώνε οι Έλληνες



Φαίνεται πως οι Έλληνες θα πρέπει να ξεχάσουμε την μεγάλη επάρκεια ψαριών που υπήρχε στις πλούσιες θάλασσες μας. Οι Έλληνες καταναλώνουν κατ’ άτομο περίπου 19,6 κιλά ψαρικά ετησίως, εκ των οποίων μόνο το 12% είναι εγχώριας αλιείας ενώ το 66% είναι εισαγόμενα σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της WWF.

Δήμος και πανεπιστήμια ενώνουν δυνάμεις για την ανάδειξη της Θεσσαλονίκης σε εκπαιδευτικό κόμβο

Της Βαρβάρας Ζούκα
Σε διεθνή προορισμό εκπαίδευσης και κατάρτισης επιδιώκει να αναδείξει τη Θεσσαλονίκη ο κεντρικός δήμος της πόλης. Με σκοπό τη χάραξη μιας μακροχρόνιας στρατηγικής για την προβολή στο εξωτερικό της φυσιογνωμίας της Θεσσαλονίκης ως φοιτητούπολης, ο δήμος ενώνει τις δυνάμεις του με τα δημόσια πανεπιστήμια και τα διεθνή σχολεία της πόλης, όπως και με πολλά ιδιωτικά κολέγια, προχωρώντας στην υπογραφή σχετικού μνημονίου συνεργασίας.

Εφάπαξ χρηματικό βοήθημα από τους δήμους στις πολύτεκνες μητέρες

Τη χορήγηση εφάπαξ χρηματικού βοηθήματος από τους δήμους σε μητέρες με τέσσερα και πλέον παιδιά προβλέπει ρύθμιση του υπουργείου Εσωτερικών


Τη χορήγηση εφάπαξ χρηματικού βοηθήματος από τους δήμους σε μητέρες με τέσσερα και πλέον παιδιά προβλέπει ρύθμιση του υπουργείου Εσωτερικών.

Σας θυμίζει κάτι… Όταν ο Ιωάννης Καποδίστριας «Αρνήθηκε» τα Δάνεια των Ευρωπαίων Ξεκίνησαν Αντικυβερνητικές Εξεγέρσεις



Ο Γιώργης, ο δολοφόνος του Καποδίστρια έτρεξε και κρύφτηκε σε ποια πρεσβεία λέτε;….Διαβάστε να μάθετε και την εθνικότητα του δικηγόρου του…
Αφιερωμένο εξαιρετικά σε κάποιους ανιστόρητους που σπέρνουν ακόμα και σήμερα εμφυλιοπολεμικές διχόνοιες και διαμάχες 
Η δολοφονία του Καποδίστρια
Το ιστορικό και οι ηθικοί αυτουργοί της 
Τα βασικά μέτρα που πήρε ο Καποδίστριας – Οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν από ορισμένες πολιτικές του – Τα σχέδια για τη δολοφονία του – Το μοιραίο πρωινό της 27ης Σεπτεμβρίου 1831 στο Ναύπλιο – Οι αντιδράσεις και ο απόηχος της δολοφονίας του Κυβερνήτη 

ΟΑΕΔ: 360 μόνιμες προσλήψεις διοικητικών

Δείτε αναλυτικά τις θέσεις ανά περιφερειακή ενότητα

Με 360 μόνιμους υπαλλήλους θα ενισχυθεί ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού προκειμένου να καλύψει τις πάγιες ανάγκες του. Η προκήρυξη του ΑΣΕΠ για τις 360 μόνιμες προσλήψεις που θα καλύψουν θέσεις εργασιακών συμβούλων στον ΟΑΕΔ είναι σχεδόν έτοιμη, ενώ χθες καθορίστηκε με απόφαση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας κ. Φωτίου ο συνολικός αριθμός των θέσεων εργασίας που πρόκειται να καλυφθούν από άτομα που προστατεύονται από τις διατάξεις του ν. 2643/1998.

Η Κίνα θα κατασκευάσει τον υδάτινο δίαυλο Δούναβη-Αξιού-Θεσσαλονίκης: Κοσμογονικές αλλαγές στα Βαλκάνια



Στον απόηχο της επικείμενης ένταξης της Ελλάδας ως μέλους στην αναπτυξιακή Τράπεζα (New Development Bank) των BRICS αποκτά μέγιστη σημασία ένα έργο υποδομής τεραστίων διαστάσεων που προωθεί η Κίνα στα Βαλκάνια και θα αλλάξει τον γεωστρατηγικό χάρτη της περιοχής με κρίσιμο ελληνικό ενδιαφέρον:

Σωρεία προβλημάτων στον ΣΜΑ Ευκαρπίας

Συντάκτης: Απόστολος Λυκεσάς
Τελικά φαίνεται ότι είχαν δίκιο όσοι διαμαρτύρονταν. Ο ΣΜΑ (Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμάτων) Ευκαρπίας είναι «φαραωνικός» και όχι μικρής κλίμακας, αφού ήδη εξυπηρετεί δήμους έξω από τους προβλεπόμενους και -έστω και εκτάκτως- έναν ολόκληρο νομό.

Οι θεσμοί αλλάζουν ..πρόσωπο.

  • Από Σεπτέμβριο αλλάζει η σύνθεση των θεσμών και του γενικότερου μηχανισμού εποπτείας του ελληνικού προγράμματος. 

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να αποχωρήσει ο...Declan Costello, επικεφαλής του κλιμακίου της Κομισιόν.

Μάλιστα, η εν λόγω αποχώρηση παρόλο που δεν έχει επιβεβαιωθεί συζητείται αρκετά στους κύκλους των Βρυξελλών.

Οι πολιτικές εφημερίδες 23/7/2017

          

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων