Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Καιρός:για Παρασκευή 21-7-2017



Πολύ καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα, με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας περιμένουμε την Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017. Τις θερμές ωστόσο ώρες της ημέρας στα ορεινά ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες στα βορειοδυτικά ορεινά. Νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα εκδηλωθούν ομίχλες.

Θεραπευτείτε για τα πάντα με 50€…



Ένας άνεργος μηχανικός σκέφτηκε να ανοίξει μία κλινική για να βγάζει λεφτά. Μία ταμπέλα απ’ έξω έγραφε: Θεραπευτείτε για τα πάντα με 50€. Αν δεν θεραπευτείτε σας επιστρέφουμε εμείς 100€.
 Ένας γιατρός νομίζοντας ότι είναι μία καλή ευκαιρία να βγάλει ένα 100ρικο πάει επίσκεψη. 
Γιατρός (ως ασθενής): «Γιατρέ έχω χάσει την αίσθηση της γεύσης» 
Μηχανικός (ως γιατρός): «Αδελφή φέρτε παρακαλώ το φάρμακο Νο 22 και ρίξτε 3 σταγόνες στο στόμα του ασθενούς» Ο γιατρός – ασθενής φτύνει το φάρμακο και λέει:

Πως βρέθηκε η Αφροδίτη της Μήλου: Η ιστορία του αγρότη που σκάβοντας το χωράφι του ανακάλυψε το περίφημο άγαλμα

Πως βρέθηκε η Αφροδίτη της Μήλου: Η ιστορία του αγρότη που σκάβοντας το χωράφι του ανακάλυψε το περίφημο άγαλμα
«Την άνοιξη του 1820, ένας γεωργός από την Πλάκα, ο Κεντρωτάς ή Μποτόνης έσκαβε σε ένα πεζούλι, δικό του, κάτω από την Ανατολική Πύλη της αρχαίας πόλης […]

Έσκαβε λοιπόν, ο Κεντρωτάς μέσα στο πεζούλι του. Μα τι σκάψιμο έκανε; Ο Βουτιέ, αυτόπτης μάρτυρας, λίγα μέτρα παρακάτω με τους δύο ναύτες της Εσταφέτ, έψαχνε γι΄αρχαία. Γράφει λοιπόν, πως ο Έλληνας χωρικός έβγαζε πέτρες από κάτι ερείπια, πέτρες κατάλληλες για οικοδομή[….]

Δείτε 20 αξιοπερίεργα που μάλλον δεν γνωρίζαμε για την Ελλάδα


1

Ξέρατε ότι η Αθήνα ήταν μια μικρή κωμόπολη δύο αιώνες πριν; Γνωρίζατε ότι τα ελληνικά νησιά είναι περίπου 2.000; Ότι κανένα μέρος της χώρας δεν
απέχει παραπάνω από 137 χιλιόμετρα από τη θάλασσα και πως ο εμπορικός στόλος μας 
φτάνει το 70% όλων των πλοίων της Ευρώπης; Αυτά και πολλά περισσότερα ενδιαφέροντα στοιχεία γι τν Ελλάδα ακολουθούν και μας μαθαίνουν τα μικρά αξιοπερίεργα μυστικά της χώρας μας.

Ο Γιώργος Κασιμάτης, συνταγματολόγος: Η μια δουλική κυβέρνηση διαδέχεται την άλλη


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στον Νίκο Ταυρή 




Με γλώσσα που δεν χαρίζεται και δεν «στρογγυλεύει» τα ζητήματα αναφέρεται στα δεσμά που έχουν επιβληθεί στη χώρα ο ομότιμος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Γιώργος Κασιμάτης. 
Μιλώντας στον Δρόμο, σημειώνει ότι με τις μνημονιακές συμφωνίες, τις οποίες χαρακτηρίζει παράνομες και άκυρες, είναι δεσμευμένη ολόκληρη η Ελλάδα.

Ξετυλίγεται η εθνική προδοσία στην δίκη της ΕΛΣΤΑΤ - Ζωή Γεωργαντά: «Το 2009 το έλλειμμα ήταν μόλις 4-5%»!

«Άμεσο δόλο» απέδωσε η πανεπιστημιακός και πρώην μέλος του ΔΣ της Αρχής, Ζωή Γεωργαντά, στον πρώην πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου...
που δικάζεται σε δεύτερο βαθμό με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, σχετικά με την πλαστογράφηση του ελλείμματος του 2009, προκειμένου να μπει η χώρα στο Μνημόνιο το 2010.

Θεσσαλονίκη: «Αποκλεισμός 9 δημάρχων» από τη συζήτηση για τον ΟΑΣΘ

Για αποκλεισμό εννέα δημάρχων από τη συζήτηση του σχεδίου νόμου για τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, κάνει λόγο ανακοίνωση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ).
Όπως αναφέρει, «κατά την ακρόαση των φορέων της Θεσσαλονίκης, δεν κλήθηκαν να παραστούν για να εκφράσουν την άποψή τους οι δήμαρχοι: Κορδελιού-Ευόσμου, Δέλτα, Χαλκηδόνας, Παύλου Μελά, Λαγκαδά,

Αντιπρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο Απόστολος Τζιτζικώστας



Αντιπρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξελέγη ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
Ο κ. Τζιτζικώστας εξελέγη Αντιπρόεδρος από την Ολομέλεια της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην Επιτροπή συμμετέχουν Περιφερειάρχες, Δήμαρχοι και εκπρόσωποι 350 Τοπικών Αρχών (Περιφερειών και Πόλεων) και από τις 28 χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Focus: Επτά λόγοι για να επισκεφθείτε τη Χαλκιδική



  • Σε ένα μακροσκελέστατο άρθρο-ύμνο για τη Χαλκιδική, το γερμανικό περιοδικό Focus την περιγράφει ως ένα ονειρεμένο τόπο για διακοπές ο οποίος παραπέμπει ακόμα και σε... ατμόσφαιρα νησιών του Ειρηνικού.


Σημειώνει μάλιστα ότι παρόλο που είναι δημοφιλέστερη από ποτέ... μπορεί κανείς να ανακαλύψει αληθινά κρυμμένα μυστικά και γύρω της.

Tο Focus ξεκινά την περιγραφή αναφερόμενο στα 550 χιλιόμετρα παραλίας με τις αναρίθμητους κολπίσκους για κάθε γούστο. 

Οικογενειακά επιδόματα ΟΓΑ β΄δόση: Πότε και σε ποιους θα καταβληθούν



Μέχρι την Παρασκευή 21 Ιουλίου αναμένεται να καταβληθεί η β’ δόση των οικογενειακών επιδομάτων από τον ΟΓΑ. Ήδη η διοίκηση του Οργανισμού έχει λάβει το σχετικό κονδύλι ύψους 192 εκατ. ευρώ από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ) και ρυθμίζει τις τελευταίες λεπτομέρειες για την καταβολή του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων, αλλά και του ειδικού επιδόματος τρίτεκνων – πολύτεκνων οικογενειών.

Σαρώνουν τα σύμφωνα συμβίωσης στην Κρήτη - Αυξήθηκαν κατά 460%



Ολοένα και περισσότερα ζευγάρια στην Κρήτη δεν επιλέγουν να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας ή του δήμου αλλά προχωρούν σε σύναψη σύμφωνου συμβίωσης.
Αυτό τουλάχιστον δείχνουν τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το cretapost καθώς από το 2013 έως και σήμερα έχει παρουσιαστεί αύξηση πάνω του 460%.
Πιο συγκεκριμένα, το 2013 κατεγράφησαν 28 σύμφωνα συμβίωσης ενώ το 2017 (μέχρι τις 17 Ιουλίου) υπεγράφησαν 171!

Οι πολιτικές εφημερίδες 20/7/2017

          

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων