Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Καιρός:για Δευτέρα 17-7-2017



Κακοκαιρία αναμένεται τη Δευτέρα 17 Ιουλίου σε όλη σχεδόν τη χώρα. Πιο συγκεκριμένα, από την αρχή του εικοσιτετραώρου έως και το μεσημέρι θα εκδηλωθούν βροχοπτώσεις και καταιγίδες σε όλα τα ηπειρωτικά, το Ιόνιο, το βόρειο Αιγαίο και την Εύβοια. Τα φαινόμενα, με εξαίρεση τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο, θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Στη συνέχεια βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, την κεντρική Μακεδονία, το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο και την Κρήτη.

Τα μπαρ με την καλύτερη θέα στη Θεσσαλονίκη!



Η Θεσσαλονίκη φημίζεται για τη νυχτερινή της ζωή. Είναι γεμάτη μπαρ, κλαμπ και εστιατόρια μερικά από τα οποία έχουν απίστευτη θέα.
Ειδικά τώρα το καλοκαίρι τα περισσότερα από αυτά ανοίγουν τους εξωτερικούς τους χώρους, δίνοντάς σας την ευκαιρία να απολαύσετε το ποτό σας, με την παρέα ή το ταίρι σας, με την καλύτερη θέα της πόλης.
Άλλοι προτιμούν να έχουν θέα τη θάλασσα, άλλοι να έχουν στο πιάτο τους ολόκληρη την πόλη.
Το Thestival επέλεξε μερικά από καλύτερα μπαρ από όπου μπορείτε να απολαύσετε την ομορφιά της Θεσσαλονίκης:

Νέο «Εξοικονομώ κατ' οίκον» από το Σεπτέμβριο - Αυξάνεται η επιχορήγηση



«Το νέο 'Εξοικονομώ κατ' οίκον', που εκτιμούμε ότι θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο, αυξάνει το ποσοστό επιχορήγησης για τη χαμηλή και μεσαία εισοδηματική τάξη, με τη δημιουργία έξι εισοδηματικών κατηγοριών, που συνδέονται με τα κοινωνικά και οικονομικά χαρακτηριστικά των ωφελουμένων», δηλώνει στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.

Ποια η διαδικασία αιτήσεων για τα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού



Ξεκινά από τις 7 Ιουλίου 2017 και συνεχίζεται η υποδοχή και ηλεκτρονική συμπλήρωση των αιτήσεων συμμετοχής των δικαιούχων παροχών Αγροτικής Εστίας στα Προγράμματα του ΛΑΕ έτους 2017, μέσω on- line διασύνδεσης των πληροφοριακών συστημάτων των ΚΕΠ και του Κλάδου Μηχανογράφησης του ΟΓΑ. Η διαδικασία θα διαρκέσει μέχρι την Τρίτη 25 Ιουλίου.

Νέο σχέδιο σε εξέλιξη για τεχνητό ποτάμι που θα συνδέει Θεσσαλονίκη - Δούναβη

Ένα από τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας και Σερβίας στη Θεσσαλονίκη,  ήταν το σχέδιο για έναν πλωτό ποτάμιο διάδρομο που θα συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τον Δούναβη.

Στη σημασία του αναφέρθηκαν τόσο ο Έλληνας πρωθυπουργός, όσο και ο Σέρβος Πρόεδρος, Αλεξάντερ Βούτσιτς, στην κοινή συνέντευξη Τύπου.

Παγώνουν οι επιδοτήσεις του ΕΣΠΑ για χιλιάδες δικαιούχους

Ούτε ένα ευρώ επιχορήγησης δεν έχει δοθεί μέχρι σήμερα σε δικαιούχους που έχουν ενταχθεί σε κάποια από τις δράσεις του
προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» του ΕΣΠΑ.

Ουσιαστικά το πρόγραμμα, 1,5 χρόνο μετά την επίσημη έναρξή του, παραμένει ανενεργό και ακόμη και οι πρώτοι 1.372 δικαιούχοι επιδότησης που εντάχθηκαν πρόσφατα στο πρόγραμμα «Ενίσχυση Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης» θα περάσουν πολλοί μήνες μέχρι να λάβουν την επιδότηση που δικαιούνται, σύμφωνα με την «Καθημερινή». 

Για γέλια ή για κλάματα; Παράταση μέχρι τις 21 Ιουλίου για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων



Την παράταση της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων μέχρι την Παρασκευή 21 Ιουλίου αποφάσισε και επίσημα το υπουργείο Οικονομικών.

Η προθεσμία έληγε κανονικά την Δευτέρα αλλά περίπου 500.000 φορολογούμενοι δεν έχουν υποβάλει ακόμη τη φορολογική τους δήλωση.

Πόσο στοιχίζει πραγματικά ένα προϊόν και πόσο πουλιέται στο ράφι

Μήπως υπάρχουν κάποιες φορές που έχετε την εντύπωση ότι ένα προϊόν κοστίζει πάρα πολύ ακριβά λαμβάνοντας υπόψη το πραγματικό κόστος παραγωγής του;

Αυτό ισχύει για πάρα πολλά προϊόντα. Ας δούμε μερικά μόνο από αυτά.

Δέκα ημέρες στους αγρότες για τακτοποίηση των εκτάσεών τους

Δέκα ημέρες προθεσμία έχουν οι αγρότες προκειμένου να τακτοποιήσουν την έκτασή τους και να διασφαλίσουν την επιδότησή τους στον βαθμό που τα αγροτεμάχιά τους εμφανίζονται να έχουν επικάλυψη με δασική έκταση.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η «Ναυτεμπορική» με βάση τη σχετική ΚΥΑ των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, οι ενστάσεις θα περάσουν από τον έλεγχο του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) προκειμένου να διασταυρωθεί ότι η έκταση είναι ενταγμένη στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Υποβολής Δηλώσεων (ΟΣΔΕ) κατά την περίοδο 2014-2017. 

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ… SURVIVOR ΚΑΙ ΤΟΝ.. ΕΘΝΙΚΟ ΗΡΩΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (2 βίντεο)



Είναι πραγματικά ανεπανάληπτο αυτό που συμβαίνει στην σύγχρονη ελληνική ιστορία :

Με τιμές… εθνικού ήρωα, καθώς βραβεύτηκε κιόλας από τον δήμαρχο της Σκιάθου, επέστρεψε το βράδυ της Παρασκευής στην ιδιαίτερη πατρίδα του ο μεγάλος νικητής του «Survivor», Γιώργος Αγγελόπουλος.

Δωρεάν πλαστικές σακούλες, τέλος!

Σε πέντε περίπου μήνες από σήμερα θα απαγορεύεται να διατίθενται δωρεάν οι λεπτές πλαστικές σακούλες μεταφοράς.
Προχθες, συζητήθηκαν για πρώτη φορά στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής οι προτεινόμενοι κανονισμοί που αποσκοπούν στον καθορισμό των μέτρων που θα λάβει η Δημοκρατία προκειμένου να συμμορφωθεί με την Οδηγία 2015/720 για τη μείωση της κατανάλωση της λεπτής πλαστικής σακούλας μεταφοράς.

Οι πολιτικές εφημερίδες 16/7/2017

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων