Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Καιρός:για Σάββατο 22-7-2017



Καλό και ζεστό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα, περιμένουμε το Σάββατο 22 Ιουλίου 2017. Καλές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν και στις σεισμόπληκτες περιοχές της Λέσβου και της Κω. Νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα εκδηλωθούν ομίχλες.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 12 έως 33 βαθμούς, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα από 16 έως 36, στην Ήπειρο από 19 έως 35 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 19 έως 37,

Φοβερό και πανέξυπνο ανέκδοτο για να πάει καλά η ημέρα


Αποτέλεσμα εικόνας για ανεκδοτα


οι ΓΙΩΡΓΗΔΕΣ
Πάει μια πολύτεκνη μητέρα με επτά παιδιά, όλα αγόρια σε ένα κατάστημα ρούχων και αφού διαλέγουν και φτάνουν στο ταμείο για να πληρώσει, η πωλήτρια που δούλευε εκεί τη ρωτάει:
- Δικά σας είναι όλα;
- Ναι!
- Απίστευτο! Και πως τα λένε;
- Γιώργο.
- Γιώργο; ΄Όοοοοοοολα; Και τα επταααααα;

Λύθηκε το μυστήριο: Να σε τι διαφέρουν, τελικά, τα λευκά από τα καφέ αυγά

Τα βλέπετε στα ράφια των σούπερ μάρκετ ή στη λαϊκή αγορά. Άλλα έχουν ένα λευκό χρώμα και άλλα πιο καφέ. Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί;

Είναι μια από τις τροφές που τρώγονται με όλους τους δυνατούς τρόπους: τηγανιτά, βραστά, ψητά, ενσωματωμένα στο φαγητό. Τα αυγά είναι φανταστική τροφή και, όπως είναι φυσικό, έχουν πολλούς και φανατικούς θαυμαστές. Οι περισσότεροι υποθέτουν ότι έχει να κάνει με την ποιότητα ή τον τόπο προέλευσης τους, αλλά μόνο λίγοι όμως γνωρίζουν την πραγματική διαφορά ανάμεσα στα λευκά και τα καφετί αυγά.

Αυτοί είναι οι «ευεργετημένοι» από το Ντυνάν (λίστα)

Η αφρόκρεμα της πολιτικής, δικαστικής εξουσίας μαζί με μεγαλόσχημους επιχειρηματίες, καλλιτέχνες και δημοσιογράφους είχαν νοσηλευτεί στο «Ερρίκος Ντυνάν», πληρώνοντας είτε με έκπτωση, είτε καθόλου τα νοσήλιά τους.
Η οικονομική υπηρεσία του νοσοκομείου είχε στείλει στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία ένα CD με χιλιάδες ονόματα ευεργετηθέντων, με τον ανεξάρτητο βουλευτή, Νίκο Νικολόπουλο, να εντοπίζει τα πιο τρανταχτά ονόματα όσων δεν πλήρωσαν για να νοσηλευτούν ή πλήρωσαν ετεροχρονισμένα.

Το φόρεμα που σχεδίασαν έκανε τις δύο φοιτήτριες διάσημες και εκτός ΑΠΘ


Πρόκειται για ένα φόρεμα φτιαγμένο από εύκαμπτο υλικό, ικανό να αλληλεπιδρά με το ευρύτερο μεταβαλλόμενο περιβάλλον, ώστε να διατηρεί τη θερμοκρασία του σώματος. Οι φωτογραφίες του κάνουν το γύρο του διαδικτύου...
Ο «σύγχρονος νομάς», ο άνθρωπος δηλαδή που μπορεί να περιπλανιέται στη διάρκεια μίας μέρας σε μία μεγάλη πόλη, με ένα σακίδιο για τα απαραίτητα, έχει την ανάγκη ενός ευέλικτου ρούχου που θα του προσφέρει άνεση και θα προσαρμόζεται στις εναλλαγές του κλίματος και της θερμοκρασίας, αλλά και στις διαφορετικές δραστηριότητες της μέρας.

Χαλκιδική: 12 μεγάλες παρεμβάσεις αναβαθμίζουν υποδομές στον Πολυγύρο


 

34 εκατ. ευρώ για νέα έργα βελτίωσης και αναβάθμισης βασικών υποδομών στον Δήμο
Δώδεκα (12) μεγάλες  παρεμβάσεις, που είτε βρίσκονται σε εξέλιξη είτε ξεκινούν το επόμενο διάστημα, θα βελτιώσουν και θα αναβαθμίσουν οδικές υποδομές, υποδομές περιβαλλοντικής και αντιπλημμυρικής προστασίας, ύδρευσης, πολιτισμού και αθλητισμού, υποδομές που αναδεικνύουν το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου Πολυγύρου Χαλκιδικής και κάνουν καλύτερη την καθημερινότητα των δημοτών και των επισκεπτών, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Δήμου.

Ποια είναι τα πρόστιμα για όσους δεν έβαλαν τσιπ και δεν μαζεύουν τις ακαθαρσίες των σκύλων

Βασικούς κανόνες που προβλέπει η νομοθεσία πρέπει να τηρούν όσοι είναι ιδιοκτήτες ζώων.

Οι πολίτες πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους ότι με βάση την προβλεπόμενη Νομοθεσία κάθε ιδιοκτήτης ζώου οφείλει να τηρεί τους κανόνες σωστής διαβίωσής του, να μεριμνά και να εξασφαλίζει προστατευμένο χώρο από τις καιρικές συνθήκες και καθαρό χώρο χωρίς να είναι συνεχώς δεμένο. Φροντίζει παράλληλα να χορηγεί τροφή και νερό και να το συντροφεύει στον περίπατό του για την καθημερινή του απαραίτητη άσκηση.

Έρχονται 14 εκατομμύρια ραβασάκια για ΕΝΦΙΑ, φόρο εισοδήματος και τέλη



Λιγότερες από είκοσι ημέρες απομένουν για τη λήξη του άτυπου 5μηνου μορατόριουμ πληρωμών που είχε δώσει η Εφορία στους φορολογουμένους. Η τελευταία πληρωμή φόρου από τους περισσότερους φορολογουμένους έγινε στο τέλος Ιανουαρίου και ήταν η πληρωμή της τελευταίας δόσης του εκκαθαριστικού του ΕΝΦΙΑ.
Ωστόσο, η Εφορία επιστρέφει δριμύτερη πλέον και έως το τέλος του μήνα αρχίζει και πάλι ο μεγάλος ανήφορος των φορολογικών πληρωμών. Πολλοί θα πληρώσουν, πάρα πολλοί θα δυσκολευτούν και άλλοι θα ρίξουν λευκή πετσέτα στο ρινγκ με την Εφορία, καθώς δεν θα μπορέσουν να εκπληρώσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία του Γ.Ν. Παπαγεωργίου

Με τρεις τρόπους θα μπορούν οι πολίτες να κλείνουν τα ραντεβού τους στα εξωτερικά ιατρεία του Γ.Ν. Παπαγεωργίου, από την 1η Σεπτεμβρίου 2017.

Συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να προγραμματίζουν τα ραντεβού τους καλώντας στο 2313 32 3333 με κόστος αστικής χρέωσης, καθώς το Γραφείο Ραντεβού του Νοσοκομείου θα αντικατασταθεί από Τηλεφωνικό Κέντρο.

Μετά τη "Μεδουσα"...ξανά καύσωνας.

  • Μετά την κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών, ο καιρός βελτιώνεται και σταδιακά ανεβαίνει η θερμοκρασία.
  • Εώς 42°C το θερμόμετρο  

Σύμφωνα με τις προβλέψεις...του μετεωρολόγου, Γιάννη Καλλιάνου, παρά το γεγονός ότι ακόμη επικρατεί μια σχετική ψύχρα νωρίς το πρωί και αργά τη νύχτα, σταδιακά ο υδράργυρος θα αρχίσει να ανεβαίνει και έτσι μέχρι το Σαββατοκύριακο οι θερμοκρασίες θα είναι αυτές που ορίζει η μέση τιμή για την εποχή.

Εγκατάσταση POS: Ολα όσα πρέπει να γνωρίζετε σε 10 ερωτήσεις-απαντήσεις



Περισσότεροι από 400.000 επαγγελματίες από 85 επαγγελματικές κατηγορίες, υποχρεούνται να έχουν στις επιχειρήσεις τους τερματικά αποδοχής καρτών (POS)από την ερχόμενη Πέμπτη 27 Ιουλίου.

Τραπεζικές πηγές απαντούν σε μία σειρά ζητήματα που αφορούν εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρηματίες: Πόσες μέρες απαιτούνται μετά την αίτηση από τους υπόχρεους για εγκατάσταση POS; Προλαβαίνουν όσοι το άφησαν για την τελευταία εβδομάδα; Ποιο είναι το κόστος εγκατάστασης; Ποιες είναι τελικά οι χρεώσεις για συναλλαγές με POS στην χώρα μας σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες;

Οι πολιτικές εφημερίδες 21/7/2017

          

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων

Δύο νεκροί από τον σεισμό των 6,4 Ρίχτερ στην Κω - Κατέρρευσε οροφή νυχτερινού κέντρου - ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Δύο νεκροί από τον σεισμό των 6,4 Ρίχτερ στην Κω - Κατέρρευσε οροφή νυχτερινού κέντρου - ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
«Η κατάσταση είναι πλήρως ελεγχόμενη», δήλωσε στην ΕΡΤ1 ο δήμαρχος της Κω, Γιώργος Κυρίτσης.