Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Καιρός: για Τρίτη 18-7-2017



Σταδιακή υποχώρηση της κακοκαιρίας περιμένουμε την Τρίτη 18 Ιουλίου 2017. Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται ωστόσο έως και τις πρώτες απογευματινές ώρες, στη Θράκη και στο Βορειοανατολικό Αιγαίο με κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα. Παράλληλα τοπικές βροχές ή καταιγίδες αναμένονται στην Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στις Σποράδες, στην Ανατολική Πελοπόννησο και στις Βόρειες Κυκλάδες, αλλά το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Πρόσκαιρες βροχές ενδέχεται να εκδηλωθούν και στη Βόρεια Κρήτη.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ! Αυτή είναι η «μυστική διάλεκτος» των διαρρηκτών...


Τους μυστικούς κωδικούς που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες διαρρήκτες στην Ευρώπη για να βοηθούν τους «συναδέλφους» τους έφερε στο φως της δημοσιότητας η βρετανική αστυνομία...
Πρόκειται για «μυστική διάλεκτο» που μέχρι σήμερα ήταν γνωστή μόνο μεταξύ των διαρρηκτών και είχε σκοπό να τους δώσει συγκεκριμένες οδηγίες σχετικά με το σπίτι που ήθελαν να «ανοίξουν».

Πατήσατε αχινό; Δείτε πως θα βγάλετε γρήγορα τα αγκάθια

Οι αχινοί είναι μικρά θαλασσινά με σφαιρικό κέλυφος και πολύ μυτερά αγκάθια και τους συναντάμε κυρίως πάνω σε βράχους σε μικρό σχετικά βάθος μέσα στη θάλασσα. Αν πατήσετε κάποιον από αυτούς δεν χρειάζεται να τρομάξετε.
Το περιστατικό δεν είναι σοβαρό απλά έχει χρονοβόρα (και ίσως επώδυνη) αποκατάσταση.

Δείτε ποιοι είναι οι 5 λόγοι για να πιείτε νερό με άδειο στομάχι


Οι επιστήμονες συμφωνούν ότι το να πίνουμε αρκετή ποσότητα νερού κάθε μέρα βοηθάει στην υγεία μας..
Όταν όμως πίνουμε νερό κάθε πρωί με άδειο στομάχι τότε αυξάνονται οι θετικές επιδράσεις του … νερού στον οργανισμό μας για πέντε λόγους:

1. Καθαρίζει το παχύ έντερο με αποτέλεσμα να είναι πιο εύκολη η απορρόφηση των συστατικών από τον οργανισμό μας.

"Με εθνικό απολυτήριο η εισαγωγή στα πανεπιστήμια" λέει τώρα ο Γαβρόγλου



  • Σχεδόν κάθε μέρα και μια νέα "πρόταση" απ΄τον υπ.Παιδείας, που φαίνεται να παίζει με τα νεύρα χιλάδων μαθητών και των οικογενειών του.

Το νέο σχέδιο για την κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων περιγράφει με ...συνέντευξή του στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα» ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου. 

Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Αυγούστου 2017;

Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Αυγούστου 2017;

Από 28 Ιουλίου θα ξεκινήσει η πληρωμή για τις συντάξεις Αυγούστου 2017 – Δείτε πότε πληρώνουν το ΙΚΑ, ΟΓΑ, Δημόσιο και τα υπόλοιπα ταμεία.

Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις Αυγούστου 2017 στις 28 Ιουλίου 2017 ημέρα Παρασκευή.

Κυβερνητικό ρεσιτάλ προχειρότητας: Aλαλούμ με δηλώσεις, χαράτσια στα ακίνητα και ανασφάλιστα

Αλαλούμ και χάος επικρατεί για άλλη μία φορά με τις φορολογικές δηλώσεις. 100.000 έχουν υποβληθεί με… επιφύλαξη και χιλιάδες φορολογούμενοι θα πρέπει να στριμώχνονται στις ΔΟΥ για να αποδείξουν ότι είναι «κατ’ επάγγελμα αγρότες»…

Παράταση για όλους ανεξαιρέτως (φυσικά και νομικά πρόσωπα) μέχρι και την Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017 προανήγγειλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Το «ενεργειακό όπλο»: Ιδού γιατί θα γίνει πόλεμος - Ασύλληπτα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην Αν.Μεσόγειο



Υπό τον τίτλο «Μια υπενθύμιση για το μέλλον», ο Λάμπρος Καλαρρύτης αναφέρεται σε άρθρο του την Πέμπτη στην εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου», στο ασύλληπτο μέγεθος των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ αλλά και στις ελληνικές θάλασσες.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η «Ελευθερία του Τύπου» είχε φιλοξενήσει προ μηνών τις απόψεις τριών κορυφαίων του χώρου των υδρογονανθράκων.

Survivor μεταξύ σχολείων με έπαθλο... την ανακαίνιση

Το 92ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης πριν και μετά την ανακαίνιση πέρυσι από την Coca-Cola 3E. Στο σχολείο, που ξεχώρισε ανάμεσα στα εννέα υποψήφια σχολεία της Θεσσαλονίκης με 3.546 ψήφους, έγιναν περισσότερες από 50 σημαντικές παρεμβάσεις, κόστους 100.000 ευρώ.
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Στις 4.55 χθες το απόγευμα, το 87ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης προηγείτο με 7.484 ψήφους έναντι 7.389 του 14ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης. Στις 6.30, το 87ο είχε φτάσει ήδη τις 7.571 ψήφους, με το 14ο να ακολουθεί κατά πόδας με 7.468. Ολα δείχνουν ότι πρόκειται για ντέρμπι που δεν θα κριθεί πριν από την εκπνοή του χρόνου, τα μεσάνυχτα της Κυριακής. Ποιο από τα δύο σχολεία θα ανακαινιστεί;

Ιατρικές δαπάνες και φάρμακα θα «χτίζουν» από φέτος το αφορολόγητο – Όλη η λίστα

Στο «χτίσιμο» του αφορολόγητου θα μετράνε από φέτος και οι δαπάνες σε γιατρούς, φάρμακα, ιατρικές εξετάσεις, νοσήλια, εφόσον εξοφλούνται με πλαστικό χρήμα ή με ηλεκτρονικό τρόπο.

Η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, υπέγραψε απόφαση με την οποία εντάσσονται στη λίστα των δαπανών που οδηγούν σε κατοχύρωση του αφορολόγητου για το 2017 και οι δαπάνες της ομάδας Υγεία της ΕΛΣΤΑΤ, οι οποίες αποτυπώνονται στον δείκτη τιμών καταναλωτή.

Επανέρχεται η βεβαίωση μη οφειλής ΤΑΠ στις μεταβιβάσεις ακινήτων - Ποιοι ιδιοκτήτες απαλλάσσονται

Επανέρχεται η βεβαίωση για μη οφειλή ΤΑΠ σε μεταβιβάσεις ακινήτων αφού με τροπολογία που κατατέθηκε στη βουλή αναφέρεται ότι οι πωλητές, πριν τη μεταβίβαση πάσης φύσεως ακινήτων, υποχρεούνται να προσκομίζουν συμβολαιογραφικό έγγραφο περί μη ύπαρξης οφειλής από Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (Τ.Α.Π.).

Επίσης ορίζεται ότι, δεν υπόκεινται σε Τ.Α.Π. τα δικαιώματα σε ακίνητα, για τα οποία υφίσταται απαγόρευση οποιασδήποτε χρήσης (ρυμοτομικό βάρος, ρυμοτομική απαλλοτρίωση, ή για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος κ.λπ.), η οποία έχει επιβληθεί από φορείς της Γενικής Κυβέρνησης.

Οι πολιτικές εφημερίδες 17/7/2017

          

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων