Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Καιρός:για Πέμπτη 20-7-2017



Καλό και ζεστό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα περιμένουμε την Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017. Το μεσημέρι ωστόσο κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες σε ορεινά τμήματα της Δυτικής Στερεάς, της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας. Νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα εκδηλωθούν ομίχλες.

Ο ρόλος του παιχνιδιού στην ανάπτυξη του παιδιού

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο ρόλος του παιχνιδιού στην ανάπτυξη του παιδιού
Το παιχνίδι και η κίνηση αποτελεί ενστικτώδη εκδήλωση της εσωτερικής έκφρασης του ανθρώπου, που φανερώνεται με μια ποικιλία κινήσεων και αισθήσεων. Το παιχνίδι είναι πάντα παρόν, είναι μια γενική ένδειξη ζωής, γιατί δεν παίζουν μόνο οι άνθρωποι, αλλά και τα ζώα. Στον άνθρωπο όμως συνδυάζεται η ενστικτώδης ορμή για κίνηση και χαρά με την ανάγκη για δημιουργία. Παιδί και παιχνίδι είναι δύο λέξεις που συνδέονται άρρηκτα μεταξύ τους και άρα δεν μπορεί να λείψει το παιχνίδι από το παιδί.

Παιδί και εθισμός στο διαδίκτυο: Τεστ 20 ερωτήσεων για τους γονείς



Με τα παιδιά ηλικίας 8-18 ετών να δαπανούν κατά μέσο όρο 44,5 ώρες την εβδομάδα μπροστά από οθόνες, οι γονείς ανησυχούν όλο και περισσότερο, ότι ο χρόνος μπροστά σε μια οθόνη, και ειδικά στο διαδίκτυο, εγκυμονεί κινδύνους για την ψυχική (και όχι μόνο) υγεία των παιδιών.

Ο εθισμός στο διαδίκτυο και στους υπολογιστές είναι μια σύγχρονη “μάστιγα”. Σχεδόν το 23% των νέων, παραδέχεται ότι αισθάνεται “εξάρτηση” από τα βιντεοπαιχνίδια (31% στα αγόρια και 13% στα κορίτσια).

Ποιος Έλληνας υπ. Οικονομικών αναγνώρισε το 1964 όλα τα προπολεμικά χρέη της Ελλάδας και «έδεσε» τη χώρα!



Την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013, με άρθρο του στο Periodista, οΔημήτρης Μπεκιάρης έκανε ένα «ταξίδι» στο έτος 1964, όταν ο … Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ως υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, όχι μόνο αναγνώρισε όλα τα προπολεμικά χρέη της Ελλάδας από το 1881, αλλά και με ποσά διπλάσια από την αξία τους.
Στις συμβάσεις διακανονισμού των χρεών της χώρας μας που υπέγραψε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ορίστηκε η αποπληρωμή για 42 με 45 χρόνια, δηλαδή μέχρι το 2009, μέχρι δηλαδή να προσφύγει η χώρα στον μηχανισμό στήριξης το 2010.

ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ



Όπως όλοι γνωρίζουμε σήμερα η χώρα μας, τρία από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει και συνδέονται μεταξύ των είναι: Η Οικονομική κατάσταση της χώρας, η εύρυθμη λειτουργία του Δημοσίου και η επικρατούσα πολιτική νοοτροπία που εμποδίζουν πλέον την χώρα να αυτονομηθεί.
Αυτά μας πληροφορούν όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης με άρθρα, αξιόλογοι Αρθρογράφοι και επιστήμονες. Με επισημάνσεις, με πιστικές ανησυχίες, με προβληματισμούς για το μέλλον της χώρας και τέλος, ακόμη και με προτάσεις απλής λογικής. Μια κατά την γνώμη μου λογική προσέγγιση και έστω με ένα σχέδιο, μακρόπνοης αντιμετώπισης κρίνεται πλέον αναγκαίο:

Η Ελληνική Αστυνομία σας συμβουλεύει για τις διακοπές σας

Η Ελληνική Αστυνομία προειδοποιεί και συμβουλεύει τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνετε πριν και κατά την διάρκεια των διακοπών σας, για την δική σας ασφάλεια.

Φεύγοντας από το σπίτι

Πριν φύγετε για διακοπές βεβαιωθείτε ότι οι πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού σας είναι καλά ασφαλισμένα.
Ενημερώστε για την απουσία σας µόνο συγγενικά και φιλικά σας πρόσωπα ή τους γείτονές που εμπιστεύεστε, για να επιβλέπουν την οικία σας και αν υπάρχουν ιδιαίτερα σοβαροί λόγοι και το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής σας.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΣΑΛΟΣ ΑΠΟ ΝΕΑ ΥΠΕΡΓΙΓΑΝΤΙΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΑΞΙΑΣ 2 ΤΡΙΣ. ΔΟΛΑΡΙΩΝ!


Από 572 δισ. έως 2,15 τρισεκατομμύρια δολάρια υπολογίζουν την αξία των νεοεκτιμηθέντων τεράστιων πιθανών κοιτασμάτων στα θαλάσσια οικόπεδα 6,7,10 και 11 της Κυπριακής ΑΟΖ, η Γεωλόγος  Τερέζα Φωκιανού, νυν Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της FLOW S.A., τέως Δ.Σ. της Δημόσιας Επιχείρησης Πετρελαίου, υπεύθυνη της Ελλάδας για τον αρχικό διεθνή γύρο αδειοδότησης το 1996 ερευνών υδρογονανθράκων και ο Χημικός Μηχανικός Δρ. Ηλίας Κονοφάγος, νυν Αντιπρόεδρος της FLOW S.A & Μέλος της Επιτροπής Ενέργειας της Ακαδημίας Αθηνών, πρώην Γενικός Διευθυντής των Ελληνικών Πετρελαίων - Upstream Oil & Gas Division! 

Δύο έργα καθηγητών του ΑΠΘ στην τελική φάση για τα Βραβεία Αρχιτεκτονικής



Δύο έργα των Καθηγητών του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ, Νίκου Καλογήρου και Ρένας Σακελλαρίδου, επιλέχθηκαν μεταξύ 18 προτάσεων και διεκδικούν τα Βραβεία Αρχιτεκτονικής του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής για το 2017.
Πρόκειται για αρχιτεκτονικά έργα που ολοκληρώθηκαν την πενταετία 2012 – 2017 και θα συμπεριληφθούν σε Έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Μπενάκη, στην Αθήνα, καθώς και σε ειδική έκδοση.

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΕΤΣΙ ΕΞΗΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑΤΙΚΑ....

ΤΟ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ... ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΘΗΚΕ!

“Τροποποίηση καιρού ονομάζεται η σχεδιασμένη επέμβαση του ανθρώπου σε συγκεκριμένα νέφη…Η πιο γνωστή μέθοδος τροποποίησης καιρού είναι η σπορά των νεφών, η οποία εφαρμόζεται για να επιτευχθεί αύξηση βροχής και χιονιού, καταστολή χαλαζιού και διάλυση ομίχλης”

Με προμήθεια από την Παρασκευή η πληρωμή φόρων στα γκισέ



Προμήθεια θα χρεώνουν από την Παρασκευή οι τράπεζες στους φορολογούμενους που πληρώνουν στα γκισέ τις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Με προμήθεια θα επιβαρύνεται και η πληρωμή του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων και του ΕΝΦΙΑ που γίνεται στην τράπεζα με χρέωση τραπεζικού λογαριασμού, μέτρο από το οποίο εξαιρούνται οι ηλικιωμένοι, οι ανάπηροι, οι κάτοικοι απομακρυσμένων περιοχών.

Αντωνούδης: Τι αλλαγές θα δουν άμεσα οι Θεσσαλονικείς στον ΟΑΣΘ

Στις αρχές Αυγούστου πρόκειται να συσταθούν τα διοικητικά συμβούλια των δύο νέων κρατικών φορέων, που θα διαδεχτούν τον ΟΑΣΘ, ήτοι του "Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης ΑΕ" ( ΟΣΕΘ ΑΕ) και της εταιρείας "Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης ΑΕ" (ΑΣΥΘ ΑΕ), όπως δήλωσε ο πρόεδρος της "Εγνατίας Οδού Α.Ε", Απόστολος Αντωνούδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104.9 FM».

Οι πολιτικές εφημερίδες 19/7/2017

          

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων