Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Καιρός:για Παρασκευή 16-6-2017



Την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017, έως και το ξημέρωμα, καταιγίδες τοπικού χαρακτήρα θα εκδηλώνονται σε περιοχές του Βορειοδυτικού Αιγαίου, της Δυτικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας. Σταδιακά τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα. Τα ισχυρά φαινόμενα θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ανέμους. Εξαίρεση αποτελούν η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη, όπου θα είναι πολύ περιορισμένα. Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν επίσης το βράδυ στις Σποράδες.

Ολόκληρη η ιστορία της Ευρώπης και των πολιτισμών της σε ένα βίντεο 10 λεπτών!



Στο βίντεο αυτό αποτυπώνεται ολόκληρη η ιστορία της Ευρώπης και οι εναλλαγές των πολιτισμών και των αυτοκρατοριών που πέρασαν κατά καιρούς.


Η καταμέτηρηση αρχίζει από το 3.650 Π.Χ και τον μινωικό πολιτισμό, φτάνοντας μέχρι το σήμερα. Δείτε χιλιάδες χρόνια ιστορίας μέσα σε 10 λεπτά!

Το τρομερό φυτό που «καταπίνει» 150 χιλ. στρέμματα ετησίως.

«Καταπίνει» 150 χιλιάδες στρέμματα ετησίως. Καταστρέφει γραμμές μεταφοράς ενέργειας, κτήρια και καλώδια.
Ευθύνεται για
τον «πνιγμό» της μητρικής βλάστησης στις περιοχές της Αλαμπάμα, του Μισισιπή, της Β.Καρολίνας, του Τενεσί και της Φλόριντα. Το όνομα του είναι «Κudzu» και έχει μείνει στην ιστορία ως «το αμπέλι που έφαγε το Νότο». Πρόκειται για ένα επιθετικό παράσιτο που φυτρώνει στις νότιες πολιτείες των ΗΠΑ από το 1883 και εξακολουθεί να κάνει ανυπολόγιστες ζημιές.

Εξήντα έξι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτύρονται για τις συνέπειες όσων οι ίδιοι ψήφισαν

Κατέθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης αναφορικά με τις τις αποποιήσεις κληρονομιάς που έχουν εκτιναχθεί στα ύψη λόγω των δυσβάσταχτων οικονομικών επιβαρύνσεων

Τις οδυνηρές συνέπειες των πολιτικών που οι ίδιοι ψήφισαν και έχουν εκτινάξει την περίοδο 2015 – 2016 ακόμα και τις αποποιήσεις κληρονομιάς λόγω των δυσβάσταχτων οικονομικών επιβαρύνσεων επισημαίνουν 66 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε ερώτηση που κατέθεσαν στην Βουλή και απευθύνεται στον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή.

Στα 2,2 δισεκατομμύρια οι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι στη Γη



  • Εξ αυτών σχεδόν 108 εκατομμύρια παιδιά και πάνω από 600 εκατομμύρια ενήλικοι έχουν Δείκτη Μάζας Σώματος άνω του 30.

 Στα 2,2 δισεκατομμύρια υπολογίζονται, παγκοσμίως, οι ενήλικες και τα παιδιά που είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που... δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση The New England Journal of Medicine

ΒΡΑΔΙΑ ΤΙΜΗΣ στον Σταύρο Κουγιουμτζή

Γιώργος Νταλάρας, Μαρία Κουγιουμτζή,
Λιζέτα Καλημέρη, Ανδρέας Καρακότας
Συμμετέχει η χορωδία ωδείου Τούμπας Κ. Ματσίγκου

Σάββατο 24 Ιουνίου 2017, 21.30
ΠΡΟΒΛΗΤΑ Α’ ΛΙΜΑΝΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Είσοδος ελεύθερη
Ένα νέο, ετήσιο θεσμό φιλοδοξεί να καθιερώσει από φέτος το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Η Βραδιά Τιμής θα είναι κάθε χρόνο αφιερωμένη σ’ έναν άνθρωπο του χώρου της μουσικής από την Κεντρική Μακεδονία, που μπορεί να είναι συνθέτης, στιχουργός ή ερμηνευτής.

Τα τέλη κυκλοφορίας με το μήνα ..και η μεγάλη παγίδα

  • Διευκολύνσεις αλλά και μεγάλες παγίδες κρύβει το σύστημα των τελών κυκλοφορίας με το μήνα.
  • Εγκύκλιος της ΑΑΔΕ ενεργοποιεί τη σχετική διάταξη με την οποία παρατείνεται και φέτος η δυνατότητα χορήγησης των πινακίδων για 1, 3 ή περισσότερους μήνες με το αντίστοιχο αντίτιμο.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΟΚ: Παγκόσμιο εισόδημα για όλους (UBI), καταργούνται τα Κοινωνικά Κράτη


Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Η παρακάτω είδηση, η οποία δίνεται στους πολίτες σε μορφή άρθρου, συγκλονίζει όσους δεν διαβάζουν el.gr, καθώς ανακοινώνει την κατάργηση του κοινωνικού κράτους και την αντικατάστασή του από το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για όλους.

Οι επιστροφές φόρου θα συμψηφίζονται με τον ΕΝΦΙΑ.



  • Σε αυτόματους συμψηφισμούς των χρηματικών ποσών που δικαιούνται να εισπράξουν από το Δημόσιο τα φυσικά πρόσωπα και οι επιχειρήσεις πρώτα με τις οφειλές τους προς την εφορία και εν συνεχεία με τυχόν χρέη τους και προς τα ασφαλιστικά ταμεία οφείλουν να προχωρούν, σε συνεργασία με τις ΔΟΥ και τα ασφαλιστικά ταμεία, οι δημόσιες υπηρεσίες που είναι αρμόδιες για την εξόφληση των σχετικών χρηματικών ενταλμάτων ή άλλων τίτλων είσπραξης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 80 του ν. 4446/2016, τις οποίες θέτει άμεσα σε εφαρμογή το υπουργείο Οικονομικών.

Εξομολόγηση Γκάλη, 30 χρόνια μετά το έπος στο Eurobasket: Ποιος αχάριστος έκανε πικρό το φινάλε μου στο μπάσκετ



Μια χώρα ολόκληρη βγήκε στους δρόμους και πανηγύριζε. Οι στιγμές ήταν συγκλονιστικές ούτε σε παραμύθι δεν θα μπορούσα να τις ζήσω. Και φυσικά δεν θα τις ξεχάσω ποτέ, λέει ο Νίκος Γκάλης σε μία σπάνια και εκ βαθέων εξομολόγηση, στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη30 χρόνια μετά το έπος στο Eurobasket.

Παγίδα θανάτου: Κανείς δεν επέζησε στους τρεις τελευταίους ορόφους - Ο Πύργος Γκρένφελ μετατράπηκε σε πύργο της κολάσεως



Έξι νεκροί, εκατοντάδες αγνοούμενοι - «Είναι η χειρότερη φωτιά που έχω αντιμετωπίσει σε 29 χρόνια υπηρεσίας», δήλωσε η αρχηγός της Πυροσβεστικής - Η Scotland Yard περιμένει σημαντική αύξηση των νεκρών, καθώς θα προχωρούν οι έρευνες

Οι πολιτικές εφημερίδες 15/6/2017

          

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων