Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Καιρός:για Τρίτη 4-7-2017



Βροχές ή καταιγίδες στη Θράκη και στο βορειοανατολικό Αιγαίο, φαινόμενα που γρήγορα θα σταματήσουν, περιμένουμε την Τρίτη 4 Ιουλίου 2017. Στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε πολύ καλές καιρικές συνθήκες με τοπικές νεφώσεις μετά το μεσημέρι. Αργά το βράδυ πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες ενδέχεται να εκδηλωθούν στα δυτικά και νότια τμήματα του Αιγαίου, επηρεάζοντας περιοχές των Σποράδων, της Εύβοιας, του Μυρτώου και της Κρήτης.

Αλήθεια, γιατί νοσούμε;


Ο Ιπποκράτης έλεγε οτι κάθε νόσος ξεκινά πρώτα από την ψυχή και μετά καταλήγει στο σώμα. Και πριν αποφασίσουμε ποιά θεραπεία θα ακολουθήσουμε για το σώμα, πρέπει πρώτα να έχουμε θεραπεύσει το τραύμα της ψυχής.

Είναι τραγικό σήμερα να μην γνωρίζουμε καν την τεράστια δύναμη της ψυχικής μας κατάστασης αλλά και των σκέψεων που προέρχονται από αυτήν, και πως ακριβώς λειτουργεί όλο αυτό και επηρεάζει το σώμα μας.

Τα «πάνω-κάτω» στα Λύκεια από Σεπτέμβρη: Έτσι θα είναι το «Νέο Λύκειο»



Μεγάλες αλλαγές φέρνει στα Λύκεια της χώρας από τον Σεπτέμβριο το υπουργείο Παιδείας.
Μεταξύ άλλων έρχονται
αλλαγές στις ώρες, «ψαλίδι» στα διδασκόμενα μαθήματα, μείωση των μαθημάτων στις ενδοσχολικές εξετάσεις αλλά και η υποχρεωτική φοίτηση στο Λύκειο. Ωστόσο παρ΄ ότι προεκλογικά ήταν στην Ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ δεν καταργούνται οι Πανελλήνιες!
Τι προβλέπει η «αναμόρφωση» του Λυκείου
Δείτε παρακάτω σύμφωνα με τα όσα αναφέρει δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» τι προβλέπει η αναμόρφωση για τα Λύκεια της χώρας:

Γερνάει η Ελλάδα - Δείτε πόσο θα μειωθεί ο ελληνικός πληθυσμός έως το 2034

Ελλάδα, χώρα φθίνουσα πληθυσμιακά με ταχείς ρυθμούς, με τους παράγοντες της μεγάλης μεταναστευτικής φυγής και της υπογεννητικότητας να έχουν κυρίαρχο αρνητικό ρόλο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Εργαστηρίου Δημογραφικών και Κοινωνικών Αναλύσεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που δημοσιεύει η Καθημερινή, η Ελλάδα βαδίζει προς μεγάλη αύξηση της ψαλίδας μεταξύ θανάτων και γεννήσεων τα επόμενα 20 χρόνια.

Μερομήνια: Τι καιρό θα κάνει όλο τον Ιούλιο. Πότε έρχεται καύσωνας



Επιβεβαιώνονται τα μερομήνια, τι καιρό θα κάνει τον φετινό Ιούλιο και πότε αναμένεται καύσωνας;

Τα Μερομήνια έχουν φανατικούς υποστηρικτές αλλά και πολλούς που τα αμφισβητούν.

Μερομήνια ονομάζει ο λαός τις δώδεκα πρώτες ημέρες του όγδοου φεγγαριού του έτους, δηλαδή του Αυγούστου.

Αφορολόγητο: Ξανά αποδείξεις από ιατρούς και φαρμακεία

Το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται να αποκαταστήσει αδικίες του φορολογικού συστήματος που ταλαιπωρούν και επιβαρύνουν τους πολίτες, παρέχοντας τελικά τη δυνατότητα στους πολίτες να μαζεύουν αποδείξεις από ιατρούς και φαρμακεία και αυτές να μετρούν για το αφορολόγητο.

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΩΝ …ΞΑΝΑ ΘΑ ΜΑΣ «ΣΩΣΕΙ»!!!



Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Δύσκολα μπορεί κανείς να βρει κάποιο ιστορικό προηγούμενο ένας πρωθυπουργός που στην διάρκεια της θητείας συνέβησαν τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα που κατέστρεψαν την χώρα και οι μεγαλύτερες σύγχρονες προδοσίες, να ξαναβγαίνει με θράσος στην επιφάνεια και μάλιστα με τρόπο… σωστικό για να σώσει ξανά αυτή την χώρα.

Οι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας του 2018

Μεγάλες αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας αναμένονται το 2018. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης, τα τέλη θα είναι δύο ταχυτήτων και θα λαμβάνονται υπόψη ο κυβισμός του κινητήρα και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, όπως και η παλαιότητα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Real News», οι μεγάλες αλλαγές αφορούν τα αυτοκίνητα με πρώτη άδεια κυκλοφορίας μετά την 1η Ιανουαρίου 2007 ή το 2008, στα οποία το κόστος των ετήσιων τελών θα υπολογίζεται συνδυαστικά από τον κυβισμό του κινητήρα και από τις εκπομπές Co2.

Guardian: Η χτυπημένη από το χρέος Ελλάδα ετοιμάζεται για ρεκόρ τουριστικών αφίξεων φέτος..



  • «Η χτυπημένη από το χρέος Ελλάδα ετοιμάζεται για ρεκόρ αφίξεων φέτος, με 30 εκατ. τουρίστες, σχεδόν τριπλάσιος αριθμός από τον πληθυσμό της», αναφέρει χαρακτηριστικά η βρετανική εφημερίδα.

«Ο τουρισμός είναι το σωσίβιό μας», δήλωσε στον Guardian η... Θεονύμφη Κορακή, που άνοιξε ξενοδοχείο στη Δημητσάνα το περασμένο καλοκαίρι.

«Στόχος μας τώρα είναι η ποικιλία και να διαρκεί όλη τη χρονιά η σεζόν».

Ποια προϊόντα και υπηρεσίες επιστρέφουν από σήμερα στον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 13%



Με μειωμένο συντελεστή από το 24% στο 13% θα πωλούνται από σήμερα μια σειρά προϊόντων και  υπηρεσιών που σχετίζονται κυρίως αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή.
Κατ΄εφαρμογή της νομοθεσίας του νόμου 4472/2017 σε μειωμένο συντελεστή 13% θα υπάγονται πλέον και τα εξής αγαθά και υπηρεσίες:

Πανελλήνιες - Βάσεις 2017: Τι καθορίζει την επιλογή σχολής των αριστούχων;

Μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών των πανελλαδικών, οι υποψήφιοι πλέον, ξέρουν από τι θέση περίπου θα διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους στη σχολή που θέλουν να περάσουν.
Για κάποιους τα αποτελέσματα ίσως να μην ήταν τα αναμενόμενα, για άλλους ίσως να ήταν και ανώτερα των προσδοκιών τους. Άλλοι απογοητεύτηκαν, άλλοι χάρηκαν. Το μόνο σίγουρο είναι, ότι αφ’ ενός τελείωσε η αγωνία των βαθμών των  βασικών μαθημάτων και αφ’ ετέρου, ότι τίποτα δεν τελειώνει με τις πανελλαδικές. Αντιθέτως, αρχίζει.

Οι πολιτικές εφημερίδες 3/7/2017

            

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων